Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Предно дясно стъкло работи понякога, Punto mk2 2000г.

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Предно дясно стъкло работи понякога, Punto mk2 2000г.

    Здравейте. При натискане на копчето за предното дясно стъкло, прозореца понякога сработва, понякога не. Напоследък взе да го прави по-често и да го оставя в отворено положение и след няколко дена да реши да проработи, че да мога да го затворя.Разглобих конзолата. Отгоре е малкия ред с бутоните за фарове за магла, отоплението на задното стъкло, копчетата за стъклата и т.н. На този ред отзад влизат две електрически връзки - една сива вляво и една бяла вдясно. При леко натискане, побутване, пипване или каквото и да е от сорта на бялата букса прозореца започва да работи за известно време и след това пак спира. По палчетата на буксата си личат отлагания. Пръсках с контактен спрей Valvoline Clean Tronic, но няма ефект.Някакви предложения какво мога да направя, защото е супер досадно да не работи стъклото, още повече лятото.
    Fiat Punto 1.9 JTD 2000 - ex
    Fiat Stilo 1.9 JTD 115 - now

    #2
    Зачисти ги хубаво със шкурка/нош или каквото се сетиш, но внимавай да не ги скъсаш. Преди това изключи буксите да не стане късо и да стопиш жичките.При мен го имаше същият проблем и стана фал
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

    Коментар


      #3
      Колега, аз имах същият проблем и се оказа някаква биметална пластина вътре в моторчето(служила за защита).Провери да ли идва напрежение до моторчето и ако има ще трябва да го свалиш и на майстор.
      Fiat Punto JTD

      Коментар


        #4
        Ами снощи и тази сутрин стъклото работи, даже по-бързо от както работеше досега, и от лявото. Или на контактния спрей му е трябвало цяла вечер за да подейства или това, че колата беше целия ден вчера на сянка е причината и пак ще спре.
        Fiat Punto 1.9 JTD 2000 - ex
        Fiat Stilo 1.9 JTD 115 - now

        Коментар

        Working...
        X