Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Преместване на тежка машина

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Преместване на тежка машина

Здравейте ,колеги!Имам нужда от малко помощ!Ще местя една машина (фрезови и пробивен център) от едно място в цеха на друго.Разстоянието е около 25-30 м.Не е от най-тежките машини,но все пак е 12-13 тона.Преди години местих един шприц автомат около 40 тона и ми донесоха едни колелца,които се поставяха в четирите ъгъла под машината и две по средата.После с избутване всичко стана много лесно!Само,че сега не се сещам от къде ги взех и кой може да има подобно нещо!Дори не знам какво е техническото наименование на тези колелца и не ги намирам в търсачките.Те се използват единствено и само за транспортиране на тежки машини и съоръжения на малки разстояния!По принцип вървят в комплект с крик с голяма товароподемност.Ако някой колега има идея как се казват тези колелца ще черпя една бира (може и вино)!Благодаря предварително!
    Понякога стоя и мисля.понякога само стоя.......

Казват им индустриални колела.Ето тези продават такива с доста висока товароносимост:http://www.roda.gr/wheels.aspx?cat=36&lng=BG
    like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Re: Преместване на тежка машина

sharo_sl написа:
      Здравейте ,колеги!Имам нужда от малко помощ!Ще местя една машина (фрезови и пробивен център) от едно място в цеха на друго.Разстоянието е около 25-30 м.Не е от най-тежките машини,но все пак е 12-13 тона.Преди години местих един шприц автомат около 40 тона и ми донесоха едни колелца,които се поставяха в четирите ъгъла под машината и две по средата.После с избутване всичко стана много лесно!Само,че сега не се сещам от къде ги взех и кой може да има подобно нещо!Дори не знам какво е техническото наименование на тези колелца и не ги намирам в търсачките.Те се използват единствено и само за транспортиране на тежки машини и съоръжения на малки разстояния!По принцип вървят в комплект с крик с голяма товароподемност.Ако някой колега има идея как се казват тези колелца ще черпя една бира (може и вино)!Благодаря предварително!
      Казват се колички.
      FIAT UNO 1.1 -50к.с АГУ-LOVATO
      FIAT TIPO 1.4 -78к.с АГУ-LOVATO
      FIAT MAREA WEEKEND 1.6 16V-103к.с АГУ-LOVATO
      HONDA CR-V -147 к.с. ГИ- SIMGAS

Коментар

Немците,с които оборудвахме нашия завод и монтирахме всичките машини или по-тежките им казваха тракери.
        FIAT BRAVO 1.6
        FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
        LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

http://www.industrial.bg/?gg=10&hh=5&ii=59&ll=196&jj=1

Коментар

Благодаря ви,колеги!Днес си спомних,че ги бях взел от ЗММ - Сливен.В понеделник ще ми ги докарат и ще си свърша работа!
            Понякога стоя и мисля.понякога само стоя.......

Коментар

Working...
            X