Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да изгасим фаровете си!!

Collapse
Заключена тема
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #91
    ogi28b написа:
    style34 написа:
    Значи да не бъда разбран погрешно - побеснявам, когато при смрачаване, дъжд и т.н. видя някой с невключени фарове. Но при 50 градуса навън и ярко слънце просто не виждам в градски условия защо трябва да ми бичат 8 крушки по колата (без да смятам тези за таблото ).
    Точно заради тея, които се правят на интересни и не включват фаровете си, когато наистина е задължително - заслужавате да ви задължат всички до един по този начин, със закон, да използвате светлините. За да не забравите да ги включите като завали. Макар че - кво като вали дъжд и сняг или има мъгла? Да не сте слепи, че да не видите движеща се кола през деня А като те дразни мнението ми, не чети. Аз например често пропускам мненията на потребители, които ме дразнят или са неграмотни. Освен в техническите раздели. Аз и там чета и се опитвам да помагам на хората, които имат нужда, за разлика от писателите тук. Айде пишете си, извинявай, че ви се намесих в поредната тема, която е обсъждана десетки пъти и всички си повтарят едно и също.
    Ако те дразни, че ти пишем у форумо - да престанем.
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

    Коментар


      #92
      Мда, ако трябва нещо? Има ли някакви изисквания в кои теми да пишем? Мен много ме кефи форума, защото научавам много неща от интересни хора, с които макар и да спорим понякога съм научил доста неща. И намирам тези неща в тези теми. Кво да направя като Фиата не се чупи и не разбирам много от коли?
      The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

      Коментар


        #93
        Закона, добър или лош, съгласен съм, че трябва да се спазва, но точно този за фаровете е като иза.ан на сред пустиня. Когато правиш нещо, уж полза роду, трябва да премислиш всички странични ефекти и да въведеш и други ограничения. Конкретно, задължително при престой да се гаси двг и фарове, защото докато мама чака слънчицето пред училище на работещ двигател и фарове /които са на автоматично, както и мойте/ и така още 5-6 коли, който са спряли как им дойде и ти светят в очите, дори и на съединител, дали преминавам безопасно пред училище. Когато някой е спрял на фарове, не знаеш в момента участник ли е в движението или не, ако трябва да зообиколиш спряла кола, не знаеш да чакаш или да караш, а любимците са ми тези, които спират в насрещното със запалени фарове. Някой да са го глобили заради горе изброените? Ако не са, значи никой не мисли за по-голяма безопастност! Ще кажете, че това няма общо с дневните светлини, но се лъжете, донякъде навика, донякъде автоматичните модули, които в някои случай не позволяват изключването на фаровете при работещ двг.
        Либра 1,9 жтд 2000г. LX
        Фиат Крома 1,9 2009г.
        Ивеко Дейли 2.8 2006г. Ланча Делта 2.0 mjet 2008г.

        Коментар


          #94
          Първо: МОЛЯ модераторите да затворят и да пратят темата в коша. Второ: Хора, преди да спорите по поредната тема, влезте в "гугъл", напишете важните неща от темата, по която спорите. След това четете, и най-важното МИСЛЕТЕ ! Не всичко, което прочетет е вярно, не винаги вашият опит е меродавен. Просто мислете.По темата, за да се знае веднъж завинаги - Човешкото око е много прецизен "инструмент". Проблема е, че на големи разстояние светлочувствителността на човешкото око пада, при това много. Изразено като фунцкия, тя е квадратична. Човешкото око е способно да реагира на един фотон. Проблема е, когато този фотон е на голямо разстояние. За да добиете представа, си представете запалена клечка кибрит нощно време, на разстояние един метър, и на разстояние 1 км. И в двата случая вие, ще видите светлината от горенето на клечката, но в единия случай няма да можете да определите:1-во - какво създава тази светлина (тъмният обект - клечката кибрит)2-ро - на какво разстояние е3-то - каква дължина на вълната има (цвят)=> на големи разстояния, при наличие на втора клечка, вие няма да можете да определите колко са източниците на светлинаЗащо казвам всичко това, за да разберете, че в един хубав слънчев ден, дразнението което получавате, когато видите автомобил е по-малко, от същият с запалени светлини. По-голямо дразнение=по-голямо внимание на зрителният център в мозъка. Сега да ви питам, кое е по-добре - по-голямото внимание, което мозъка на всеки един от вас обръща на по-голямото дразнение, или на по-малкото?

          Коментар


            #95
            Re: Да изгасим фаровете си!!

            milenskia написа:
            Здравейте колеги , какво можем да направим за да се отмени карането на фарове целогодишно през деня, това ново правителство поне да махне този абсурден закон, че е изцяло в ущърб на собствениците на автомобили. Смяна на крушки, акумулатори, нагаряне на фасунги, повишен разход на гориво , всичко това на фона на скъпи горива и ниски доходи е пълен абсурд.
            Така започва тази тема. А вече се изписаха 7 страници глупости.И аз дори, някъде по средата писах в нея.И предложих, да отиде в коша.Безсмислена тема.Само чешане на пръстите.
            Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
            Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
            Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX

            Коментар


              #96
              Re: Да изгасим фаровете си!!

              lhristov написа:
              milenskia написа:
              Здравейте колеги , какво можем да направим за да се отмени карането на фарове целогодишно през деня, това ново правителство поне да махне този абсурден закон, че е изцяло в ущърб на собствениците на автомобили. Смяна на крушки, акумулатори, нагаряне на фасунги, повишен разход на гориво , всичко това на фона на скъпи горива и ниски доходи е пълен абсурд.
              Така започва тази тема. А вече се изписаха 7 страници глупости.И аз дори, някъде по средата писах в нея.И предложих, да отиде в коша.Безсмислена тема.Само чешане на пръстите.
              1.Кой те кара да пишеш в темата ?!?2.В Хърватска някой написа , че били отменени дневните светлини през 2009 . Добре , ама аз миналата година я пребродих на кръст , прекосих и границата с Черна Гора ( Монтенегро за хайваните ) , границата с Босна и Херцеговина ( три пъти ) , и навсякъде виждах едни грамадни табели , на които пишеше , че фаровете се използват 24 часа !!!
              FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
              FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

              Коментар


                #97
                Скапан закон, дай да забраняваме и налагаме маса глупости с недоказан ефект, само и само да има с какво да пълним законите......Аз си взех дневни светлини и за къси през деня и не помислям......
                Alfa 156 2.0 TS
                Alfa 156 20VTurbo
                Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                Locost TF1 3.0V6

                Коментар

                Working...
                X