Здравейте колеги и Честита Нова Година
Тъй като мисля да се пускам на търг за апартамент от частен съдебен изпълнител, исках да попитам дали някой го е правил вече, за да даде съвет.Задавах доста въпроси на чичо Гугул, но отговорите са много и противоречиви, та ще съм благодарен някой ако даде малко съвети и акъл.Поздрави,
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Апартамент от ЧСИ
Collapse
X
-
Не претендирам за 100%-ова истина, но от хора който работят в близост до този вид дейности мога да ти кажа че 3/4 от сделките са предварително уговорени и както се досещаш е на доверени лица.Нямаш ли връзки ще ти е много трудно особено ако апартамента е примамлив.За пример ще кажа без да конкретизирам нищо повече, че познат си купи къща (не порутена) около Лъвов мост за 20к лева. Прави си изводите
Не го казвам да те обезкуражавам, а просто да имаш представа къде навлизаш. УСПЕХ все пак! ако има резултат ще се раздам да споделиш, че и аз обмислям алтернативи за покупка на жилище, а информацията която получавам хем е малко хем не е никак приятна поне за мен.
Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
-
Това са абсолютно неверни твърдения от институцията "една жена чула, че...".Ewing написа:Не претендирам за 100%-ова истина, но от хора който работят в близост до този вид дейности мога да ти кажа че 3/4 от сделките са предварително уговорени и както се досещаш е на доверени лица.Нямаш ли връзки ще ти е много трудно особено ако апартамента е примамлив.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Преди половин година дядото "изтърва" апартамент от ЧСИ заради едни 500лв. разлика.Беше 4 подред в надаването ,но третият внесе парите и го отнесе. 3 стаен,90 квадрата,панелка,с нова ПВЦ дограма и нова теракота за 32 000лв. в М.рудник (Бургас).Гадното е при тези търгове е продажбата на част от жилището или имота.Не виждам, кой ще си купи половин или четвърт апартамент.Инак и аз редовно им следя офертите с една надежда.
Коментар
-
И аз без да разбирам и аз ще кажа кво съм чувал.Имало голяма разлика от това да придобиеш собственност - купиш апартамент, и да влезеш във владение - да си ползваш апартамента който си купил.Закона предвиждал няква защита за хора за които това е единственното жилище и ако имало и деца още по сложно било да влезеш във владение до колкото разбрах.Ти купуваш апартамента а бившите собственници които нямало къде да отидат да живеят, оставали да живеят във вече твоят апартамент и се задължавали да ти плащат наем. Ходи си събери наем от хора които нямат пари.Не гарантирам че това е така, просто така съм чул.Bravo JTD 105 '98
Коментар
-
Преди време дадоха една женица от Русе, по най-обичаната телевизия, която освен, че беше изтеглила кредит, не беше успяла да плаща вноските и освен, че и бяха взели апартамена (той като залог за кредита), бяха го продали, а самият креит станал още по-голям, защото такава била клауза някаква за неплащане, та продали го за смешни пари, които не стигнали за нищо и женицата хем нямаше апартамент, хем остана с някакво огромно задължение и я бяха изхвърлили от апартамента, даваха и багажа събран накуп отпред. Не ми е ясно точно в тая част как стоят нещата, но ми се струва абсурдно да купиш нещо, то става твое и да чакаш някой да му скимне да се изнесе, а той да не иска, щото нямало къде, че и наем да не ти плаща, щото няма пари.
Коментар
-
Аз за това казах, че няма да конкретизирам. Не е точно "една жена каза..." ама хайдеkiro_of_the_day написа:Това са абсолютно неверни твърдения от институцията "една жена чула, че...".Ewing написа:Не претендирам за 100%-ова истина, но от хора който работят в близост до този вид дейности мога да ти кажа че 3/4 от сделките са предварително уговорени и както се досещаш е на доверени лица.Нямаш ли връзки ще ти е много трудно особено ако апартамента е примамлив.
