Защо?Щом се налага да има поне 10см. от тавана - ще се слага на друго място В момента над прозореца има точно колкото да се събере едно вътрешно тяло, даже леко ще виси под трегера. И този фуджитсу.. сигурно е много хубав, ама е 3 пъти над бюджета ми
"За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Освен това, както казваш, че бюджетът е три пъти по-малък от този за Фуджитсу-то, се опасявам, че за толкова пари няма климатик, дето ще ти свърши работа - за 23 градуса през зимата е абсурд да ти ги поддържа.
Ами-и, за 800 лева ще е някоя съмнителна марка, не е сигурно и че инвертор може да е, така че е по-скоро на късмет работата дали и как ще работи това нещо, но за 23 градуса пак си мисля, че е твърде оптимистично.
Лошо Хъм.. освен да отделя малко повече, май.. натам отиват нещата. Сега ми предлагат някакъв турски 18 000 BTU за 800лв. Мен това нещо ми е много съмнително като качество.А чета по разни форуми (най-вече сетком), че в Пловдив било "меката на употребяваните японски климатици". Някой да знае нещо по-конкретно, фирма например, къде се намира... ? Че там има доста ркламаджии, които са омазали хубавата тема.
"За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
А ако климатика духа срещу вратата на коридора (схемата по-горе) ? В коридора има духалка под тавана де, ама си мислех тя само да помага на климатика.
Аз не вярвам, че може да се случи подобно нещо.У нас в 15кв.м. стая имам 9-ка Фуджитсу и вътре се постигат дори над 23 градуса, НО в коридора няма и помен от близка до тази температура Разположението до голяма степен е сходно с това от картинката, но ефекта за коридора е нулев.
И аз топля една стая с 9ка мидея, климатикът е срещу вратата и коридорът е прилично топъл. В апартамента отварям вратите и коридорът също става приятно топъл. Разбира се не 23-24, но мисля около 17-18. Долу в къщата топля с камина. камината не е срещу вратата, но коридорът се топли прилично, топля и кухнята, вратата на кухнята е срещу вратата на хола и в кухнята зимата се поддържа около 14-15С.
Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар