Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с датчика за бензин Пунто

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем с датчика за бензин Пунто

    Здравейте имам Фиат Пунто 1,1 S 97 3 вратиимам и следните два въпроса:1. Стрелката и лампата за бензин не работят както трябва, по точно, имам не повече от 2 литра бензин, но и двата датчика показват едно и също количество бензин около 10 литра, пада стреклата и лампата светва само когато няма бензин, искам да кага че не отчита правилно.Почистих клемите на датчика при горивото, и при таблото но нищо!2. Модлеа на Пунтото е 1,1 S 97, много базов модел няма оборотомер и др. искам д апитам може ли да сложа табло от друго пунто което има оборотомери други екстри като стрелка на водата, дали ще проработят тези два елемента.Мерси

    #2
    1.Датчика е при помпата,вътре в резервоара-достъп-като се извади помпата-като конструкция е открит и всичко се вижда-има едно устройство -успокоител при тръскане,навярно то задържа...2.Става-при почти всички модели Пунто инсталацията/окабеляването/ е еднакво,обротомера тръгва директно,уреда за Т-сменя се само датчика за температурата с терморезисторен /за уред/...В много редки случаи се налага пускане на доп.проводник.
    Ex. Grande Punto Driver

    Коментар


      #3
      Мерси

      Коментар


        #4
        Какво се получи:Малко трудно отворих (със сила) на пунтото белия пръстен с резбата, която държи цялото устройство в резервоара,извадих го, имаше доста нагар по клемите, които служат за отчитане на горивото. Почистих ги със спирт и кърпа, рамото си беше добре и се движеше със закъснение както и трябва да е,монтирах го обратно.Малко зор видях до като центрирам белия пръстен с резбата, и всичко проработи, сега отчита вярно демек нема никой у резервоара .

        Коментар

        Working...
        X