Румен_Хинчев написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да изгасим фаровете си!!
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Точно за това съм ЗА закона. Огромен процент от нашите пътища почти се сливат с гори и храсталаци, а видимостта в сенчести участъци допълнително намалява.Като добавим и един 10-12 часов работен ден, ходи после обяснявай колко ти е добро зрението...Относно това да се пускат само извън града, половината от нас ще забравят да ги пуснат като излязат от града и % на глобите и плютите полицаи ще нарастне значително.За всяка държава, статистиката е строго специфична и зависи много от пътните условия.И моля, колеги, не забравяйте, че зад тези цифри от статистиката стоят реални хора/приятели/роднини.Не искам да тежа на никой на съвестта, както не искам и никой да тежи на моята.Боли ме Кънчо, че веднъж в годината ще дам 20 лв. за крушки на фона на ~500 лв. други разходи за автомобила.Пък и някой реално глобен ли е за не пуснати фарове? Защото чувам, че на моите познати винаги им се разминава."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
-
Дали ще караш на фарове, ще свириш като откачен и т.н. няма никакво значение дали ще стигнеш там на където си тръгнал. Когато глупака лети а не се движи и предприема рисковани маневри си е все тая. Нито фарове, хубави пътища, камери и т.н. могат да намалят броя на жертвите, имаш ли кухина в главата си е все тая какво ще ни накарат да правим. Аз също не мисля, че ползата от фаровете е за водачите на МПС. Ползата е за всички останали които продават енергия и разни други неща.S_BANKOV написа:Младежи от 13години имам книжка и винаги съм карал на включени къси светлини, без значение зиме лете, пролет, есен, ден или нощ.АБ ми карат поне по 4год., и крушки сменям като изгорят ама на фиата за пет години съм сменил 5 крушки и то основно на халогени и задни светлини. Така че подкрепм закона, но ако го отменят ще продължавам да карам на фарове, просто ми е навик.А това че си преценил че разхода ти се е дигнал от включване на светлини , говори че си някакъв страшен цинцър. Сигурен съм че лятото караш без климатик и със затворени прозорци, и от 15-ки гуми си минал на 13-ки
Колегата сигурно му се е скъсал конеца на волана, забравил е да включи фаровете и са го глобили и сега си леко бесен.пп По моя край цинцър викат на стиснатите хора.
Коментар
-
Щото са част от екосистемата и веднага ще ревнат всички природозащитници. А и там скоростта е друга. Винаги, когато едно нещо свети се вижда повече, отколкото, когато не свети.Kuku написа:Е, да де, ама тогава защо не изрежат дърветата край пътя? Тъкмо няма да се удрят колите в тях и ще има още повече спасени животи
The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Не съм го казвал, но пак повтарям:Ако не виждаш предмет с размерите на автомобил, който на всичко отгоре се движи с над 50 км.ч. - КАКВО ПО ДЯВОЛИТЕ ТЪРСИШ ЗАД ВОЛАНА?VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Не съм сългасен.Има 4554324569 причини поради които може да не видиш насрещно движещ се автомобил, а слепотата/кофти зрението е само една от тях.kiro_of_the_day написа:Не съм го казвал, но пак повтарям:Ако не виждаш предмет с размерите на автомобил, който на всичко отгоре се движи с над 50 км.ч. - КАКВО ПО ДЯВОЛИТЕ ТЪРСИШ ЗАД ВОЛАНА?"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Много си е добре да си караме на фарове.Първо, че много по лесно се вижда дали идва кола.Второ наистина,когато си уморен и е много вероятно да не видиш колата на някое кръстовище и да стане фал.Друго си е, когато ти светна фара!Другото,което е-поне през деня пернишкия ксенон не ти ебава очите и не знам какво се оплаквате от закона.Нито са ви увътрили с крушки,нито с акумулатори.И вместо да мислите какво друго трябва да се промени,вие за тва сте се фанали.П.П. Както каза някой по-горе,при нас дори не трябват модули,та и 20 лева сте спестили.... Yellow_Flash_Colorz_PDT_48Fiat Bravo Trofeo '00
Коментар
-
Те за това кандидат шоферите минават на очен преглед преди да вземат книжка, но както знем тоя преглед в БГ е само една формалност, тЪ на такъв със слепота/кофти зрение и с прожектори от совалка да му светиш пак няма да те види.Книжка имам от 97г. как пък не ми се случи един път да пропусна автомобил, защото карал без фарове и не съм минал през него ?? Карането на фарове през деня, че по добре се виждали автомобилите ми звучи като най тъпото оправдание за да караме на фарове, като ти е слабо зрението не ти издават документ и стоиш на мястото на навигатора, толко е лесноM5kov написа:Не съм сългасен.Има 4554324569 причини поради които може да не видиш насрещно движещ се автомобил, а слепотата/кофти зрението е само една от тях.kiro_of_the_day написа:Не съм го казвал, но пак повтарям:Ако не виждаш предмет с размерите на автомобил, който на всичко отгоре се движи с над 50 км.ч. - КАКВО ПО ДЯВОЛИТЕ ТЪРСИШ ЗАД ВОЛАНА?
punto HGT
Коментар
-
Re: Да изгасим фаровете си!!
Не че има файда от цялата тема, ама да си уплътняваме времетоРумен_Хинчев написа:Пееееткооов , как си позволяваш да спориш със Другарят Старшина ?!?
"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
Коментар
-
Фарове
Много правилно казано /КАКВО ПО ДЯВОЛИТЕ ТЪРСИШ ЗАД ВОЛАНА/за тези където не виждат или по точно БЛЕЯТ като карат . Като е изморен човек да не се качва на кола .В повечето случай особенно новите коли където фаровете са им по на високо само заслепяват.По добре да не се боядисват колите в тъмни цветове да са електикови цветове много по голям ефек ще има . Ако има намалени в катастрофите може да е от това че хората нямат пари да си карат колите . КАТ не спират за невключени фарове в повечето случай.
Коментар
-
Re: Да изгасим фаровете си!!
+1Та като стана дума, книжка трябва да се дава само на хора, които могат да пишат и да четат.Румен_Хинчев написа:Ключарю , ти клавиатурата не виждаш , па си се закъхарил за останалите
...
Кой може да преброи правописните грешки в поста на ключаря? I dare you...
The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Ей бунак, лятото минавам от 15ки на 16ки, и си включвам климатроника почти всеки ден! празни приказки няма да говориш, туй че ми се правиш на големия карач с тия фарове си го прилагай на село.S_BANKOV написа:Младежи от 13години имам книжка и винаги съм карал на включени къси светлини, без значение зиме лете, пролет, есен, ден или нощ.АБ ми карат поне по 4год., и крушки сменям като изгорят ама на фиата за пет години съм сменил 5 крушки и то основно на халогени и задни светлини. Така че подкрепм закона, но ако го отменят ще продължавам да карам на фарове, просто ми е навик.А това че си преценил че разхода ти се е дигнал от включване на светлини , говори че си някакъв страшен цинцър. Сигурен съм че лятото караш без климатик и със затворени прозорци, и от 15-ки гуми си минал на 13-ки
Колегата сигурно му се е скъсал конеца на волана, забравил е да включи фаровете и са го глобили и сега си леко бесен.пп По моя край цинцър викат на стиснатите хора.
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар