Колеги изпадна ми един Фиат 124 - 1969 година година, не е каран от 8 години(В смисъл каран е, но колкото да се знае, че върви) дайте съвет добра ли е тая колица, като модел и за какво да внимавам при покупка...така като я гледам няма много изгнило двигатела си работи добре..та за какво да внимавам?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дайте съвет за Фиат 124 - 1969 година
Collapse
X
-
Не е точно така (за намирането), особено с двигателната част, но като цяло си е еФтинджос. Моя го продадох с клизма за 400 лв преди 3-4 години, а го бях направил в близко, до състоянието му при излизането от Торино + някое и друго подобрение. Продадох го, защото ми писна всяка пролет да го кърпя, иначе беше железен - не ме е оставял никъде, дори из чукарите, където съм ходил за риба и малко коли, изобщо биха минали от там. Ако е в оригинално положение с хоризонталният Солекс и е читав, колата харчи смешно малко, но върви повече от прилично. Ако не е, намирането на колектор за вертикален карбуратор си е тото, макар, че може да е направо с такъв и вече ще имаш разнообразие от карбураторите, които може да си сложиш - идеално става с 33-ков Вебер или Солекс. С такъв за Лада 2105 - върви по-малко и харчи повече от Лада. Веригата е като на Фиат 125 и е задължително при първите симптоми на отхлабване да я смениш, за да не си търсиш, в последствие, ангренажен капак. Ако мотора си е изпял песента, което хич не се случва лесно, ще ти е по-лесно да шлайфаш цилиндрите до 76 мм и да шибнеш жигулови бутала, отколкото да търсиш ремонтен размер на оригиналните 73 мм. Сравнително лесно се слага ладов алтернатор, защото оригиналното динамо е супер неефективно (а моето направо и умря) и едни халогенни крушки даже му идват в нанагорно. Ако ще го взимаш провери токоразпредилителя за луфт в оста, за да нямаш вечни проблеми с паленето. Шлиците са като на ладовите делка, но те са по-високи и трябва да има "пригоди си сам", за да присадиш такова. И те такахубавото на този модел че има всичко за него и за без пари
... Айде и да пишеш, какво е станало
...
AR 75 2.5 V6 `08.86 - Ех
AR 155 1.7 TS `07.93 - сиромашки тунинг, + JR, APEX, + B6 отзад - замина за скрап...
FIAT Tipo 1.6 `12.93 835С1.000 С АГУ тунинг - вече 2.0 TS 8V Turbo с ескрите от горната...
Коментар
-
Към 15-ти август ще ходя да го гледам и ако пали и върви го взимам!а тои човека неиска да го дава на вторични бил е на баща му ала човека починал преди години ...та иска да попадне в добри ръце ако ще да го подари....та ще пиша какво е станало спокс :D Само неми се иска да го купя и да се развали някоя част дето немога да я намера щото после ...............тряяя да го водя към НАДИНLanciaDedraSWturbo
Alfa 146 1.4 ts 2000'
BMW E36 Turbo
eX - BMW e30 330 Turbo
eX - Lada 2103 turbo 1500cc
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар