banski starec написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Издаване на шофьорска книжка
Collapse
X
-
stilo_new написа:lhristov написа:В КАТ. И докато не ти е готова новата, нямаш право да караш. Незаконно е. Все едно си без книжка.
Коментар
-
Наротив Абсолютно незаконно е, дори в ЗДВП го пишеше когато карах курсовете преди десетина години. Сега едва ли е по различно или поне не е логично . Масово хората караха с изтекли книжки преди години когато се сменяваха от старите тип тефтерче към новите тип карта и тогава никой не е глобен просто защото не смогваха да идадат в срок документите на хората но тогава бяха милиони книжки на куп. Документите се сменят минимум месец преди да са изтекли това важи и за л.к. и за ш.к. и за международни такива.
Коментар
-
banski starec написа:Наротив Абсолютно незаконно е, дори в ЗДВП го пишеше когато карах курсовете преди десетина години. Сега едва ли е по различно или поне не е логично . Масово хората караха с изтекли книжки преди години когато се сменяваха от старите тип тефтерче към новите тип карта и тогава никой не е глобен просто защото не смогваха да идадат в срок документите на хората но тогава бяха милиони книжки на куп. Документите се сменят минимум месец преди да са изтекли това важи и за л.к. и за ш.к. и за международни такива.
Коментар
-
sota написа:По принцип не е незаконно да караш с изтекла книжка ,ти си правоспособен с изтекъл документ на валидностТака че - с изтекла книжка НЯМАТЕ ПРАВОСПОСОБНОСТ! Не се заблуждавайте!
Коментар
-
Immortal написа:sota написа:По принцип не е незаконно да караш с изтекла книжка ,ти си правоспособен с изтекъл документ на валидностТака че - с изтекла книжка НЯМАТЕ ПРАВОСПОСОБНОСТ! Не се заблуждавайте!
Коментар
-
vili151279 написа:Immortal написа:sota написа:По принцип не е незаконно да караш с изтекла книжка ,ти си правоспособен с изтекъл документ на валидностТака че - с изтекла книжка НЯМАТЕ ПРАВОСПОСОБНОСТ! Не се заблуждавайте!
Коментар
-
Ебаси явно са се появили мн с платени книжки, вчера за 200 км каране ме засякоха 5 пъти на междуградски път / 2 пъти трябваше да набивам спирачките мн здраво, че да не се ударя челно в изпреварващия + 5 засичания в София на Цариградско.....после Фетел спори с Квият, че го е засякъл....FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
-
Последна информация от днес:1. За бърза поръчка 10 дни- може да се подадът документи само в КАТ. Обикновенна поръчка може и в РПУ по местоживеене.2. Има ПОС терминал и Ви съветвам да го ползвате, въпреки че служителката твърди че работи бавно. Така спестих 6 лв.3. Навсякъде в КАТ са обявени цените с включените такси за банката 58 лв.беше обявената цена за бързата услуга и 31 лв за обикновенната. / не се сетих да снимам/ Като платих на ПОС терминал 50 лв за книжката, 2 лв за контролния талон.4. Увериха ме, че ще е готова на 28.04.2016г.5. Системата на КАТ спира през 1 час.6. Въпреки т.5 отидох към 8.30 и си изтеглих №64, тогава минаваха 17-18 номер. В 9.40ч. бях готова. 7. Имам уверение, че на 5-6 ден ще е готова.8. Това последното като хвалба, точно ме обслужиха и пак им спря системата :D
Коментар
-
vili151279 написа:Последна информация от днес:1. За бърза поръчка 10 дни- може да се подадът документи само в КАТ. Обикновенна поръчка може и в РПУ по местоживеене.2. Има ПОС терминал и Ви съветвам да го ползвате, въпреки че служителката твърди че работи бавно. Така спестих 6 лв.3. Навсякъде в КАТ са обявени цените с включените такси за банката 58 лв.беше обявената цена за бързата услуга и 31 лв за обикновенната. / не се сетих да снимам/ Като платих на ПОС терминал 50 лв за книжката, 2 лв за контролния талон.4. Увериха ме, че ще е готова на 28.04.2016г.5. Системата на КАТ спира през 1 час.6. Въпреки т.5 отидох към 8.30 и си изтеглих №64, тогава минаваха 17-18 номер. В 9.40ч. бях готова. 7. Имам уверение, че на 5-6 ден ще е готова.8. Това последното като хвалба, точно ме обслужиха и пак им спря системата :DОбикновена услуга за ЛК е 18лв +4 превод (ако през банка). Подадох документи на 12,03 и си я взех на 8,04, като на картата пише, че е издадена на 23,03. Това във ВТ.
ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Не съм 100% сигурен, но в белите държави, такива понятия, като задължителна смяна на книжка и лична карта не съществуват. Все пак има логика да се подменят заради здравословно състояние, както и за изменение на човека спрямо снимката.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
здравейте искам да попитам с този документ мога ли да подам докуменди за книжка ? http://prikachi.com/images.php?images/217/8790217I.jpg
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар