Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бобина на Панда-2010г , става ли от Пунто или друг модел?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Бобина на Панда-2010г , става ли от Пунто или друг модел?

    На Пандата ми едната бобина работи когато и е кеф , утре ще се купува нова , въпроса ми е става ли от друг модел Фиат , за да я търся втора употреба? Колата е 2010г - 1,1 бензин.

    #2
    кола

    Би трябвало да стане от всеки Фиат Пунто Панда 1.1 1.2 няма значение стар нов модел някъде около 35 лв е с отстъпкатаЕла да ти дам една да пробвашДа не би да прави проблем ECU ако направиш диагностика когато не работи би било добреНяма ли изкра на свешите
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

    Коментар


      #3
      Re: кола

      Абе след като прочетох една стара тема , почвам и в компа да се съмнявам. В последно време в тези дъждове правеше проблеми , няма кора под двигателя и се мокреше яко , прекъсваше , гаснеше докато изстине , макар че и свещите и кабелите са нови , таблото светеше като дискотека , изсъхваше и се оправяше. Шофьора спомена че редовно е прекъсвала за момент в последно време , но се е оправяла. Днес дойде едвам-едвам , ама загасих-запалих и се оправи. След около час пак беше "умряла". Докара я , работеше добре и изведнъж почна да се тресе , извадих на работещ двигател кабелите от бобината един по един , на едната нямаше искра. Извадих буксата от нея (всяка бобина е с отделна букса) и нямаше окисляване или нещо подобно. Включих я и работеше , имаше искра. По-късно човека се обади и каза че бобината си играе на "има-нема" , бачка-не бачка , та реших че тя е виновна , ама сега съм малко "на кантар" с тоя компютър. Я кажи какво може да му е на него ако знаеш? Четох че на нещо се окислявало...патина...писти некви...такива ми ти работи? Ако сменя местата на бобините и пак изчезва искрата от същата е ясно , но иначе лошо. Ти къде беше че не помня , да пробвам твоята?

      Коментар


        #4
        кола

        Смени местата ня бобините и виж как е ако пак така прави тя е виновна виж и масата на двигателя- при скоростите и към купето -под акумулатора Иначе съм на ПРАГА№1
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

        Коментар


          #5
          Re: кола

          Аз хубаво ще им сменя местата , ама като се заиграх с търсачката...лошо ми стана , то тия компове на тия италиански щайги май са си консуматив , а симптомите на умрял комп са горе-долу като моите. А масата може ли да ми гаси само едната бобина...няма логика?

          Коментар


            #6
            Размени местата само на управляващите кабели на бобините,ако на другата бобина няма искра,значи е ЕКУ-то,ако има значи е бобината.По старите Фиати имат ядове с комповете,ама 2010-та не съм чувал.
            Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
            Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
            Ventura garage

            Коментар


              #7
              Не става да им разменя буксите , едната е къса и не стига до предната бобина , но размених бобините , колата работеше добре около половин час и умря. Нямаше искра от въпросната проблемна бобина , купих нова , монтирах я и вече около два часа колата движи безпроблемно. Моля се да не ми звънне телефона.

              Коментар

              Working...
              X