Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кога пратки от чужбина отиват на митницата?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    Колега редовно пазари от Дилекстрима и прочее тайвано-хонгконгски-китайски сайтове, и редовно понякога му пристигат нещата след 2 и кусур месеца.....
    Alfa 156 2.0 TS
    Alfa 156 20VTurbo
    Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
    Locost TF1 3.0V6

    Коментар


      #17
      Thank you for your attention. It is an honor to serve you. We are very sorry for your trouble, but please be assured that we are willing to do anything to accommodate you. I assure you that your package was mailed to you, but we believe it is still in transit. The package maybe delayed due to customs clearance, transportation issues or a shipment overload. We completely understand your concerns and propose you to wait for 2-3 days. Of course, if you don’t want to wait anymore, we are willing to issue a full refund to you. If you wish for a refund please reply in kind.Also, if you do receive the package, we hope that you pay back, as we believe in honesty. We look forward to your reply.Thanks.Ето какво са ми отговорили кунгфутата....добре са го написали, затова не съм им искал парите още. Някак си макар, че чакам вече 2 месеца пак съм по доволен от обслужването и не съм толкова изнервен отколкото щях да бъда ако го бях купил от тук и ми се беше забавило с 2-3 дни! Странно е как няколко реда мили думи, съчувствие и бърз отговор, могат да ти спестят много разправия и главоболие!
      Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

      Коментар


        #18
        И да обобщим по повод митни сборове:Като цяло правилото е: за страни извън ЕС, за пратки на стойност до 30 лева не се дължат вносни сборове и ДДС.Но има и един по-важен фактор - митничар. Ако реши и по собствено усмотрение може да изпрати всичко без изключение на митница, независимо от декларираната стойност. А при някои случаи, независимо от декларираната стойност, пратката може и да бъде оценена на друга стойност по вътрешни тарифи.С две думи, ако ти идва айфоня деклариран на 10$, но ако лицето реши/заподозре друго, като нищо си плащаш мито и ДДС на реална цена, а може и да минеш за контрабандист, според тълкуване на фактите.
        Lupo - The Monster
        Е83 3D

        Коментар


          #19
          ДДС се начислява и върху транспорта, всички останали такси се начисляват само върху цената на стоката. По принцип китайците винаги ги пускат като подарък, така че при мен почти всичко минава през пощата. За 20-25 лева ще ги получиш в пощата, но понякога минава повече от месец за доставката.
          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

          Коментар


            #20
            Аз пък това което знаех ... до преди да прочета линка по-горе е 30 Евра за юридически лица и 45 за физически са необлагаеми за пратки извън ЕС. Всичко над му се начислява ДДС а ако попада в някякви определени категории които не помня и мито. В резултат на което аз гледам да поръчвам до 90лв стоки извън ЕС и за сега за нито една не съм плащал нито мито нито ДДС, единствено ако са се осъмнили нещо и са я прекарали през тамушните ренгени и т.н. съм ходил да ги освободя от митница срещу 2-3 лв. мисля.Последното беше преди месец парфюм от USA на стойност около 75 лв. без доставката и си ми дойде директно в пощата.Сега поръчах на един познат телефони, но отделни пратки за около 100+ малко $ и да видим кое къде ще дойде. От китай естестено.Това ми е като опит до момента.п.с.сетих се, че поръчвах ламбда сонда за Хонда от щатите за 140$ и платих само ДДС на митница. Това се случва не това ами миналото лято.
            Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
            182A4.000 IAW49F
            LPG - Lovato EasyFast
            ----------------------------
            "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

            Коментар


              #21
              Kuku написа:
              Дори само защото е изпратена от страна извън ЕС, може да мине през митница, НО тогава ще получиш известие да се явиш в пощенската станция при Митницата Ако си мислиш, че може да е на Митница и за това да се бави - отиди и пусни справка, май 1,20лв. струваше.
              Преди месец и половина пуснах две поръчка към ДХ, първата се забави повече от друг път, информирах китаеца за това, той каза - чакай. Чакам вече седмица. През това време пристигна втората - както обикновено, за 18-20 раб. дни. Информирах китаеца и за това. Въпросът ми е ако пратката е отишла на митница, какво съобщение ще получа, как изглежда, къде мога да проверя дали е там, по възможност без да плащам? Поръчал съм нещо за 5 долара, но то е малко и тънко и през пакета може да бъде оприличено като някой скъп телефон или MP3 плеър или нещо подобно. Затова си мисля, че може някой да е заподозрял нещо и да го е пратил на митница, та се чудя как да разбера дали е така? И къде се намира въпросната "митница"?

              Коментар


                #22
                по принцип трябва да получиш съобщение, че е на митницата. спомням си преди 3-4 години, че отидох в пощенския клон и ги накарах те да проверят къде ми е нещото. звъняха на някакви телефони и ми казаха, че на митницата няма нищо за мен. после си дойде - два месеца и нещо. тогава тая митница беше в една сграда зад автогарата.прави ми впечатление, че напоследък нещо не ми идват нещата. за последните 6 месеца, вече 4 пратки ми ги няма. двете са от Германия. вярно, че са дреболии за по 2-3 лв. ама ми трябват. не знам наще ли пак започнаха да пипат или ония се правят на луди за евтините неща. за по-скъпите съм нямал проблем.
                браво 1,6/90 - 09 г.

                Коментар


                  #23
                  Мен като ми дойде нещо на митница и получавам същото съобщение като другите, но пише да отида да си го взема от митница и кой е адреса. Колкото пъти съм ходил все е било зад централна автогара. (http://www.bgmaps.com/link/E69D89A32...5EC8C96A959089). Знам, че има и на летището на къде там не знам.Иначе като ходиш Оги си разпечатай и платежното от пейпал или там с каквото си плащал, ще ти потрябва ако се заядът нещо. По принцип не го правят но все пак.Ако те се осъмнят бъди спокоен ще ти го отворят и ще проверят какво е. Естествено ще бъдеш информиран на място ако е така. Ако ли не най-много да платиш още 2-3 лв. такси и си го взимаш. Ако пък е над 45 Евра мисля трабва да си заплатиш и съответните ДДС и мито в зависимост от стоката.
                  Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
                  182A4.000 IAW49F
                  LPG - Lovato EasyFast
                  ----------------------------
                  "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

                  Коментар


                    #24
                    За 5 долара едва ли е отишло на митница! По скоро се е изгубило или са го минали през друг маршрут с друго пале стоки! Често се случва и в нашите пощи да спят и да забравят да ти изпратят известие така, че провери там! Ако нямаш tracking по добре отиди на място за да си сигурен, че ще проверят обстойно в книгата, а няма да ти кажат "няма за вас нищо" без изобщо да погледнат!
                    Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

                    Коментар


                      #25
                      ogi28b написа:
                      Kuku написа:
                      Дори
                      Преди месец и половина?
                      Ако ще те успокоя и аз, за зла участ по молба на приятел, пуснах две поръчки към DX на 12 и 15 май и до сега ни вест ни кост. Два пъти писах на DX, извиняват се и молят за търпение.А от Фокал 3 от последните ми дойдоха за 2 седмици.
                      Lupo - The Monster
                      Е83 3D

                      Коментар


                        #26
                        Да, няма код за проследяване, защото било много евтино. То е един такъв преходник адаптер за таблет към USB, дето даже го продавам, предишния път поръчах и ми пратиха такъв за iPad, а не за Самсунг, какъвто исках. Той си дойде навреме, но уви - сбъркан. Разбрахме се да пратят нов, поръчах го, и ей го(в)на - вече над месец се бави, но като гледам, че сте имали и по-големи периоди на чакане - нищо чудно да дойде след някой друг месец/година. Аз бързам да им пиша на китайците, че го няма, че нали пък ако не потвърдиш приемане до 40 дни или не се оплачеш, че липсва - считат, че си го приел без забележки.

                        Коментар


                          #27
                          За ибей май е 2 месеца за това предпочитам от там като е на подходящи пари, иначе аз си чакам втория блутуд ОБД2 вече повече от 2 месеца. Е изгубл съм надежда де, но са ми идвали нещаи на границата на втория месец. иначе най често се губят от тези дреболийте. поръчвал съм няколко неща за доста пари и всичко си е идвало на време.
                          Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
                          182A4.000 IAW49F
                          LPG - Lovato EasyFast
                          ----------------------------
                          "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

                          Коментар

                          Working...
                          X