Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мареа 1,6 16В комби срещу Мерцедес 124 250Д на баир

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Мареа 1,6 16В комби срещу Мерцедес 124 250Д на баир

    Няма да ви питам какво е станало, а направо ще ви разкажа. Пътуваме днес четирима човека с цел културен туризъм от ВТ в посока към Ивановските скални манастири, русенско. Наближавайки гара Бяла, въпросният мерцедес ме изпреварва рязко и аз, като видях, че е дизел и предвкусвайки близостта на беленския баир, се залепих за него. В началото на баира, подминавайки ченгетата, това ни послужи като старт нагоре и без много усилия си го подминах, без да му давам да ме доближи. Дотук, ще кажете, че не е знаел, че се дърпаме - добре. След Волово има едно баирче, посока Русе, с три ленти и там ни подпря в началото един Голф 2. Баирът започна и изпреварих Голфа, но без никаква инерция и тръгнах да се засилвам нагоре, както съм на пета. Мерцедесът явно беше засегнат от това, че го подминах на беленския баир и още след като минах Голфа, тръгна да ме изпреварва. И наистина, колите ни се изравниха и карахме така може би километър, но аз навлязох вече в чудовищния въртящ момент на 1 и 6-ицата и мерджанът постепенно изостана далеч назад. След това, по надолнището, Мерцедесът, явно още по-засегнат, ме изпревари сред облаци от пушилка, но аз, както знаете, по надолнище не изпреварвам. После с удоволствие си изкарахме културната програма, че даже минахме и един обект в повече, като бонус.
    Fiat Marea Weekend 1,6 16V

    #2
    Колко мъка има по този свят :D Няколко теми след твоята има една 1.6 където и трябва цялата магистрала Тракия да вдигне 200 пък ти в баира правиш мазало с 4-ри човека

    Коментар


      #3
      chaveto написа:
      Колко мъка има по този свят :D Няколко теми след твоята има една 1.6 където и трябва цялата магистрала Тракия да вдигне 200 пък ти в баира правиш мазало с 4-ри човека
      Т’ва е защото е влезнал в "чудовищния въртящ момент"...
      Fiat Punto HGT '01

      Коментар


        #4
        Хич не ми беше мъчно, много весело ми беше даже. Колегата в онази тема показваше недостатъците на по-новата скоростна кутия за набиране на скорост. Аз съм със старата скоростна кутия и съм правил 190 за много по-кратко време - от Нова Загора в посока Асеновец отсечката е абсолютно права, даже сега я измерих по Гугъл ърт, че е 3,7 километра и понеже отсечката свърши, не можах да вдигна повече от 190. Навярно можеш да сметнеш, че това разстояние с тази скорост се взема за малко повече от минута. Естествено, не съм почнал да набирам още от табелата на селото и, естествено, малко преди Нова Загора съм намалил.
        Fiat Marea Weekend 1,6 16V

        Коментар


          #5
          Мерцедеса пада. Това е най-куция атмосферен дизел.
          3.0CRD

          Коментар


            #6
            Мда-а, аз нямам за цел да се хваля с тази тема, просто ви споделих реална случка, която спонтанно стана вчера и наистина, нямаше как да ви го документирам, затова ще трябва да ми се доверите, а за отсечката и набирането мога да се пробвам, ако, разбира се, няма движение, както беше тогава. Другия понеделник ще пътувам оттам и ще видя с телефон дали може да се снима, понеже апаратът е у жената и отивам точно нея да вземам, пък на връщане с нея и детето няма да стане тази работа.
            Fiat Marea Weekend 1,6 16V

            Коментар


              #7
              Колега, аз ли бъркам или си бил този 250д който има ускорение по каталог 0-100 за 16,5 секунди и е 1350 кг на 93 коня.
              FIAT Bravo JTD GT '99

              Коментар


                #8
                Не го знам какъв е, просто такъв беше, какъвто го видях да му пише на багажника и не съм му търсил данните, но го даваше голям бързак и рекох да го пробвам този супермощен дизел. От друга страна, пуснах темата, точно защото е атмосферка срещу атмосферка и то, дизелът с много по-голяма кубатура, а не както тука се сравняват турбодизел с атмосферен бензин. И не знам колко му е ускорението от 0 до 100, защото не ставаше изобщо дума за такава проба, а доускоряване на пета, без смъкване на предавките, примерно от 50-60 докъм 120, като 120 за него беше непостижимо в баира.
                Fiat Marea Weekend 1,6 16V

                Коментар


                  #9
                  Нищо лично, но кога ще спрете да сравнявате чушки с домати и бира с водка. Тъй като двигателите са различно устроени, единствено конете и въртящия момент могат да се сравняват. Какво като едното е 2.5 а другото 1.6. На всеки е ясно че на дизела му трябва по-голям обем и турбина за да може да изкара мощност. Защо се мятате на това какъв е обема. Ако ще гледаме обема да гледаме и ванкелов 1.3. Това че от него се вадят 250 коня бе турбо, прави ли нищожен обикновения бензин. Не, не го прави точно защото може да сравнявате еднакви параметри, а не различни и по тази логика е коректно да го сравнявате с друг 250 коня двигател, а не с друг 1.3.Ако за теб 93 коня 25 годишен мерцедес с трагично ускорение е критерии. То при него нито за доускорение нито за ускорение може да се говори. Кое е му е супер мощното.Само още едно вметване - на този мерцедес максималната скорост преди 25 години е била 176 км/ч. Ти искаш да мине 120 в баира. То пунто 1.1 е по-бързо от него.
                  FIAT Bravo JTD GT '99

                  Коментар


                    #10
                    Аз пак казвам, че в момента, когато нервно ме изпревари по равното, не съм отворил каталожните му данни, а и след това не съм ги търсил, защото не ме интересува, а в баира му показах къде му е мястото и да не ми се прави на бързак, когато аз разглеждам природата в това време.
                    Fiat Marea Weekend 1,6 16V

                    Коментар


                      #11
                      Хубаво, но мисълта ми е защо се сравняваш с много по-бавна кола. Не става въпрос за това дали си му гледал или не данните. Просто този мерцедес си е бавен и не виждам повод за гордост от това че си го минал.Не ме разбирай с лоши чувства, не ти се заяждам и т.н. Просто не виждам смисъла.
                      FIAT Bravo JTD GT '99

                      Коментар


                        #12
                        Е дайте друг атм. дизел от тези години който да бие 1.6

                        Коментар


                          #13
                          А какъв е смисъла да търсиш атмосферен дизел който да бие 1.6.
                          FIAT Bravo JTD GT '99

                          Коментар


                            #14
                            Ами какъв е смисълът да сравнявате JTD с атмосферен бензин? Те повечето теми в тоз раздел са безсмислени. Не можем да се състезаваме с JTD, щото по подразбиране е ракета, хайде сега и с атмосферки не можем, щото те пък били много бавни. Че и ние имаме място под слънцето и не искам да си седя само в гаража. Ясно ми е, че не е с лоши чувства, нали си споделяме тука... :D
                            Fiat Marea Weekend 1,6 16V

                            Коментар


                              #15
                              sugarboy написа:
                              Не можем да се състезаваме с JTD, щото по подразбиране е ракета
                              Колко истина и само в едно изречение !
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

                              Коментар

                              Working...
                              X