Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дойде и моят ред да питам как да възразя на акт за паркиране

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Дойде и моят ред да питам как да възразя на акт за паркиране

    Днес имах първа среща с паяка. Бях паркирал отляво на еднопосочна улица "Елисавета Багряна" срещу Агенцията по вписванията, без да преча на каквото и да било. На излизане от Агенцията видях как паякът потегля и ги спрях.29 лева за сваляне на колата. Акт. Описанието на нарушението е "(еди къде си) паркира Фиат (номер) от ляво на еднопосочен път означен с пътен знак Д4" с което е нарушил "чл. 94 ал. 4 от ЗДВП".Д4 е синята стрелка за еднопосочна улица.ЗДВП:
    Чл. 94.(4) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) На път с еднопосочно движение се допуска престой и от лявата страна по посока на движението, ако това не пречи на движението на пътните превозни средства.
    Първо си мислех да се хвана за това, че не съм пречил на движението, което не беше оспорено от катаджията и не го пише в описанието на нарушението. Все пак цял паяк спря до мен. Аз мислех, че на тия дето не пречат се слагат скоби, но явно съм се объркал и сега разбирам защо там хората се качват на тротоара - от храстите няма как да ги захванат. Като се поуспокоих, видях, че този текст от закона касае разрешаването на престой, а не къде не може да се паркира. Т.е. няма как да се позова, че не съм пречил, но не виждам и как може да се състави акт по него, след като в акта е описано паркиране. На прав път ли съм?Яд ме е за точките и че не можело да се пише фиш, скоба, нещо! Сега трябва да вися по опашки.edit: Значи глобата е 20лв, без точки, в закона специално пише, че фиш за паркиране може да се издаде дори да не си там. А като съм там и го искам, не ми пишат фиш, ами ще ме размотават.
    Brava 1.6 16V 103hp

    #2
    В акта е описано твоето действие (паркирал си), което нарушава чл. еди кой си, в който се разрешава престой. Не виждам за какво ще се хванеш.
    Stop giving directions, just say "Follow me."
    Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
    Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

    Коментар


      #3
      Според мен актът трябва да е по ал. 3:
      (3) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) За престой и паркиране в населените места пътните превозни средства се спират възможно най-вдясно на платното за движение по посока на движението и успоредно на оста на пътя.
      ал. 4 не виждам какво общо има с паркирането
      Brava 1.6 16V 103hp

      Коментар


        #4
        Тя няма нищо общо, затова имаш акт, щото ако имаше, нямаше да имаш акт. Затова.
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

        Коментар


          #5
          Към автора на темата.Не се притеснявай за едни може за други не може.Ако аз бях изпреварил на клипа от линка щях да бъда наказан подобаващо.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=101082
          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

          Коментар

          Working...
          X