Synthy написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво е за вас храна?
Collapse
X
-
Е, че ако той фабрично не е правилно заточен, аз ли ще го заточа по-правилно? Моя бергхоф го купих от била с точките и никога не съм го точила, а и вече не го използва, щото се затъпи. Честно - евтините ножове, дето ги купувам от Икеа, карат по 6 месеца поне, а тоя един не изкара. Пък другите ножове на ръка с един камък ги точа, до сега никой от тях не се е оплакал, че съм му променила ъгъла. А тоя лазерно заточения никога не съм го точила, не че може, ама още се справя прилично.PREDATORst написа:Другото което е важно е дали правилно е заточен ножаSynthy написа:До преди 10 мин. си мислех че е, ама ele ме разубеди. А и ножа в къщи го доказва.Lane Staley написа:Това гаранция за качество ли е?...Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Е и флекса ги прави, както и камъка навън на двора. Ама бързо се изтъпяват след това. Засега ще карам с ламелния диск, като приключи - може да дам тогава пари за точило."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Точене на нож
Най-добре се точи нож по следния начин:-Първо трябва да се заточи на камък(да се хване,казваме на професионален жаргон)най-добре става на ситен камък,като се облива камъка с вода през цялото време-след това трябва да се прекара през буково дърво(няколко среза)за да падне Калата(ситните стружки които се отделят от метала)-и накрая трябва да се заточи на Масат(онова обло или плоско нещо,което трябва да имате)колкото е по голям ъгъла на ножа там където режете-с такъв ъгъл трябва да го плъзгате по Масата-само с обяснения не става-трябва да се види,и после упражненияПОСЛУШАЙТЕ ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ
Коментар
-
O-ooo. Той пише и е член на един ножарски форум. Мен не ме е вълнувало "изкуството" му, но му познавам ножовете. За сега не търгува с тях, но има хора от техния форум, които продават. Продават за скандинавските републики и дори имат предварителни поръчки. ПС: Ако се интересуваш живо на ЛС мога да предложа телефон. Присъствал съм само на една тяхна сбирка. Ножари от цяла БГ. Наредиха на една огромна маса ножовете си. Падна ми мандибулата до земята, а раменете ми се свлякоха до ниво глезен. Имаше дори ятагани, саби и каквото може да се сети човек.Имаше дръжки с вградени злато и сребро по тях. Луда работа. Всички ножове бяха с калъфи. Нож без калъф било, като жена без гащи според тях...Всички до един са и кулинари. Всички са започнали от интереса си да заточват домакинските си ножове и са стигнали твърде, твърде далеч.http://www.metalblade.eu/viewforum.php?f=1Ето го и форума. Да си говорим за ножове тук е бля-бля. :DLane Staley написа:Калпав ти е ножът.Колега, ntodorov, може ли линк към ножовете на брат ти. Прави ли сгъваеми?Тъкмо колегата може да си хареса някой нож и той.Synthy написа:Абе вие като режете месо, после трябва ли да точите ножа? Аз като режа пилешки някакви неща, след това ножа не стаа за нищо, примерно кило пилешко месо да нарежа на парченца (бутчета да речем), и след това трябва точене.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Re: Точене на нож
Колега. Чини ми се, че си един от ония, за които писах в горния си поуст.Когато брат ми започне да ми обяснява как се заточва нож ми става твърде "сложно". :D За мен добре заточения нож е режещия - за него не. Ножът не бръснел ли не бил нож. От демонстрации се е ощавил до лактите. :Psnake1969 написа:Най-добре се точи нож по следния начин:-Първо трябва да се заточи на камък(да се хване,казваме на професионален жаргон)най-добре става на ситен камък,като се облива камъка с вода през цялото време-след това трябва да се прекара през буково дърво(няколко среза)за да падне Калата(ситните стружки които се отделят от метала)-и накрая трябва да се заточи на Масат(онова обло или плоско нещо,което трябва да имате)колкото е по голям ъгъла на ножа там където режете-с такъв ъгъл трябва да го плъзгате по Масата-само с обяснения не става-трябва да се види,и после упражненияПОСЛУШАЙТЕ ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Аз па утре съм на казан (да варя ракия) и съм подготвил за помагачите ми (баща ми и сина ми) и за мен - дебела наденица с праз и по една едра вратна пържола - за закускообяд към 11 като престържем. А за вечеря съм предвидил да готвя пържолки с топено сиренце на фурна... Може и с гъбки...Наздраве с един асеновградски мавруд!Lane Staley написа:Колега, форумът го знам
Аз не съм маниак, имам определени интереси, но са далеч от мания
Snake, да ти изпратя 5-6 ножа да ми наточиш?А, за храната - сега правя ребърца. Свински. Да ми е сладко :DAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Ох, като малък много обичах да ходя на казан. Почти винаги ходехме вечер и стояхме до късно, в казана едно топло, готино...Завиждам ти за наденицата с праз. С топъл бял хляб, ммммммммм, спри сърце ( стомах ) :D А за тази вечер ще правя език с масло. Малко ще експериментирам с рецептата, да видим дали ще се получи.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
За мен правилната храна е предимно животински белтъци, комплексни въглехидрати, минимум пържени мазнини(защото се превръщат в трансмазнини, което не е готино), минимум боклуци(вафли, кроасани, шоколади), никакво газирано. Алкохол също от доста време не пия, но да речем чаша вино или бутилка бира не вредят. :D`95 Punto ELX 1.2 75hp + LPG
http://silenbg.blogspot.com/ - Блогът ми за тренировки, хранене, здраве, уелнес...
Коментар
-
И никакви плодове и зеленчуци, много здравословно1995PuntoELX75 написа:За мен правилната храна е предимно животински белтъци, комплексни въглехидрати, минимум пържени мазнини(защото се превръщат в трансмазнини, което не е готино), минимум боклуци(вафли, кроасани, шоколади), никакво газирано. Алкохол също от доста време не пия, но да речем чаша вино или бутилка бира не вредят. :D
Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
Реклама
Collapse



Коментар