garfunken нека не се отклоняваме от темата за Сметките за тока, защото имам приятели в Испания и в Германия, и сканирано видях техните фактури за ток.Какво да кажа с една дума трагедия сме, незнам как е по-евтин тока, но за пример в Испания 90 Евро ток за 1 месец, при положение, че се топлят на ток - само че с климатици в двуетажна къща - работят 4 климатика.Лично аз искам да се махне ДДС-то поне
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко ви е сметката за тока?
Collapse
X
-
Ако всичко описано е истина - то това е УЖАСЯВАЩО.Ако jenshen73 го изгледа цялото, ще разбере защо ТЕЦ-Варна не работи от известно време и в момента (а може би още 15г).nikolce написа:Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Това, което трябва да се плати от началото на януари до началото на февруари. Сметка за плащане през февруари.ele написа:Че той февруари не е изтекъл, какви са тези февруарски сметки?
Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Много ме подценявате, много.Stefanaki написа:Ако всичко описано е истина - то това е УЖАСЯВАЩО.Ако jenshen73 го изгледа цялото, ще разбере защо ТЕЦ-Варна не работи от известно време и в момента (а може би още 15г).nikolce написа:Steliyan's Life!
Коментар
-
Аз пък нямам проблеми със сметките и с отчитането.
Сметката ми за февруари си е съвсем реална, защото 15 дена постоянно работеше бойлера и една духалка, която се включваше сама през 15 мин да поддържа температурата.Отделно, че през ден се готви на една 15-тина годишна готварска печка, лаптоп, телевизор, хладилник, осветление и т.н.
"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Re: ТОК
Ми сигурно от милиарди киловат-часове енергия, която се продава.kluchar написа:Тогава от къде идват тези печалби в милиони левове
Ако средната консумация е около 3000-3500 мегавата, умножи по 720 часа на месец и получаваш над 2’000’000’000 киловат-часа енергия за месеца. Нататък мисля, че е ясно. ====================Ако се погледне внимателно показаната сметка по-горе, се вижда, че непрекъснато има разлика в периодите на отчитане. Има 35 дневен (в червено, 0.84 лв/ден), веднага след него има 23-дневен (в зелено, 0,97 лв/ден), след тях има пак два поредни, от които единият е по-дълъг от 30 дни (35 дни, 1.27 лв/ден), а другият - по-къс (28 дни, 1.14 лв/ден). Мисля, че това достатъчно добре илюстрира защо се получи това със "завишените" сметки за ток. Ако някой не е разбрал - пак да повторим: 1) по-дълъг период; 2) повече почивни дни; 3) повишена цена на тока спрямо миналата година; 4) повишената, като цяло, консумация покрай коледно-новогодишните празници. Нищо ново и различно не се е случило през декември. Непрекъснато има по-дълги и по-къси периоди, но на никой не пречеше и реално няма значение дали те отчитат на 22 или на 33 дни. Токът си го ползваш и трябва да го платиш. Цената не е такава от декември, ами още от юли. Аз се чудя единствено защо всички сега се сетиха, че тези неща им пречат, а не когато са се случили. Но точно като едно стадо, се юрнаха по улиците, като всеки следва този пред него, без да помисли за какво става въпрос.
Коментар
-
За конспираторите във форума имам една сметка, прясна-прясна, която помолих да ми изпрати моя приятел живеещ в Канада. Фактурата освен, че е на английски няма много-много разлика с нашите, а дори е на близка стойност (в цифри, а не във валута) с моята. Дори и в Канада си имат "несъбираеми взимания", а и "зелена добавка".Ето, спирачи на коне, радвайте се на "ниската" канадска сметка:
Steliyan's Life!
Коментар
-
То не било компютри, а било компоти ..............avvasilev написа:Само дето зелената добавка е "отбавка" ...
сиреч е със знак минус ...
Супер са го измислили: за месечно потребление под 3 000kWh отстъпка 10%. "няма много-много разлика с нашите"
Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Леле, как извъртате... Е така тръгват слуховете! Някой ще прочете и утре ще вика, че в Канада за зелена енергия им плащат, а не им я начисляват. Къде видяхте, че имало добавка за зелена енергия, каквато имаме ние, че била и със знак минус даже? Има отстъпка за под 3000 КВч. Това няма нищо общо с добавката за зелена енергия, която се начислява при нас. Какъв е проблемът и тук да направят такава отстъпка? Който ползва над 3000 КВ на месец, заплаща горницата на цена, която е по-висока с 1/9. Ама там хората са учили маркетинг и пробутват на населението номера с отстъпката.
Коментар
-
Колегата jenshen73 започна със "зелената добавка", аз просто го поправих и съм изтървал кавичките ...ogi28b написа:Леле, как извъртате... Е така тръгват слуховете! Някой ще прочете и утре ще вика, че в Канада за зелена енергия им плащат, а не им я начисляват. Къде видяхте, че имало добавка за зелена енергия, каквато имаме ние, че била и със знак минус даже? Има отстъпка за под 3000 КВч. Това няма нищо общо с добавката за зелена енергия, която се начислява при нас. Какъв е проблемът и тук да направят такава отстъпка? Който ползва над 3000 КВ на месец, заплаща горницата на цена, която е по-висока с 1/9. Ама там хората са учили маркетинг и пробутват на населението номера с отстъпката.
Нищо не сме извъртели, просто се опитваме да изведем колегата от заблуждението му!
I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!
Коментар
-
avvasilev написа:Колегата jenshen73 започна със "зелената добавка", аз просто го поправих и съм изтървал кавичките ...
Нищо не сме извъртели, просто се опитваме да изведем колегата от заблуждението му!
jenshen73 написа:Много ме подценявате, много.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
И сега си посипвам главата с пепел и клякам да рева. Ако ще изпадаме в подробности - най-доле има едни 3.6% закръгляне в точността на отчитането, но кой да гледа и там?
Айде, нямат си зелена добавка, но като поисках фактурата приятеля ми почна да обяснява, цитирам:Та се наложи да обяснявам, че и тук вече е така... Ах, пропуснах да уточня - живее в къща и се отоплява изцяло на газ.тук е друга системаСлед като те чарджат еди-колко-си-цента на КВЧ ти слагат Доставка на ток още толкова, така че е относителноSteliyan's Life!
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар