Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Издаване на шофьорска книжка

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

banski starec написа:
    документите се подават в рпу по местоживеене, а не в кат. В кат те пращат когато отидеш да си вземеш новата книжка от рпу и се окаже че имаш актове. след плащането на актовете вече в кат се задейства процедурата по издаване на документите и съответно чакаш още един месец. Така че който не е сигурен има ли актове, няма ли първо да мине през кат и да пита за да не чака два пъти за едно и също нещо.
    Благодаря

Коментар

lhristov написа:
      В КАТ. И докато не ти е готова новата, нямаш право да караш. Незаконно е. Все едно си без книжка.
      Колега, това сигурно ли е? А ако ти изтече книжкта, коло време имаш преди да я подновиш и трябва ли да ходиш на изпит? За един прЕател питам.

Коментар

stilo_new написа:
        lhristov написа:
        В КАТ. И докато не ти е готова новата, нямаш право да караш. Незаконно е. Все едно си без книжка.
        Колега, това сигурно ли е? А ако ти изтече книжкта, коло време имаш преди да я подновиш и трябва ли да ходиш на изпит? За един прЕател питам.
        По принцип не е незаконно да караш с изтекла книжка ,ти си правоспособен с изтекъл документ на валидност ,но при ПТП застрахователя не признава застраховката ти както като да нямаш преглед .Така ,че по добре не карай до като не стане готова .Не се ходи на изпит при подновяване на книжката.

Коментар

Наротив Абсолютно незаконно е, дори в ЗДВП го пишеше когато карах курсовете преди десетина години. Сега едва ли е по различно или поне не е логично . Масово хората караха с изтекли книжки преди години когато се сменяваха от старите тип тефтерче към новите тип карта и тогава никой не е глобен просто защото не смогваха да идадат в срок документите на хората но тогава бяха милиони книжки на куп. Документите се сменят минимум месец преди да са изтекли това важи и за л.к. и за ш.к. и за международни такива.

Коментар

banski starec написа:
            Наротив Абсолютно незаконно е, дори в ЗДВП го пишеше когато карах курсовете преди десетина години. Сега едва ли е по различно или поне не е логично . Масово хората караха с изтекли книжки преди години когато се сменяваха от старите тип тефтерче към новите тип карта и тогава никой не е глобен просто защото не смогваха да идадат в срок документите на хората но тогава бяха милиони книжки на куп. Документите се сменят минимум месец преди да са изтекли това важи и за л.к. и за ш.к. и за международни такива.
            Твърде много проблеми си имат хората в днешно време та да ги тормозим и за това.Както казах по лошото е ,че при възникнало ПТП застрахователя не признава за валидна гражданската отговорност и тогава всеки с изтекла книжка ще плаща от джоба си щетите .Има и хора които нямат навика да гледат кога им изтичат документите и като ги спрем чак тогава разбират .

Коментар

Хубаво правите. Жалко, че шефовете ви са с точно обратното виждане. Ей ся, на жената книжката е готова, ама в системата за онлайн проверка пише да си дойде на 30-тия ден от подаването на документите. На какво отгоре - не е ясно.
              браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

sota написа:
                По принцип не е незаконно да караш с изтекла книжка ,ти си правоспособен с изтекъл документ на валидност
                Това не е вярно. И аз мислех така, но като се замислих - не е така.Например майка ми е със заболяване на очите.До преди време ѝ издаваха книжката с валидност само 2 години, като трябваше да представя ново медицинско всеки път.И преди няколко години спряха да ѝ издават шофьорска книжка. Сега вече няма такава.Правоспособността се придобива с полагането на изпита, но тя не е вечна, а важи само докато отговаряш на условията - което се доказва периодично с представянето на ново медицинско. Иначе нямаше смисъл книжките да имат някакъв срок - щяха да са безсрочни, като личните карти на пенсионерите Така че - с изтекла книжка НЯМАТЕ ПРАВОСПОСОБНОСТ! Не се заблуждавайте!

Коментар

Immortal написа:
                  sota написа:
                  По принцип не е незаконно да караш с изтекла книжка ,ти си правоспособен с изтекъл документ на валидност
                  Това не е вярно. И аз мислех така, но като се замислих - не е така.Например майка ми е със заболяване на очите.До преди време ѝ издаваха книжката с валидност само 2 години, като трябваше да представя ново медицинско всеки път.И преди няколко години спряха да ѝ издават шофьорска книжка. Сега вече няма такава.Правоспособността се придобива с полагането на изпита, но тя не е вечна, а важи само докато отговаряш на условията - което се доказва периодично с представянето на ново медицинско. Иначе нямаше смисъл книжките да имат някакъв срок - щяха да са безсрочни, като личните карти на пенсионерите Така че - с изтекла книжка НЯМАТЕ ПРАВОСПОСОБНОСТ! Не се заблуждавайте!
                  Незаконно е да караш с изтекла книжка. Това ни го казаха полицайте..които извикахме сами и тогава разбрахме, че е изтекла книжката на шефа ми, моята, както и гражданската отговорност......смяххх

Коментар

vili151279 написа:
                    Immortal написа:
                    sota написа:
                    Незаконно е да караш с изтекла книжка. Това ни го казаха полицайте..които извикахме сами и тогава разбрахме, че е изтекла книжката на шефа ми, моята, както и гражданската отговорност......смяххх
                    Случва се на всеки .Малко проблеми си имаме та все и документите да гледаме кога изтичат.Така,че въпрос на гледна точка .Познава се кога човек не я сменя поради натрупани глоби или когато е забравил от недоглеждане.

Коментар

Ебаси явно са се появили мн с платени книжки, вчера за 200 км каране ме засякоха 5 пъти на междуградски път / 2 пъти трябваше да набивам спирачките мн здраво, че да не се ударя челно в изпреварващия + 5 засичания в София на Цариградско.....после Фетел спори с Квият, че го е засякъл....
                      FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

Последна информация от днес:1. За бърза поръчка 10 дни- може да се подадът документи само в КАТ. Обикновенна поръчка може и в РПУ по местоживеене.2. Има ПОС терминал и Ви съветвам да го ползвате, въпреки че служителката твърди че работи бавно. Така спестих 6 лв.3. Навсякъде в КАТ са обявени цените с включените такси за банката 58 лв.беше обявената цена за бързата услуга и 31 лв за обикновенната. / не се сетих да снимам/ Като платих на ПОС терминал 50 лв за книжката, 2 лв за контролния талон.4. Увериха ме, че ще е готова на 28.04.2016г.5. Системата на КАТ спира през 1 час.6. Въпреки т.5 отидох към 8.30 и си изтеглих №64, тогава минаваха 17-18 номер. В 9.40ч. бях готова. 7. Имам уверение, че на 5-6 ден ще е готова.8. Това последното като хвалба, точно ме обслужиха и пак им спря системата :D

Коментар

vili151279 написа:
                          Последна информация от днес:1. За бърза поръчка 10 дни- може да се подадът документи само в КАТ. Обикновенна поръчка може и в РПУ по местоживеене.2. Има ПОС терминал и Ви съветвам да го ползвате, въпреки че служителката твърди че работи бавно. Така спестих 6 лв.3. Навсякъде в КАТ са обявени цените с включените такси за банката 58 лв.беше обявената цена за бързата услуга и 31 лв за обикновенната. / не се сетих да снимам/ Като платих на ПОС терминал 50 лв за книжката, 2 лв за контролния талон.4. Увериха ме, че ще е готова на 28.04.2016г.5. Системата на КАТ спира през 1 час.6. Въпреки т.5 отидох към 8.30 и си изтеглих №64, тогава минаваха 17-18 номер. В 9.40ч. бях готова. 7. Имам уверение, че на 5-6 ден ще е готова.8. Това последното като хвалба, точно ме обслужиха и пак им спря системата :D
                          Скоро си преиздавах ЛК и аз така спестих 4лв Обикновена услуга за ЛК е 18лв +4 превод (ако през банка). Подадох документи на 12,03 и си я взех на 8,04, като на картата пише, че е издадена на 23,03. Това във ВТ.
                          ФИАТ- Пътят е само формалност
                          ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                          -----------------------------------------------------
                          FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Не съм 100% сигурен, но в белите държави, такива понятия, като задължителна смяна на книжка и лична карта не съществуват. Все пак има логика да се подменят заради здравословно състояние, както и за изменение на човека спрямо снимката.
                            FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                            Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

здравейте искам да попитам с този документ мога ли да подам докуменди за книжка ? http://prikachi.com/images.php?images/217/8790217I.jpg

Коментар

Не. Оригинал или заверено копие на диплома за завършено образование. Вече зависи за коя категория. За В е минимум основно а за С поне средно