нека колегата пробва пък дано се получи. Няма да казвам какви страхотни врътки се правят в общините с тези апартаменти. Хем казах че имам малко информация и се хващам за главата а какво остава ако си по-навътре. Даже и някакви скрити репортажи правиха преди време. Не помня дали беше преди въвеждането на ЧСИ или след това.За банките е още по-голяма ши**я. А ако жената е същата за която казва Оги освен че няма апартамент дължеше нещо от сорта на 65к евра и беше с 2 деца и 600 кинта заплата. Сега за да бъдем обективни трябваше да кажат как точно тя е купувала апартамент в Русе който струва толкова пари. То в София може да се намери много хубав за тязи пари да не говорим че може и 2 по-малки. Но е факт че в Бълкгария банките и данъчните могат да правят каквото си поискат. В други държави има нещо наречено банкрут на частни лица и там ти се опрощават всички дългове ако фалираш. Естествено за да се случи това се минават много месеци и проверки но е възможно докато тук не е. Просто по западните критерии всички сме фалирали по презумция и за това не го вкарват.иначе да съм взел и аз независимо че не ми е голяма заплатата
Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
Стига бе колеги. Изведнъж излиза, че да вземеш кредит е нещо едва ли не задължително и полгащо ти се по право, а да не го погасяваш - още по-голямо право. Значи ще зема аз кинти от банка, няма да мога да ги връщам в сроковете в които съм обещал писмено и за всичко това ще ми е виновна банката? WTF?Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Така е, всеки трябва да си мери костилката на дупето.jenshen73 написа:Стига бе колеги. Изведнъж излиза, че да вземеш кредит е нещо едва ли не задължително и полгащо ти се по право, а да не го погасяваш - още по-голямо право. Значи ще зема аз кинти от банка, няма да мога да ги връщам в сроковете в които съм обещал писмено и за всичко това ще ми е виновна банката? WTF?Важното е да я съсипваш от секс тая Надежда.krasio_79bs написа:...Инак и аз редовно им следя офертите с една надежда.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
Срещу единствено жилище изобщо не се насочва изпълнение, т.е. може да се сложи под възбрана като обезпечаване на вземането, но не може да се изнесе на публична продан. В противен случай ЧСИ подлежи на административна, гражданска, дисциплинарна и дори наказателна отговорност. Никой не е луд за да си рискува доходната работа за да направи подобна глупост.mr. Nikoi написа:И аз без да разбирам и аз ще кажа кво съм чувал.Имало голяма разлика от това да придобиеш собственност - купиш апартамент, и да влезеш във владение - да си ползваш апартамента който си купил.Закона предвиждал няква защита за хора за които това е единственното жилище и ако имало и деца още по сложно било да влезеш във владение до колкото разбрах.Ти купуваш апартамента а бившите собственници които нямало къде да отидат да живеят, оставали да живеят във вече твоят апартамент и се задължавали да ти плащат наем. Ходи си събери наем от хора които нямат пари.Не гарантирам че това е така, просто така съм чул.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
Коментар
-
Благодаря за бързите отговори колеги. Оказва се, че наистина трябва много да се внимава с това занимание - игра на търг от ЧСИ.Все пак мисля да задълбая малко повече като се свържа с някой ЧСИ и т.н.Когато/ако имам повече инфо ще я споделя с Вас
браво 1.6 16v 1997 103hp
колкото повече,толкова повече
Коментар
-
Нали говорим за ЧСИ, а ти не знаеш дори дали репортажа бил преди или след въвеждането на ЧСИ... И за какви далавери с Общини става въпрос изобщо.А относно това как горките хорица били измамени от банките и прочие...Айде моля Ви се да си имаме уважението и да мислиме с главите си.Той по-нагоре женжена го е казал ама ще Ви дам пирмер от мойта практика. Взела госпожицата ипотечен кредит от 60 000 лева пре 2008г. - бума на пазара за недв. имоти, спряла да го плаща и са я чакали 2 години докато и направят кредита съдебен. С лихви, неустойки и такси за 2 съдебни инстанции, включая и тези на ЧСИ, задължението стана малко над 80 000 лв. Апартамента се продаде зорлем на 5-ти пореден търг за 37 000 лв. след което поради натрупани и допълнителни разноски госпожицата остана да дължи още над 45 000 лв.Като я питах как си е направила сметката за да вземе този кредит 60 000лв. за 30 години - ми вика "ами аз работех на 3 места и взимах доста пари".Ewing написа:Аз за това казах, че няма да конкретизирам. Не е точно "една жена каза..." ама хайдеkiro_of_the_day написа:Това са абсолютно неверни твърдения от институцията "една жена чула, че...".Ewing написа:Не претендирам за 100%-ова истина, но от хора който работят в близост до този вид дейности мога да ти кажа че 3/4 от сделките са предварително уговорени и както се досещаш е на доверени лица.Нямаш ли връзки ще ти е много трудно особено ако апартамента е примамлив.
