Здравейте, днес като запалих автомобила на таблото ми остана да свети лампата на акумулатора и колата леко си вдигна оборотите. След 3-4 паления лампата ту светеше ту си гаснеше. На уреда показва 12.1 до 12.4V и ме води на мисълта че се е прецакал генератора. Въпроса ми е може ли така изведнъж да откаже да работи или проблема да го търся някъде другаде. Ще се радвам на малко помощ понеже като видях къде е наврян този генератор се хванах за главата. Благодаря!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Генератор проблем на Fiat Croma 2006г.
Collapse
X
-
Здравейте, след демонтажа на алтернатора стана ясно че е издал Богу Дух. След много въртяне на телефони се оказа най-доброто цена-качество е IACO на някаква френска фирма (най-вероятно пак Китай), но с гаранция което ми се видя по-добър вариант от рециклиран и то на по-висока или същата цена. Който има подобен проблем или иска някакво инфо - насреща съм!
Коментар
-
Колега ако сте откачали акумулатора трябва да се обучи модула против прищипване на ел стъклата... Даваш на контакт и ред по ред натискаш копчето сваляш стъклото задържаш копчето 3s. вдигаш стъклото до горе задържаш 3s. и така всички прозорци. Това е за жълтия триъгълник, а за лампата с акумулатора не мога нищо да ти кажа.Fiat Croma 1.9Mjet 8V
Коментар
-
Здравейте колеги. След доста тестове се оказа, че компа на колата търси оригиналното реле от стария алтернатор. Поне до такова мнение стигнаха майсторите. Утре мисля да го свалим на ново и да подменим релетата и пак да пробваме. Дано да имам успех, че иначе много дразни лампа да свети по таблото.
Коментар
-
Има го това като филм,или по скоро комуникацията м/у алтернатора и ЕКУ-то е със специален сигнал,същия филм го има и подгревните релета.две еднакви релета с еднакъв номер на Бош,но различен на Фиат,едното от 156,другото от 159,тва от 156 не става на 159hondacbr написа:Здравейте колеги. След доста тестове се оказа, че компа на колата търси оригиналното реле от стария алтернатор. Поне до такова мнение стигнаха майсторите. Утре мисля да го свалим на ново и да подменим релетата и пак да пробваме. Дано да имам успех, че иначе много дразни лампа да свети по таблото.
Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
Ventura garage
Коментар
-
По КАН ли бре ? Егати релетоMury написа:Има го това като филм,или по скоро комуникацията м/у алтернатора и ЕКУ-то е със специален сигнал,същия филм го има и подгревните релета.две еднакви релета с еднакъв номер на Бош,но различен на Фиат,едното от 156,другото от 159,тва от 156 не става на 159hondacbr написа:Здравейте колеги. След доста тестове се оказа, че компа на колата търси оригиналното реле от стария алтернатор. Поне до такова мнение стигнаха майсторите. Утре мисля да го свалим на ново и да подменим релетата и пак да пробваме. Дано да имам успех, че иначе много дразни лампа да свети по таблото.

F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар