Скоростна кутия от Италия... ето на, какво прилича!
Преди три месеца ми се строши скоростната кутия. Никой не успя да обясни, как и, защо се е случило, маслото в скоростите бе наред. Показвам ви единият вал на скоростите... без думи!
Аз пък подозрения за намеса на извънземни сили, които са ми облъчили колата и е станала захарна! Трябва да внимавам да не се озова в кола тип Флинстоун по някое време!
Аз пък подозрения за намеса на извънземни сили, които са ми облъчили колата и е станала захарна! Трябва да внимавам да не се озова в кола тип Флинстоун по някое време!
Нема страшно, то скоростните кутии са по 200лв, консуматив, така да се каже (за Браво 1.6, за другите не знам)И аз си купих Бравото със счупена скоростна кутия и си я смених след година и половина, даже продавам старата за резервни части.
Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Нема страшно, то скоростните кутии са по 200лв, консуматив, така да се каже (за Браво 1.6, за другите не знам)И аз си купих Бравото със счупена скоростна кутия и си я смених след година и половина, даже продавам старата за резервни части.
Намерих много трудно скоростна кутия за моят двигател срещу 350лв. а не искам да казвам, колко излезе ремонта!
Така се е счупил, все едно си вкара задна докато си карал със 150!
Да... само дето си карах съвсем нормално в града и постепенно се появи някакво тракане, което се засили. След това при тръгване колата подскачаше... грозна картинка...
Дали има значение обаче това че колата ти е дизелова?В смисъл такъв - има голяма мощност на ниските обороти и дизеловите коли се карат на по-висока предавка спрямо бензиновите.Дали това по някакъв начин не се отразява на износването на елементите на скоростната кутия?
Дали има значение обаче това че колата ти е дизелова?В смисъл такъв - има голяма мощност на ниските обороти и дизеловите коли се карат на по-висока предавка спрямо бензиновите.Дали това по някакъв начин не се отразява на износването на елементите на скоростната кутия?
какво значение има,скоростите трябва да са сметнати за тези натоварвания.просто некачествена стомана и малък късмет за собственика.има и друга версия много от колите се сглобяват в БГ с части от италианските морги оттам на татък сами можете да се сетите какво става.
Re: Скоростна кутия от Италия... ето на, какво прилича!
Vladim написа:
Преди три месеца ми се строши скоростната кутия. Никой не успя да обясни, как и, защо се е случило, маслото в скоростите бе наред. Показвам ви единият вал на скоростите... без думи!
Повреденото е вторичния вал, това което предава движението на короната, или т.н. главно предаване.Такова изронване на зъбното колело се получава при влизането на чуждо тяло между пиньона и короната или при неправилно, несъосно зацепване между двете, поради разбиване на лагерите на вторичния вал! При теб е по-вероятна втората причина понеже се вижда нараняване на здравите зъби и язви по оста на лагеруване, и ако е така кутията е повишила шума си в последните си жизнени часове!
Re: Скоростна кутия от Италия... ето на, какво прилича!
hit-ko написа:
...При теб е по-вероятна втората причина понеже се вижда нараняване на здравите зъби и язви по оста на лагеруване, и ако е така кутията е повишила шума си в последните си жизнени часове!
Може да ти се струва, че това са язви, защото валът е започнал да ръждясва, сетих се чак сега да го снимам. А, че е станала по-шумна кутията... знам ли... с този дизелов мотор не се усеща много, а пък и в големият град - тръгни, спри... И аз си мислех за счупен лагер, а и си представям, едно отронено парче метал в скоростната кутия, какво може да направи!
Коментар