Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лъжите в магазините

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Лъжите в магазините

    Колеги следете като пазарувате! Днес ми се наложи по обстойно да проследя цените на етикетите, защото не пазарувах само за себе си и трябваше да видя какво ресто трябва да върна. Направи ми впечатление, че на един от продуктите цената беше 1.09, а ме таксуваха 1,19. Първоначално ме беше срам да си отварям устата за 10ст, но после се замислих, че почти всеки ден си купувам въпросния продукт и до тук са ме завлякли с поне 5лв!Когато направих забележка, касиерката се затича да провери и разбира се стана опашка от клиенти, който ме гледаха ядосано, че се налага да чакат за 10ст. Когато се върна, констатира "Право е момчето", а колежката и каза "Е хайде върни му разликата"! Аз и заявих да си ги задържи, но има вероятност вместо на мен да трябва на кзп да дават после!Утре ще опитам пак, ако няма промяна ще звъня на комисиите! Незнам кое повече ме ядоса, дали циганията на магазина, дали реакцията на продавачките или на останалите клиенти! ПП веригата беше фантастико. Ако някой е имал подобни случки да сподели!
    Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

    #2
    Аз си купих наскоро от Юск (или както там се произнася) комплект чаршафи, които ги имаше из магазина на три различни места, с три различни цени. Естествено се оказа, че платих най-високата, но късно се усетих, за да се разправям. Това е положението, навсякъде се опитват да те прекарат, трябва да се внимава.
    Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
    ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

    Коментар


      #3
      Стара търговска практика, отдавна съм я забелязал. На касата се оправдават, че не са сменени етикетите. Характерно за Кауфланд.Друга практика е да сложат по-скъпи артикули на купчината с по-евтините - вземаш бисквити по 0.99, а на касата - 1.99,
      Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

      Коментар


        #4
        Абе не знам, ама жената миналата събота в нашата Билла купила сладолед Нирвана с 40% намаление. Взела две кутийки. В понеделник я пратих да взема още поне 5, ама касиерката и казала, че било грешка за половин час, който взел - взел. Та понякога и грешки стават, дайте заради 99-те магазинера дето лъжат да не обобщаваме и да обиждаме останалия 1-ин.

        Коментар


          #5
          пазаруване

          Дори в големи вериги магазини прилагат дребни търговски хитрини .На едно място саламите на килограм на друго на бройка . За обикновено сирене или кашкавал може да излезе че килограм е 15-20 лвИма цена за 1 бройка или стек и естествено с големи цифри е написана по евтината на стек и други подобни направо цигански похвати а уж са все чужди големи фирми .
          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

          Коментар


            #6
            Като цяло, може да е грешка, в което се съмнявам, но хайде хора са грешат! Ама поне като те хванат се извини бе мама му стара! Аман от служители недоволни от живота си, който вместо да се опитат по някакъв начин да запазят мнението на клиента за компанията в която работят, го развалят още повече! От това страда главно клиентът!
            Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

            Коментар


              #7
              Въобще не се заблуждавайте че е грешка. Такива грешки винаги са в посока към по-високата цена. Подобни случаи са част от маркетинг стратегията. Въпросът е коя верига ще пожелае да използва такива търговски похвати.Съзнателно се правят бъркотии по рафтовете със стоките за да бъде подведен клиентът.И е подготвена предварително цяла програма с обяснения - от проблеми с компютъра до неволна грешка на отговорника на щанда.Изследва се психологията на клиента и се знае че хората се притесняват да правят панаири за по 10 стотинки.Панаири трябва да се правят обаче не за 10-те стотинки ами за подвеждащи етикети по щандовете.
              Bravo 1.6 / 16

              Коментар


                #8
                Ами доколкото чух Меком ще ги глобят 10 000лв за старото месо дето им намериха. При такива глоби как голям магазин или завод да не лъже? Те са си избили многократно всички възможни глоби.

                Коментар


                  #9
                  Стар номер е това с етикетите. Най-често съм го засичал в Т-маркет, който като цяло е много мизерен магазин, ама понякога правят хубави промоции (истински).
                  "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                  Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                  Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

                  Коментар


                    #10
                    Много задълбавате. Когато завърших преди години работих временно в Билла. Вината е изцяло на мърливото отношение на служителя, който сменя цените.Случвало ми се е когато се сменя акцията да сменя 500 етикета преди магазина да отвори. Винаги съм внимавал и съм проверявал с мобилно устройство дали цената отговаря на артикула.Както казах, вината е единствено в служителя, който се е заел сутринта да смени цените. Всичко това се вижда и рано или късно служителя си го отнася А това дали цената е на бройка или на килограм, ясно защо е направено, но кьорав карти не играе!

                    Коментар


                      #11
                      Аз такива разлики не съм видял никога нито в Кауфланд нито в Карфур. Пазарувам от 2 до 3 пъти месечно.

                      Коментар


                        #12
                        Разлики има навсякъде.И в малките и в големите вериги. В Кауфланд са най-големите цигани. Поне според моя опит.Обикновено пазарувам малко неща и си помня цените. В момента, в който видя, че цената не е същата, която е обявена на етикета просто оставям продукта на касата и отказвам да го взема. Точка.
                        == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

                        На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

                        Коментар


                          #13
                          Най-често са ме лъгали в ония кочини "Пени". Поне в Ямбол в този магазин има такава "навалица", че клиентите трябва да ти търсиш с куче. Поради тази причина 2 /две/!? женици обслужват целия магазин. Зареждат, сменят цени, обслужват клиенти на касата и т.н. И когато на следващиа ден имат промоции, още от 19ч. на предходния започва луда смяна на цени. Като се натрупа опашка от 2-3 клиенти бягат да ги обслужат. И ако през това време имаш неблагоразумието да вземеш преоценена стока и ти я начукат по реалните цени се заформят луди купони. Виновен си ти - клиента, че не си им разгледал брошурата и не знаеш че това намаление е от утре. Те нямат никаква вина че са само 2, та да сменят етикети до 24,00 ч. а работното им време е до 21,00 и пр. и пр.Е няма друг такъв магазин! Вервайте ми!
                          Peugeot 301
                          Punto 1.9 JTD - на жената

                          Коментар


                            #14
                            Аз сьм против бакшишите където и да било, на моята заплата никой не ми оставя такъв. Някъде бях чел, че една женица започнала да си прави сметката за една година от такива бакшишчета колко губи, уж дребни стотинки, а й се събрали около 300 лв.
                            FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                            Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

                            Коментар


                              #15
                              NikMar написа:
                              Аз сьм против бакшишите където и да било, на моята заплата никой не ми оставя такъв. Някъде бях чел, че една женица започнала да си прави сметката за една година от такива бакшишчета колко губи, уж дребни стотинки, а й се събрали около 300 лв.
                              Явно никога не си работил за бакшиш щом си против. Бакшиш се оставя,когато си доволен от обслужването. В някой страни бакшишите формират основната част от дохода на работещият.
                              Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                              Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

                              Коментар

                              Working...
                              X