Днес си чета вестник "Труд" и гледам една реклама на Гранде Пунто и в карето пише: "Фиат препоръчва Castrol" От кога е така. Нали уж Селения препоръчваха??? Аз или съм проспал да я препоръка по-рано или от скоро са сменили маслата.
Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza' Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear' Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V" https://www.fiat-uno.org/
Като кажат така: "ФИАТ препоръчва еди какво си" направо ми става смешно Колкото по-скъпо масло, толкова по-хубаво...ФИАТ препоръчва Селения защото и едното и другото е италианско... поради тази причина едва ли рекламата е достоверна.
Както бях попитал в един друг пост.Ако в БГ се произвеждаха коли какво масло ще се препоръчва за тях Приста или Лукойл навярно.Също е интересен факта на една японска кола какво ли е препоръчителното масло,ами китайските автомобили ами индииските татра. Който гледа формула 1 е виждал какви масла рекламират там точно 3 марки Аджип Валволайн и Елф. Ама тези марки нестават за фиат щото той е спец. автомобил и за него само Селения
Да бе да ще и купя селения другия път,и аз си говоря с колата викам и Какалашка,щото се лашка по дупките :D Та викам и искаш ли Каколашке селения тва дето ти го препоръчват от завода и отговора беше -неможе само десерт да се яде, ей много умна тази мойта Какалашка бе
Да бе да ще и купя селения другия път,и аз си говоря с колата викам и Какалашка,щото се лашка по дупките :D Та викам и искаш ли Каколашке селения тва дето ти го препоръчват от завода и отговора беше -неможе само десерт да се яде, ей много умна тази мойта Какалашка бе
Аз пък на мойта й викам: - Сийке, искаш ли Castrol да ти взема?а тя ми вика:- А теб като те питат: "Шунка искаш ли?" - дане би да отказваш?
Ок де ама Ивеко препоръчва Агип и даже в заводите в Торино като ходих преди доста време си имаше огромни трансперанти и табели с реклами на Агип.Нека някой да ми обяси защо след като и Фиат и Ивеко се правят на едно място препоръчват 2 вида масло....или Агип не става за нормален двигател (Типо-то друго освен Агип не вижда и за 10 000 не го барва).Селения че се препоръчва е така защото и по сервизните книги го пише дори но пък нито едно надписче на Селения нямаше на завода......
Хм откъде да чуя то това е черешката на сладоледа,като си купиш алфа и сори ама само с тва масло. ми то затова и продажбите ще са им мижави Брерата едвам я продадоха във Варна на изложението в последния ден май.
е защо да ти е чудно че ги карат то ако си вземеш кола на лизинг през мегатрон те те карат при еди коя си застрохователна компания да си в еди кои си сервиз еди какво си еди що си просто си пробутват така и алфа
Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части
Все пак идеята на маслото доколкото знам и на вискозитета (т.е. тези означения 15В40 и т.н.) е да е стандартизирано някак.Следователно ако е наистина качествено маслото дали ще е Агип,дали ще е AR,дали ще е Елф или Селения и друго някакво мисля че няма много голямо значение.Разбира се то е ясно че всеки си слага някоя си своя прибавка в рецептата но в крайна сметка ако физичните му свойства отговарят за определената категория (маслата доклкото знам имат и категория освен вискозитета) то си е качествено.Това за гаранциите е ясно защото представи си че аз реша да си сипя на Алфа-та M10Д - резултатът при този доста мощен и изюркан двигател ще е просто сладък....а си има гаранция така че хората са си прави а това че при нас се злоупотребява с много други неща от сорта на застрахователи,консумативи на определена фирма (както беше случая с Кастрол) и сервизи е съвсем друга тема.
нещо ми се струва малко нередно товадали вносителя има право?в Италия сигурно няма да са очарованикупуваш си кола и в книжката пише Селенияотиваш за смяна в гаранционния срок и те ти слагат Кастролтъпа работа
Коментар