Huku написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
50 лева и 5 точки за вкл. халогени :@
Collapse
X
-
Май бъркаш колега.На 124 халогените са там където са си и нашите,и май са им досвидяли парички за халогени,щото са се доплащали както е и сега при много коли.Аз поне съм виждал такива с долно разположени,но мноооого много рядко.Просто си карат на дълги пичовете и не ги е.еДруго което забелязвам за каращите на дълги-в повечето случаи са или жени или мъже над 40-50(само за мъже е тази възраст,за жените няма ограничение)
-
Не е вярно.Под 100 м се включват предните фарове за мъгла. Под 50 м е за задните фарове за мъгла.Аз всъщност пък досега не съм срещал някой с фарове за мъгла да ме заслепи.Заслепявали са ме нерегулирани къси или каращи на дълги, но фарове за мъгла досега не са ме заслепявали.Те фабрично са настроени да сочат близо пред колата и няма как да заслепяват.Винаги съм бил противник на този текст в закона, още повече, че не е ясно разписан в частта си какво точно е "намалена видимост". Там съществува израза "...мъгла, снеговалеж, дъжд, ЗДРАЧ и други подобни условия"... НОЩТА е подобно условие като ЗДРАЧА. Видимостта е намалена, щото е ТЪМНО.Пускал съм жалба срещу него, отмениха глобата по члена за неправилно използване на светлините и съветвам колегата да направи същото.Глоба се налага само в случай, че е настъпила опасност за движението. В случай, че това не е отразено в акта, не могат да наложат такава голяма глоба. Чл. 180. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба от 20 до 150 лв. водач, който: 1. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) наруши правилата за използване светлините на пътно превозно средство, за престой или за паркиране, за използване на пътното платно или управлява технически неизправно пътно превозно средство, извън случаите по чл. 179, т. 4, когато в резултат на нарушението е създадена непосредствена опасност за движението;Ако в акта не е изрично записано, че е "създадена непосредствена опасност за движението", няма как да ти наложат парична глоба за това, защото такава не е предвидена.Единственото което могат да направят (и направиха, след моята жалба) е да ти напишат глоба 20 лв по този член: Чл. 185. За нарушение на този закон и на издадените въз основа на него нормативни актове, за което не е предвидено друго наказание, виновните се наказват с глоба до 20 лв.Flow написа:И при видимост под 50м.И аз я патих лятото в Поморие на лунен пейзаж, 50м ---> 50 лв. Закон!Huku написа:п.п. В закона до колкото си спомням... имаш право да караш на халогени при мъгла, снеговалеж, и дъждовалеж
Коментар
-
Затова тук може да намесим и "ментливите ксенони" с тях също заслепявате и не казвайте, че не е така. Дъвкано е милион пъти и е казвано какви са изискванията за ксенон. Все пак се монтира и си заслепявате.....ogi28b написа:А той заслепява не само мен, а всички. Та какво викаш - много са 50 лева за нарушение, което е предпоставка да заслепиш насрещния и той да убие някой пешеходец?От твоята гледна точка са много 50 лв, щото просто си забравил светлините, но ако друг срещу теб ги забрави, а ти си заслепен, скочиш в дупка и си потрошиш колата - ще кажеш "Как може глобата да е само 50 лв, на мен ремонта ми е 400..."Не е тъпо, много си е добре. Често срещано явление е пешеходец да стои по средата между двете ленти и никой да не спира.Каране на фарове за мъгла...... да глобяват. Знаете ли на колко автомобили като пуснеш фаровете за мъгла и отзад също светва якоogi28b написа:Тъпо е също да има легнали полицаи и пеш. пътеки върху тях, и да те глобяват, че не си пропуснал пешеходец, който е на другия край на пътеката, в насрещното платно, ама дали така мислят майките, чийто деца загинаха на пешеходни пътеки, понеже някой бързак не може да изчака 10 секунди?
Е като има такъв пред мен и няма как да го задмина...... на мен ми светват дългите светлини
Коментар
-
Re: 50 лева и 5 точки за вкл. халогени :@
Абе ти дупките на 5 метра пред теб ли гледаш докато караш или пътя напред. За трепанье са такива като теб, за едните дупки някой срещу теб може да бутне чоевек понеже си го заслепил.Princo написа:1.С халогените много по-добре се виждат дупките.2.Ако халогените са правилно регулирани не заслепяват !infineon написа:Не, даже са малко явно щом още е пълно с коли каращи на халогени. Не мога за какво ги пускате като нищо е помагат при ясно време и само бъркате в очите на колите срещу вас.dr.death7 написа:fuck the police. Не ви ли се струва много
А това,че сме свикнали всички да гледаме пред колите за дупки,а не в далечината е друг въпрос.
http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
оня ден в една мъглица край Плевен един ми светна отзад по тая причина. щракнах си огледалото и го отсвирих да си кара на дълги в мъглата. поне 2 км изкара, докато го пуснат хормоните.chaveto написа:Каране на фарове за мъгла...... да глобяват. Знаете ли на колко автомобили като пуснеш фаровете за мъгла и отзад също светва яко
Е като има такъв пред мен и няма как да го задмина...... на мен ми светват дългите светлини 
браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Не са много, малко са даже. Аман от такива със собствено мнение и извинения за неспазване на нещо. Дадох 200 кинта за лупи на ксеноните си, само защото заслепявах, иначе виждах чудесно. Или трябваше да си кажа- е, какво да направя, да не съм ги слагал аз тези ксенони и да си карам и да спестя 200 кинта.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Де да бяха всички като теб, колега. Миналата вечер за 100км извънградско видях само три коли една след друга с нормални регулирани и НЕЗАСЛЕПЯВАЩИ фарове. Иначе последователността беше един редовен, след него 1-2-3 кой с единия, кой с двата фара в небето, кой с блестящ изгарящ ретината ксенон, голяма дивотия и невежество.... Имам молба към хората, които не разбират дали фаровете им заслепяват, към тези, на които им присветкат а се чудят защо и към тези, които не виждат добре като карат нощем - отидете на реглаж на фаровете! Ще ви вземат 5 лв. или нищо, но ще си спестите много майки и недай боже бели и саморазправа с някой.pakumba написа:Не са много, малко са даже. Аман от такива със собствено мнение и извинения за неспазване на нещо. Дадох 200 кинта за лупи на ксеноните си, само защото заслепявах, иначе виждах чудесно. Или трябваше да си кажа- е, какво да направя, да не съм ги слагал аз тези ксенони и да си карам и да спестя 200 кинта.
Коментар
-
Абсолютно споделям мнението, масаво се кара с нерегулирани фарове, фалшиви ксенони и всякакви други неща дето ти влизат в мозъка, скоро гледах една кака през деня слънчево време беше светнала къде какво има - къси, дълги, халогени отпред и отзад, само не видях дали си беше пуснала и плафона да и свети да не казвам на какво. Супер се дразня на такива, само не мога да разбера като свикне окото при нормално време на такава светлина, какво правят като има мъгла, дъжд и т.н. атмосферни условия, когато реално има нужда от повече светлина...max-2 написа:Де да бяха всички като теб, колега. Миналата вечер за 100км извънградско видях само три коли една след друга с нормални регулирани и НЕЗАСЛЕПЯВАЩИ фарове. Иначе последователността беше един редовен, след него 1-2-3 кой с единия, кой с двата фара в небето, кой с блестящ изгарящ ретината ксенон, голяма дивотия и невежество.... Имам молба към хората, които не разбират дали фаровете им заслепяват, към тези, на които им присветкат а се чудят защо и към тези, които не виждат добре като карат нощем - отидете на реглаж на фаровете! Ще ви вземат 5 лв. или нищо, но ще си спестите много майки и недай боже бели и саморазправа с някой.pakumba написа:Не са много, малко са даже. Аман от такива със собствено мнение и извинения за неспазване на нещо. Дадох 200 кинта за лупи на ксеноните си, само защото заслепявах, иначе виждах чудесно. Или трябваше да си кажа- е, какво да направя, да не съм ги слагал аз тези ксенони и да си карам и да спестя 200 кинта.
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар