Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тунинг да стане ли раздел?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Тунинг да стане ли раздел?

    с подфоруми:Силов тунингОптичен ТунингАвто електроника и кар аудиоХайде да си премерим.....конете.Моля, който има предложение, да го напише за да го обсъдим!
    Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
    Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

    #3
    Според мен е излишно, няма чак толкова манияци за да се разделя.
    >>> PUNTO POWER - HGT<<<

    Коментар


      #4
      Аз пък съм напълно ЗА ,все пак аз запалих фитила отново
      Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно

      Коментар


        #5
        Май още няма нужда. Не са много тунингарите тука.Чакаме да станат повечко ... или да станем и ние едни от тях.
        SOUND Perceptions House Party [Plovdiv] - 16 may, Total Sport 1st floor

        Коментар


          #6
          EVITA написа:
          Май още няма нужда. Не са много тунингарите тука.Чакаме да станат повечко ... или да станем и ние едни от тях.
          Не е въпроса колко са,а какво ще ви коства направата на :Тунинг-а" в подфорум(имам в предвид хората които ще се занимават с това).Нищо не се знае предварително,може да тръгне веднага да се развива с пълна пара,а може и постепенно да стане.Нещо пречи ли да се опита?П.П. Колкото са по систематизирани работите,толкова по-лесно могат да се намерят и ползват.
          Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно

          Коментар


            #7
            Нали все пак трябва да обменяме идеи, какво по-хубаво от това !? Може повече колеги да си направят някакъв тунинг по колите, като има от къде да почерпят идеи. Нека тези идеи да са в отделен раздел, за да не се налага да ровим из другите раздели да ги търсим, и накрая да се окаже че някой някъде е писал по темата, но в тема с друго заглавие, което с нищо не подсказва за съществуването на това което търсим. Като пример погледнете форума на Пежо, там пък си има отделен раздел за всеки модел на Пежо.
            Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

            Коментар


              #8
              Не става дума за техническата страна - за 5 минути ще ги има тези подраздели.Мнението ми е НЕ заради объркването което ще предизвика. Басирам се че още веднага ще има хора писали в "Авто електроника и кар аудио" вместо в "Автоелектроника"Не трябва да има раздели които имат сходни имена. Преди време бях дал пример. Ето как изглеждаха по едно време два напълно различни раздела - "Общи приказки" и "Общи технически въпроси"Честотата на писане в този раздел е такава че няма смисъл да го цепим така. Ще доведе до обратен ефект и възможност за допускане на още грешки.Когато се прави нещо е хубаво преди това да се видят както позитивните така и негативните неща които може да докара.А и според мен "Хайде да си премерим ... конете" няма нищо общо с "Тунинг" Ако ще мерим 2 коли без тунинг пак ли в тая тема ще бъде ?

              Коментар


                #9
                Колега, ilkor, донякъде съм съгласен и с теб. Но в раздел "Консултации" има подраздел "Тунинг" с 358 теми в момента, разхвърляни на 12 страници. Дотук добре, обче теми от типа " Някой правил ли е това?" , " Пунто ГТ" , "Може ли да се направи тунинг с тези материали ?" и вероятно дуги с подобни заглавия, трябва да бъдат отворени за да се разбере за какво си говорим - електроника или ДВГ или пък нещо по купето... Не става ли този подраздел , като се отвори,в него да има още няколко подраздела за електрика, аудио, ДВГ и каквито там предложения има. Така няма да се бъркат юзърите и ще пишат в тоя раздел само за тунинг, но ще са подредени темите според това за какъв тунинг става дума.
                Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

                Коментар


                  #10
                  Виж горната картинка. Никъде не пише от кой раздел са двете оградени теми.Едната е от раздел "Fiat" а другата е от раздел "Консултации".Да си личи това от снимката?А и практиката показва че колкото по детайлно е сепарирането на темите толкова повече грешки се правят.Погледни в "Общи технически въпроси" колко от темите могат да бъдат сложени в други раздели и са пуснати погрешно там.Понякога дори грешката е умишлена с обяснението "пуснах я там защото там ще я видят повече хора"Да не говорим че така ще пръснем инфо което би трябвало да е в един раздел по няколко.Ще дам пример (тая вече ми дойде музата)В кой раздел би сложил тема описваща начина за монтиране на колони във вратите? В "тунинг - автоелектроника" или в "консултации-автоелектроника" ?И колко човека биха направили избор еднакъв с твоя?

                  Коментар


                    #11
                    и аз съм за,ако не друго поне да има нещо ново и подредено

                    Коментар


                      #12
                      Твърдо за!
                      Fiat Bravo 1.9 TD100

                      Коментар


                        #13
                        Колега ilkor,не съм съгласен с твойто мнение.Трябва да има подредба и това е правилния начин.Недей бърка обаче евентуален подраздел "автоелектроника" с "кар аудио" ,двете нямат нищо общо и ако някой си мисли че имат сега е момента да разбере че бърка От другата част на изказването ти идва генералния въпрос - аджеба при тези проблеми в подразделите ,дали не трябва да се коригира целия форум като цяло?Защото аз така го разбирам от написаното.На фона на другите два итал форума , в този има какво да се желае от визия и подредба и както се вижда май не съм единствения който го забелязва това.Остава въпроса на Вас като контролиращ екип занимава ли ви се или не?П.П.Веднага давам пример с тунинг.бг форума,да имаше анкета за промяна на целия форум ,нямаше.Не е нужно да се питат всички потребители за такова едно нещо.Тук за тунинг раздела да си кажат мнението хора които ще пишат вътре(примерно аз) ,а не някой който влиза само да види на високосна един път.
                        Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно

                        Коментар


                          #14
                          ivanko_rs написа:
                          П.П.Веднага давам пример с тунинг.бг форума,да имаше анкета за промяна на целия форум ,нямаше.Не е нужно да се питат всички потребители за такова едно нещо.Тук за тунинг раздела да си кажат мнението хора които ще пишат вътре(примерно аз) ,а не някой който влиза само да види на високосна един път.
                          Мда ... и аз искам отделен подфорум за Алфа Ромео + раздели в него ... да си кажат мнението само хората, които искат да го има. Другите няма смисъл да се питат

                          Коментар


                            #15
                            Колега ilkor,не съм съгласен с твойто мнение.Трябва да има подредба и това е правилния начин.Недей бърка обаче евентуален подраздел "автоелектроника" с "кар аудио" ,двете нямат нищо общо и ако някой си мисли че имат сега е момента да разбере че бърка
                            Отговорът ми се съдържа в цитата ти. Никой не е казал че разхвърляно е по добре от подредено. Не там ни е спорът.Дори и да искам лично аз да направя раздел който се казва "Кар аудио" аз мисля трезво и се поставям в ситуацията на потребител влязъл току що във форума и съответно непрочел предупреждението ти от цитата и сбъркал. Какво правим тогава ? Идват критиците и почват - 80% офтопик навсякъде - ето вижте тема за консултации пусната в тунинг .Пак казвам - добре е че имаш мнение но когато го налагаш на още 7000 човека още трябва да се опиташ да го погледнеш от всички възможни ъгли. Колкото и да е добро предложението ти то не е полезно за форума защото не можеш да принудиш всички да мислят еднакво. Бъркаш ако си мислиш че с "и ако някой си мисли че имат сега е момента да разбере че бърка" проблема е решен и грешки няма да има.Сега в тази анкета ще гласуват 30 човека и това най вероятно ще се направи. Но точно такива решения които засягат 7000 а се решават от 0,5% от тях не са за анкети.Това е мое мнение - както виждаш демокрацията си е жива и анкетата го доказва

                            Коментар

                            Working...
                            X