Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Golf TDI ме би с Браво ХГТ на магистралата
Collapse
X
-
имам две думи за колегите които се възхищават на TDIи подценявят JTD дали досега са наливали на колата си препоръчаното от фиат масло за турбодизели seleniya WR 5W40 -WR 5W30 или продължават с М10Д
това масло е специално разработено за фиат и на колко км си сменят въздушният филтър изобшо сменят ли го или го продухват с компресора и пак го слагат
а също така и дизеловото гориво дето е за трактори че и по ефтино и с висок процент на сяра ползват ли го .TDI вече си отживя времето вече DCI CDTI GRDI TDCI MJET дизелови системи се произвеждат и всичките са с commonraıl горивна система а ТДИ то е на помпа дюза система
позната ни от трактори и камйони мотори с голям обем и малка мощност докато commonraıl системите дават по голяма мощност от малко обемни двигатели 1.3 CDTI 90 коня и момент от 210 НМ и много други примери
Linea .2009 .1,6 Mjet Emotion
ESP ASR CC HH MSR 6AB
-
Недей да говориш на слуки.Кой си кара от форума двигателя ЖТД с М10Д.Дали филтъра е издухан с компресора или не е,важното е да е достатъчно чист.То и директния шприц е познат от камионите,но сега се прави на колите.И голямата мощност не идва от CR-системата,а от турбината.pixelbs написа:
имам две думи за колегите които се възхищават на TDIи подценявят JTD дали досега са наливали на колата си препоръчаното от фиат масло за турбодизели seleniya WR 5W40 -WR 5W30 или продължават с М10Д
това масло е специално разработено за фиат и на колко км си сменят въздушният филтър изобшо сменят ли го или го продухват с компресора и пак го слагат
а също така и дизеловото гориво дето е за трактори че и по ефтино и с висок процент на сяра ползват ли го .TDI вече си отживя времето вече DCI CDTI GRDI TDCI MJET дизелови системи се произвеждат и всичките са с commonraıl горивна система а ТДИ то е на помпа дюза система
позната ни от трактори и камйони мотори с голям обем и малка мощност докато commonraıl системите дават по голяма мощност от малко обемни двигатели 1.3 CDTI 90 коня и момент от 210 НМ и много други примери
Коментар
-
аз за това казвам, че истината е в дизела на БМВ...пп а за годините и цената си, разход, вървеж, поддръжка (най-добър баланс между посочените) според мен никой не успорва, че JTD си е нумеро уно!!!Iv4o написа:Каквото и да си говорим, според Ауто Билд, които открито защитават ВАГ, ТДИ и ней-чупещия се дизелов двигател. Сами си правете извода
Скоро бяха подпукали някакъв 5 цилиндров печляк, ако не се лъжа 2.5.Разходете се до някой сервиз на Порше, за да видите какви дефекти в спирачната система имат новият Голф и Таурана. Не казвам, че Фиат са най, но в никакъв случай и ВАГ не са! И това, въпреки опитите на някои "фиатаджии" да ги изкарат като такива 
A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
e30 forever!
Коментар
-
времето което ще видим вече изтече .1.3 CDTI (1240 обем)от 7 години дърпа опел комбо и фиат добло при фиат е Мжет иначе си е същият мотор при добра поддръжка изкарват по 500 000км без основен ремонти са най безпроблемните дизел мотори а маслото селениа за турбото си е най добротоLinea .2009 .1,6 Mjet Emotion
ESP ASR CC HH MSR 6AB
Коментар
-
само за турбината не съм съгласенStefan Hadjov написа:Недей да говориш на слуки.Кой си кара от форума двигателя ЖТД с М10Д.Дали филтъра е издухан с компресора или не е,важното е да е достатъчно чист.То и директния шприц е познат от камионите,но сега се прави на колите.И голямата мощност не идва от CR-системата,а от турбината.