нека колегата пробва пък дано се получи. Няма да казвам какви страхотни врътки се правят в общините с тези апартаменти. Хем казах че имам малко информация и се хващам за главата а какво остава ако си по-навътре. Даже и някакви скрити репортажи правиха преди време. Не помня дали беше преди въвеждането на ЧСИ или след това.За банките е още по-голяма ши**я. А ако жената е същата за която казва Оги освен че няма апартамент дължеше нещо от сорта на 65к евра и беше с 2 деца и 600 кинта заплата. Сега за да бъдем обективни трябваше да кажат как точно тя е купувала апартамент в Русе който струва толкова пари. То в София може да се намери много хубав за тязи пари да не говорим че може и 2 по-малки. Но е факт че в Бълкгария банките и данъчните могат да правят каквото си поискат. В други държави има нещо наречено банкрут на частни лица и там ти се опрощават всички дългове ако фалираш. Естествено за да се случи това се минават много месеци и проверки но е възможно докато тук не е. Просто по западните критерии всички сме фалирали по презумция и за това не го вкарват.иначе да съм взел и аз независимо че не ми е голяма заплатата 
Е тя сериозно ли си е мислела, че 30 години ще работи на 3 места ебаси.... Изобщо не ми се мисли с лихвите тия 60 бона колко е щяла да плати за 30г. .... То хубаво фалити за частни лица, но защо се лансират само предимствата от тази законова уребда в страните дето я има, а никой не казва какви са негативните последствия от тези фалити ... Щото някой в БГ май си помислиха, че това е да вземеш едни пари и да не ги върнеш. Точно такива неплащания оскъпяват и кредитите, и сметките за вода, ток, парно и прочее, ама нали сме си Андрешковска държава, в която 90% от населението мисли с телевизорите си...
VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
Коментар
-
Чакай сега - а банката като и даде кредита...нали риска го е прегледал този кредит и е казал ОК? Плюс това, като вземеш ипотека - обезпечението, както казва един Банкер, не е моя живот, не са скъсаните ми обувки - а е този апартамент. Ето ви ключовете - довиждане. Обаче като дойде този момент, се оказва, че банките ти искат и скъсаните налъми и скъсаните чорапи в тях - това дразни.kiro_of_the_day написа:Нали говорим за ЧСИ, а ти не знаеш дори дали репортажа бил преди или след въвеждането на ЧСИ... И за какви далавери с Общини става въпрос изобщо.А относно това как горките хорица били измамени от банките и прочие...Айде моля Ви се да си имаме уважението и да мислиме с главите си.Той по-нагоре женжена го е казал ама ще Ви дам пирмер от мойта практика. Взела госпожицата ипотечен кредит от 60 000 лева пре 2008г. - бума на пазара за недв. имоти, спряла да го плаща и са я чакали 2 години докато и направят кредита съдебен. С лихви, неустойки и такси за 2 съдебни инстанции, включая и тези на ЧСИ, задължението стана малко над 80 000 лв. Апартамента се продаде зорлем на 5-ти пореден търг за 37 000 лв. след което поради натрупани и допълнителни разноски госпожицата остана да дължи още над 45 000 лв.Като я питах как си е направила сметката за да вземе този кредит 60 000лв. за 30 години - ми вика "ами аз работех на 3 места и взимах доста пари".Ewing написа:Аз за това казах, че няма да конкретизирам. Не е точно "една жена каза..." ама хайдеkiro_of_the_day написа:Това са абсолютно неверни твърдения от институцията "една жена чула, че...".Ewing написа:Не претендирам за 100%-ова истина, но от хора който работят в близост до този вид дейности мога да ти кажа че 3/4 от сделките са предварително уговорени и както се досещаш е на доверени лица.Нямаш ли връзки ще ти е много трудно особено ако апартамента е примамлив.
Е тя сериозно ли си е мислела, че 30 години ще работи на 3 места ебаси.... Изобщо не ми се мисли с лихвите тия 60 бона колко е щяла да плати за 30г. .... То хубаво фалити за частни лица, но защо се лансират само предимствата от тази законова уребда в страните дето я има, а никой не казва какви са негативните последствия от тези фалити ... Щото някой в БГ май си помислиха, че това е да вземеш едни пари и да не ги върнеш. Точно такива неплащания оскъпяват и кредитите, и сметките за вода, ток, парно и прочее, ама нали сме си Андрешковска държава, в която 90% от населението мисли с телевизорите си...
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар