Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за МПС спряно от движение

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за МПС спряно от движение

Здравейте колеги! Имам едно старо ауди което е спряно от движение (не бракувано) с изтекъл преглед, гражданска и винетка, платен данък. Та: колата се намира в едно село на 15 км от Пловдив а крайната дестинация е автоморга в началото на града. Имам ли право да я превозя с мека връзка (въже) или задължително трябва на платформа, защото винаги има КАТ по пътя,а не ми се плащат глоби?
    Fiat Bravo 1.9 TD100

Естествено, че не можеш. То само два номера дето има това ауди, за всичко друго може да пишат акт- ГО, преглед, винетка. В автоморгата сигурно и без това ти дават смешни пари, кажи им да дойдат да си го вземат вместо ти да се занимаваш.
    1990 TEMPRA SX 1.4 Carb

Коментар

По принцип наистина от автоморгата могат да дойдат на място. Ако са точни не би трябвало да искат пари за това, а ако искат трябва да е символична сума.Все пак ако са нагли и си искат много и си решил да я дърпаш - трябва да направиш ГО на колата и да я закачиш на колесар. Има колесари под наем. Евтини са.Обаче факта, че трябва да правиш ГО обезмисля упражнението (освен ако не намериш някоя супер гъвкава ЗК да ти направи ГО само за един ден).Съветвам те да вземеш някой частник с репатрак, който ще ти я откара до моргата. Например в Перник независимо от къде до къде в рамките на града и около него тарифата е 20 лева. В София е 30 лева. Не вярвам в Пловдив да е по-скъпо, а за тази сума не си заслужават главоболията.
      == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Точно за това питам, защото разпитах няколко частни платформи и ми искат 50+ за да дойдат, като сложим и това че трябва да отида до КАТ да взема талона и платя поредната такса става безсмислено защото ще взема 300 лева за нея. Не съм се сетил че тези от моргите трябва да имат собствен транспорт и не съм ги питал.
        Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Съветвам те да я разкостиш сам и да носиш на парче, в една кола обикновенно има поне 10кг. мед, и поне още 70-80 кг. алуминий, така че предполагам можеш да си направиш сметката, а като я нарежеш и с едно ремърке ще си я закараш на два пъти. Плюс това сигурно ще има нещо дето можеш да го продадеш и като част. цената на медта е близо 9-10лв. Алуминия е към 2лв. а желязото гонеше близо 50ст. Така че си направи сметката дали си струва да се даде за 300лв. при условие че цялата кола тежи поне тон. По другата седмица съм се подготвил за такава процедура и разликата в парите е точно два пъти след спадане на данъците и изхвърляне на пластмасите и стъклата като кг. Да ще загубя два дни но мисля че 300 отгоре няма да ми дойдат никак зле.
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

И това е вариант но засега реших да я пусна цяла, защото не ми пречи да седи в двора. Благодаря за инфото и идеята! Темата може да се заключи.
            Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Working...
            X