ами впръскването на горивото как става имаш ли си представа .CR впръсква горивото под налягане 1600-2000 бара налягане дюзите са електро командвани от ЕСUи на момент по 5 пъти се впръсква гориво и се получава по добро изгаряне а при ТДИ помпата прави налягане .дюзата при определено налягане впръсква след време пружините се уморяват и дюзите почват да пикаят :D
Linea .2009 .1,6 Mjet Emotion
ESP ASR CC HH MSR 6AB
Коментар
-
Тука , колегата е прав, ако говорим за най-добър , а не за комплексен двигател който да има от всичко по малко , БМВ си остава първенец, няма Ауди няма Фиат, дори и на мерцедес не е толкова добър CDI - мотор-а. А пък за марки от други държави просто е излишно да споменавам (имам предвид Френски и Японски)BEX---GT написа:аз за това казвам, че истината е в дизела на БМВ...пп а за годините и цената си, разход, вървеж, поддръжка (най-добър баланс между посочените) според мен никой не успорва, че JTD си е нумеро уно!!!Iv4o написа:Каквото и да си говорим, според Ауто Билд, които открито защитават ВАГ, ТДИ и ней-чупещия се дизелов двигател. Сами си правете извода
Скоро бяха подпукали някакъв 5 цилиндров печляк, ако не се лъжа 2.5.Разходете се до някой сервиз на Порше, за да видите какви дефекти в спирачната система имат новият Голф и Таурана. Не казвам, че Фиат са най, но в никакъв случай и ВАГ не са! И това, въпреки опитите на някои "фиатаджии" да ги изкарат като такива 
Petrol Engine slogan: Because life begins at 6,000rpm
Коментар
-
mnpenchev
Ако стилото (3 вратото) е грозна кола, то всички хечбеци след 2000г са супер грозни, щото всички ми приличат на стилото и тойотите и киите и волвата и всички останали хеч-ове. И на мен ретро моделите ми са грозни, ама знаеш ли колко народ свършва в гащите като види ретро ?sugarboy написа:Е, аз не бих карал кола, която да ми е грозна на външен вид, пък ако ще и совалка да е, а ти, ако искаш, по този критерий ме смятай за жена, не ти се сърдя :DStefan Hadjov написа:Колега,само жените оценяват колите по външен вид и цвят.Освен това външен вид е чисто субективно възприятие.За едни добър,за други лош.Автомобила е техническо изделие и се оценява по техн.параметри,конструкция,експлоатационост,функци оналност,надежност,икономичност и много други неща и според мен в този ред външния вид като че ли отива на последно место.Колата се разглежда отвътре-навънка.За специалиста,поне е така,а за жените както казах.
Коментар
-
Колега само внимавай като ги правиш тия 240ки щото как си хапва биелите и лагерите няма да ти казвам. Много е неприятно да ти светне с 240 лампата за маслото и да отиде коляновия вал. Знам го от опит :D . Така, че моя съвет е дори и догоре да ти е маслото не я вкарвай за дълго в червените обороти тая кола. Писани са теми по случая и всичките са верни! Именно за тва като се закачих с тоя Голф не я натиснах повече от 210. А и квото и да си говориме над 210-220 си става опасно с тая кола.BUMAR написа:Сега се връщам от Пловдив и понеже никой не ми се върза за гонка я пробвах колко вдига
Километража подмина 240км,обороти 7400/нямам изкл.на газ/.На навигацията обаче-218км
И това с попътен вятър и лек наклон в моя полза.Още ме държи адреналина.Bravo HGT
Коментар
-
Бе незнам дали немския дизел е добър,според мене е супер зле щото аз със ремапнато Браво бия ТDI-та голф 4 130 коньовия и то с много първо че се истрелвам по-добре и т.н... Второ. Селениа Турбо Дизел (синята туба) е най-доброто масло за Фиат са сигорно ше искате линкове със доказателства като почнете да давате некви сайтове и обосновани небазиращи се на нищо факти сте ми много смешни
Тва е което искам да кажа.Лек ден на всички !
leave something of the happiness you bring
Коментар
-
А ти с какво ще ни докажеш,че синята туба е най-доброто.По цвета на тубите ли ги преценяваш маслата,или ги мажеш на филия.Bravo 1.9 JTD написа:Бе незнам дали немския дизел е добър,според мене е супер зле щото аз със ремапнато Браво бия ТDI-та голф 4 130 коньовия и то с много първо че се истрелвам по-добре и т.н... Второ. Селениа Турбо Дизел (синята туба) е най-доброто масло за Фиат са сигорно ше искате линкове със доказателства като почнете да давате некви сайтове и обосновани небазиращи се на нищо факти сте ми много смешни
Тва е което искам да кажа.Лек ден на всички !
Коментар
-
Как бе човек.Опиши ни методиката ти за оценка на масла, за да можеме и ние да правим оценки на маслата които сме намислили да ползваме.И аз мога да ти кажа например,че Кастрол е най доброто,защото имам много добри впечатления от него и тубата му е с много хубав дизайн,но това нищо не значи.Bravo 1.9 JTD написа:доказано е,много хора го ползват, доволни включително и аз пробвал съм с Мобил1 не е толкова добро колкото селениа турбо дизел и по лични обеждения съм го раьбрал тва
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар