Сгреши. На "веганите" ножовете трябва да са доста по-остри, отколкото на "нормалните" хора.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво е за вас храна?
Collapse
X
-
Трябва ама не са, щото си ядат храната накъсана - ножа унищижавал витамините....Та като не се ползва - не се точи...Synthy написа:Сгреши. На "веганите" ножовете трябва да са доста по-остри, отколкото на "нормалните" хора.
Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Yavor написа:Трябва ама не са, щото си ядат храната накъсана - ножа унищожавал витамините....Та като не се ползва - не се точи...Synthy написа:Сгреши. На "веганите" ножовете трябва да са доста по-остри, отколкото на "нормалните" хора.
Яворе, приятелю... какви приятели имаш ти бре!?!?!? Кви са тиа ора бре!? Ора ли са изобщо?
Такива бих ги отбичил като кемене от джазов оркестър!
Не, че и аз не ям зеленчуци - напротив! Лятото изяждам тонове домати, зимата - ряпа и прочее, НО! Козата си сака пръч дет се вика - мЕсо му е мамата! Другото е гарнитура.
VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Ако знаеш колко други глупости съм чул...Кире, те всичките хора са всъщност жената на един от най-добрите ми приятели и един друг приятел, както и един от шефовете ми.Ама от жената съм слушал най-красивите изрази. Тя ми е давала луканката да си я режа, щот мъжо и беше зает в тоя момент с думите - "Това не ща да го пипам"dikanio написа:Това е най-смешното нещо, която съм чел напоследък :DYavor написа:ножа унищижавал витамините....
А мъжо и си пере луканки чвяка, даже си и прави, съвсем нормалне си е.Тя като беше по-млада ядеше месо - но само пилешко и риба. Но сега вече съвсем се изчанчи...
Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Не, идеята е съвсем друга
Като реагират соковете с метала и се получават други съединения. Неправилно казват че се окислявали витамините, но идеята е че се повреждат при контакт с метал. Затова и продават пластмасови и бамбукови ножове, за такива дето не искат да режат.
"За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Предполагам и керамични ще вършат работа.Отдавна се каня да си купя такъв ама не съм попаднал на някой който да ми хареса - или са много малки или са много скъпиSynthy написа:Не, идеята е съвсем друга
Като реагират соковете с метала и се получават други съединения. Неправилно казват че се окислявали витамините, но идеята е че се повреждат при контакт с метал. Затова и продават пластмасови и бамбукови ножове, за такива дето не искат да режат.
А както знаете с малък нож не може едри нещад а се режат, докато обратното не е проблем
Иначе знам че режели прекрасно...
Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Да, само че не знаеш явно, че не са керамични
Само с керамично покритие са. Това е причината аз лично да не си купя. Само покритието е керамика. Или поне тези които гледах до 100лв. са такива.
"За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Аааа, има чисто керамични!Те затова не съм си купилSynthy написа:Да, само че не знаеш явно, че не са керамични
Само с керамично покритие са. Това е причината аз лично да не си купя. Само покритието е керамика. Или поне тези които гледах до 100лв. са такива.
Даже на един който си бях харесал отстрани имаше надпис на няколко езика ’да не се изпуща’...
Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Много ми е чудно за стотни от секундата за колкото минава острието по зеленчука точно каква реакция ще се получи и какви съединения ще се получат!?!?!?Е*АТИ ГЛУПОСТИТЕ Е*АТИ!!! Ми тоя нож след 10 кила зеленчуци ще остане без острие - другото ще се е съединило със зеленчуците! Ей баси тъпаците има по тоя свет ей....Не визирам колегата Synthy, а "експертите", които твърдят горното.Synthy написа:Не, идеята е съвсем друга
Като реагират соковете с метала и се получават други съединения. Неправилно казват че се окислявали витамините, но идеята е че се повреждат при контакт с метал. Затова и продават пластмасови и бамбукови ножове, за такива дето не искат да режат.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Яворе. Режат прекрасно брат, ама зависи, какво и колко. Ако ги караш само на маруля - стават. Аз ги ползвах за домашни суджуци, пастърма и "живи" мръвки...След година вече не режат така. Имало си начини и за тяхното заточване ( брат ми прави бутикови ножове ) и ми обеща, че ще върне "силата" на "керамиката" ми. Иначе. Скъпи са и не отговарят на спецификацията си. Когато споделих с брат ми, че ще пазаря такъв той ме погледна недоверчиво и изрече: "Ташаааак"...Тогава ми изглеждаше странно, но вече не. :PПС: Много са чупливи, но пък са леки и естетични. Твърдо-сушените мръвки обаче ги баталясват значително по-бързо.Yavor написа:Предполагам и керамични ще вършат работа.Отдавна се каня да си купя такъв ама не съм попаднал на някой който да ми хареса - или са много малки или са много скъпиSynthy написа:Не, идеята е съвсем друга
Като реагират соковете с метала и се получават други съединения. Неправилно казват че се окислявали витамините, но идеята е че се повреждат при контакт с метал. Затова и продават пластмасови и бамбукови ножове, за такива дето не искат да режат.
А както знаете с малък нож не може едри нещад а се режат, докато обратното не е проблем
Иначе знам че режели прекрасно...A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Ако трябва да сме абсолютно точни не са глупости, обаче количеството реагирал сок с метала е пренебрежимо малко, за да си заслужава изобщо да се замисля човек над това. Да не говорим да се изпада в крайностите с дървени ножове, късане и т.н. простотии. Обаче да се реже с остър нож е желателно, за да се реже, а не да се мачкат тревите (примерно) и сока им да изтича, което си е разхищение.Абе вие като режете месо, после трябва ли да точите ножа? Аз като режа пилешки някакви неща, след това ножа не стаа за нищо, примерно кило пилешко месо да нарежа на парченца (бутчета да речем), и след това трябва точене. За свинско да не говорим, тогава по 2 пъти точа ножа докато нарежа кило примерно. А ножа не е някой китайски боклук, на бергхоф е. Това разбира се, само ако се навия изобщо да се занимавам с месо. Много ми е гадно да го пипам. Едно такова мазно, лигаво, плъзгащо се... блях (това за да не съм офтопик от темата :D ). И сега преди да ми скочите отново, че съм примадона - месо не обичам да пипам откакто се помня, още от времето когато наблягах на негоkiro_of_the_day написа:Много ми е чудно за стотни от секундата за колкото минава острието по зеленчука точно каква реакция ще се получи и какви съединения ще се получат!?!?!?Е*АТИ ГЛУПОСТИТЕ Е*АТИ!!! Ми тоя нож след 10 кила зеленчуци ще остане без острие - другото ще се е съединило със зеленчуците! Ей баси тъпаците има по тоя свет ей....Не визирам колегата Synthy, а "експертите", които твърдят горното.Synthy написа:Не, идеята е съвсем друга
Като реагират соковете с метала и се получават други съединения. Неправилно казват че се окислявали витамините, но идеята е че се повреждат при контакт с метал. Затова и продават пластмасови и бамбукови ножове, за такива дето не искат да режат.
Ак онякой го сготви, може би ще хапна, за да не го обидя. Обаче аз да го приотвям.. тц, мнооого рядко.
"За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Synthy написа:... Аз като режа пилешки някакви неща, след това ножа не стаа за нищо, примерно кило пилешко месо да нарежа на парченца (бутчета да речем), и след това трябва точене. За свинско да не говорим, тогава по 2 пъти точа ножа докато нарежа кило примерно.
аз явно съм се оженил за Херкулес в рокля! ножове се точат веднъж в месеца, сурово месо пипам само да счупя някое ребърце. :D п.с. всичките ножове са някакви странни
браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
Реклама
Collapse



Коментар