Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Блъснах Крава - Питане.

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #31
    teo2 написа:
    Airfan написа:
    Не съм ти съдник, но знам за няколко случая, при които се кара с ограничението, но при ПТП се пише акт на невинния водач, тъй като не е карал със скорост, с която да предотврати ПТП-то (по закон си длъжен да го предотвратиш), т.е. била е несъобразена с пътните условия скорост. Напрактика тези полицаи трябва да идеш да ги черпиш по едно, че са излезли човеци, а не машини.
    Така е колега длъжен си ако е възможно, в случая беше възможно ако не се бях качвал в колата, просто лош късмет, но като се замисля какво можеше да стане си мисля че съм извадил късмет. :D Полицаите бяха супер човеци въпреки че сигнала беше подаден точно преди приключване на смяната с което я удължиха поне още два часа.Скорост несъобразена с пътните условия по дефиниция ще рече - водачите на пътни превозни средства са длъжни при избиране скоростта на движението да се съобразяват с атмосферните условия, с релефа на местността, със състоянието на пътя и на превозното средство, с превозвания товар, с характера и интензивността на движението, с конкретните условия на видимост, за да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие. Водачите са длъжни да намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато възникне опасност за движението.Какво означава това - при катастрофа се прави техническа експертиза, която установява при каква скорост, в каква посока на движение и т.н. е станал инцидентът, както и как е трябвало да се движат участниците в движението, за да не се случи. Например някой кара с 50 км/ч, колкото е ограничението в града. Навън е тъмно. В последния момент вижда пешеходец на пътя. Опитва се да спре, но не успява и го блъска. Експертизата показва, че ако шофьорът е карал с 25 км/ч, той е щял да има възможност да спре навреме... Следователно водачът е виновен.В случая с кравата :D не може да има несъобразена скорост. Атмосферни условия - суха настилка, слънчево време, релефа на местността - перфектна прав участък , състоянието на пътя - добро, характера и интензивността на движението - слабо натоварено, позволена скорост 90 км, измерена скорост 50 км. Животното излиза непосредствено една педя пред колата.P.S. Както и да е много се задълбочихме, откъде тръгнахме къде стигнахме Сега по важно е какво мога да направя за да не се повтаря случката тъй като съм сигурен че няма да съм последния, а за следващия може да е фатално.Кого трябва да сезирам за да се вземат нужните мерки...? Няма знак който да уведомява преминаването на животни, а по следите около пътя се виждат че това не единичен случай и животните преминават през пътя ежедневно без никакви обозначения и съпровождането на пастир.
    Според закона трябва да сме роботи с пророчески умения, това е истината. Айде да си оправиш колата и да се похвалиш по случая. От краваря не вярвам да вземеш нещо, най много да си метне и той ласото на шията и да се обеси някъде като го осъдиш.

    Коментар


      #32
      Immortal написа:
      Добре де...като е перфектен прав участък с перфектна видимост, тая крава от де изкочи???Питам чисто любопитно, не съдя никой.Ти само бялата лента на пътя ли гледаш като караш? Стадо с крави в близост до пътя не видя ли?Не се заяждам, наистина ми е любопитно?На мен веднъж на един прав участък с храсти отстрани (и в храстите - невидим черен път), ми изкочи предница на Волво. Аз в този момент изпреварвах камион (при перфектна видимост и никой насреща)... И в един момент в непосредствена близост до мен изкочи дългата предница на Волво 740... Разминахме се на косъм (а онзи тъпан просто няма видимост от храстите и се подава за да се огледа... а и гледа наляво...пък аз идвам от дясно - щото изпреварвам). Та ситуации много.. но ми стана интересно, щото казваш - перфектна видимост.
      Цитат: "Пътното платно се намира на 1-1,30 под равнището на поляната и отстрани е обрасло с храсти който не позволяват никаква видимост" -аз разбирам че има видимост на самото платно, но не и около него.
      Fiat Bravo 1.9 TD100

      Коментар


        #33
        Прав участък но отстрани растителноста е до самото пътно платно,и видимоста там е нулева за излас на животни и хора,от подръжка на пътищата никой неси мръдва пръста да коси.
        пунто 1,7тд

        Коментар


          #34
          Принципно пастирите са собственици на животните и се въртят на седмица, за да не ходят всички с една две крави да се трият цял ден. Сменят всяка седмица, като се прави едно стадо от 10-15 животни.
          Няма начин да няма начин!

          Коментар


            #35
            Между другото имах същата случка с крава на пътя Масларево - Обедининение.Пътя хубав, ама от двете стени обрасло като стена. Банкет никакъв няма. За късмет кравата ми излезе в насрещното а не в мойто платно.Както и да го дъвчем за съобразената скорост пастира е виновен.Кравата не е кокошка и на пътя за да не се удари в нея човек може да се блъсне в дърво.Не го оставяй и го тормози до край пастира че иначе няма да се научи следващия път да не пуска кравите около пътя.
            http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
            Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
            FIAT БРАВО 1.2 16v
            ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
            FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

            Коментар


              #36
              Пич, дай една снимка на Бравото след случката.Иначе кофти късмет си извадил...
              "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

              ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
              Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

              Коментар

              Working...
              X