Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Търся съвет за кафемашина с капсули

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

emzo написа:
    В офиса ни дадоха машина с капсули без пари, колко без пари не знам, но 1 капсула излиза 90ст.Скъпичко излиза, ама нали не го плащам аз
    Много скъпо ги продават тези капсули. Гледам в Германия една капсулка излиза около 60 стотинки. Вярно тук ти дават безплатна кафе машина,но с тази надценка си я плащаш многократно.Отварял ли си капсулата за да видиш вътре какво има? Ясно е,че има кафе,но дали е инстантно или нормално?
    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Ами да взема да отворя после една.Ама би следвало да е инстантно, щото през него минава гореща вода и директно в чашата.
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Е чакай де, през другото кафе какво минава? :D
        Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
        Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
        Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX

Коментар

нормално си е кафето. просто си запазва аромата, щото го капсулират веднага след смилането. иначе и тук една капсулка излиза към 60 ст., ако не ти подаряват машината срещу договор за определена консумация на месец, на определена цена.
          браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon написа:
            нормално си е кафето. просто си запазва аромата, щото го капсулират веднага след смилането. иначе и тук една капсулка излиза към 60 ст., ако не ти подаряват машината срещу договор за определена консумация на месец, на определена цена.
            От 1кг кафе излизат 166 кафета (6г. на кафе), като цената на лаваца е около 20 лева за 1кг. За същият брой кафета с капсули трябва да се дадат 100 лева. Всеки сам преценя каква машинка е по-добре да си вземе. Освен това аз не съм сигурен,че кафето е нормално, а не инстантно.

Коментар

Как 1кг. Лаваца е 20лв.?По магазините разфасовка от 250гр. стига до 20лв.

Коментар

Едно кило кафе на зърна, Gimoka примерно е 9.50лв. Хубаво кафе, а ако машината е от тия дето си го мелят и само сипваш кафе и вода - си е на оферта. Това с кафето в капсули - има и инстантни кафета, има чайове, млека, шоколади и прочие си е набутване, щото хем скъпа машината, хем консуматива скъп. Вендинг фирмите дават кафе машини под наем, срещу споразумение за консумация от поне 50 (минимум) кафета месечно. За домашна употреба ми е много хикс тая оферта, щото дори да си купиш машината - кафетата се продават на кашони по 50 бройки, като минималната цена, която съм виждал е 0.50лв/капсулка. По-горе колегата писа, че машината е за подарък - аз лично бих се зарадвал на машина, която прави кафето от зърна, но някой би се зарадвал на машина, която да му прави всякакви питиета - кафе, чай, шоколад, бульон дори... Въпрос на вкус и най-вече на бюджет.
                Steliyan's Life!
                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Само да се изходя и аз. Хора не купувайте Saeco машини. Няма такъв боклук, за гаранционният им сервиз да не говорим. Страхотни са, ама до там. Капсулите са много далеч от "смляно след изпичане" кафе. Поредната химия както и другите разтворими напитки. Купувайте си и съхранявайте правилно кафе на зърна, или поне мляно кафе. Нищо не може да се сравни с хубавите сортове зърна, съответно изпечени и съхранявани правилно. И още нещо - Кафето след изпичане и силно канцерогенно !!! Не консумирайте току-що изпечено кафе !!! Необходимо му е поне 1-2 часа, да се освободи от канцерогенните газове, напоили се при изпичането.

Коментар

emzo написа:
                    В офиса ни дадоха машина с капсули без пари, колко без пари не знам, но 1 капсула излиза 90ст.Скъпичко излиза, ама нали не го плащам аз
                    От близо 4 години в офиса пием само Lavazza Blue (BLUE = Best Lavazza Ultimate Espresso). Оттогава не искам и да видя друго кафе Един кашон 100 капсули ни излиза 50 лева - (лошото е че не можем да разнообразяваме много, щото колегите предпочитат Gusto Dolce (двуцветната капсула) аз харесвам и червените и още един модел има Tierra ... ) но не се занимавам аз с поръчката. Ако някой се интересува - ще попитам и ще пиша на лични.Впечатлен съм от машината модела е LB800 - скъсваме и гъза (все пак е офис) и не е мръднала досега. Но ми се струва че не ги продават а ги "раздават" срещу задължението да си купуваш кафе....
                    ::::: Fiat Punto 1.2 ELX 188A4.000 :::::
                    ::::: Subaru Impreza III Hatchback 2.0R-MT EJ204 :::::
                    ::::: (ex) Lancia Dedra 1.8 16V LS SW 182A2.000 :::::

Коментар

Привет.Следя с интерес темата и се учудвам колко интересни мнения има за кафето в капсули.Запознат съм доста добре с това чудо,кафе в капсула.Има доста неща които не знаете.Работя във фирма която между другото произвежда и машини за производство на капсули с кафе.Имам почти 2 години стаж в чужбина във фирма за кафе,която произвежда капсули.Кафето в капсула е хубаво но все пак зависи какво има вътре.Цялата идея е за по лесна употреба на кафемашината ,а не за по хубаво кафе.Основно кафето в капсула е смляно кафе на зърна,но има и инстантно.Неспресо е такова В България за момента само една фирма произвежда капсули с кафе и може да се каже че работи само за износ.Правят копия на капсули на две световно известни фирми.Цената на капсула с кафе в чужбина е около 30 цента и при първоначално закупуване на определено количество капсули,машината се подарява.У дома нямам кафемашина с капсули по простата причина че еспресото от машина с ръкохватка ми харесва повече,мога да пия безплатно кафе и чай от капсули понеже съпругата ми работи във фирмата която ги прави но кафето не ми харесва.От мен това,но това е моето лично мнение и опит с кафето.Поздрави
                      Fiat Sedici 1.9 MultiJet 120 Hp

Коментар

И аз имам от скоро кафемашина с капсули на Dolce Gusto. Харесва ми, че загрява бързо и кафето става за секунди. Много е лесно и няма цапане. Вярно, че излиза малко скъпичко, но пък качеството на кафето си заслужава. Има много разнообразни видове капсули и напитки. Машинката прави страхотна пяна и е идеална за домашна употреба. Капучиното се прави с две капсули - една със сухо мляко и една с кафе. И то е много приятно на вкус. Uploaded with ImageShack.comUploaded with ImageShack.com

Коментар

Абе тия капсули не са ли наблъскани с химия? Много изкуствени ми се струват напитките.
                          The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

style34 написа:
                            Абе тия капсули не са ли наблъскани с химия? Много изкуствени ми се струват напитките.

Коментар

Кафе в капсули? Ко? Не! Преди време си взех втора ръка машина, която работи с падове и с нормално кафе.Доста време не намирах падове за нея, това лято в Румъния намерих десетки видове, различни марки, различни вкусове. Взех за проба...ами... става.Но най-си е добре истинско, прясно опечено, току що смляно кафе.Всичко друго са някакви измишльотини - хем скъпи, хем...химия.С риск да наруша малко правилата - без да се брои за реклама - ето тук има истинско кафе на не-лоши цени: Магазин за кафе

Коментар

style34 написа:
                                Кафето е еспресо и е страхотно! По-джиджавите напитки са с две капсули, едната от които е пълномаслено сухо мляко. Определено с добавено прясно мляко е по-добре от колкото сухото от капсулата, но ако нямаш под ръка става много удобно и с тези капсули.

Коментар

Working...
                                X