Здравейте, колеги ! Захванах се да поразуча Linux OS, инсталирах си LinuxMINT - Maya, но не намирам виртуално CD/DVD/BD устройство за Linux. Някой може ли да ми каже дали има разработен такъв софтуер и ако да, от къде да го изтегля ? Държа най-вече да съпортва BD имидж.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Виртуален BD drive за Linux - има ли ?
Collapse
X
-
програма
Аз работя на Линукс вече 1.5 г и ми е малко трудно да свикна това http://www.vmware.com/ru/virtualization/ не става ли
-
Това до колкото разбирам е да си инсталирам виртуална машина с Windows, под Linux. Това не ми е необходимо, понеже имам два хард диска, на които независимо една от друга са инсталирани Linux и Windows. Идеята ми е да пробвам как ще се разбира компа с възпроизвеждането на блу-рей дискове, евентуално и 3D филмите от тях, под Linux. Под Windows BD плеърите използват CPU за обработка на видеопотока, и процесора много се натоварва и насичат като ги гледам в 3D формат. Надявам се под Linux да не е толкова натоварен от допълнителни процеси и да се държи по-добре. Гадното е, че тези плеъри които възпроизвеждат 3D видео от блу-рей, не използват ресурсите на графичния процесор и възможностите на nVidia, което много облекчава CPU. Филми от Blu-Ray 3D , конвертирани в mkv формат вървят перфвктно с nVidia 3D Video Player, но той не възпроизвежда блу-рей дискове. Виртуалната машина едва ли ще товари по-малко процесора. Лошото е, че няма изгледи скоро да ми се удаде шанс да ъпгрейдна компа, ще се мъча с това което имам в момента.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
тия не стават ли?http://cdemu.sourceforge.net/или директноmount -o loop iso_file.iso /mnt/isoбраво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Благодаря, ще ги пробвам. До сега с линукс съм работил само на конзола и то основни неща, свързани с мениджмънт на компютърни мрежи, не се сърдете ако задавам тъпи въпроси :DОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
или това http://sourceforge.net/projects/acet...ommendedмай няма други смисленибраво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Благодаря за помоща, получи сеИзползвах това http://ihaveapc.com/2010/07/daemon-t...or-linux-mint/ Стигнах до него докато преглеждах един от линковете които ми прати. За съжаление блу-рей дисковете вървят още по-зле под линукс. Не е изключено да ми трябва някой кодек, за да тръгнат нормално, но ще си търся сам, че да му хвана цаката :D
Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
ми аз не исках да те обезкуражавам вчера, ама като десктоп линукса е мъка. имай предвид и, че убунту/минт е май най-удобно от потребителска гледна точка, тъй че няма смисъл да сменяш дистрибуцията.кодека за линукс на практика е един - libavcodec. същия, който VLC използва под уиндоус. тук ВЛЦ-то е само клиент, а кодека си го има по подразбиране. в този ред на мисли, с ВЛЦ под уиндоус как върви?браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Не ползвам други плеъри освен медиа плеъра на уиндоус, МРС и NVIDIA 3D Vision Video Player, а за блу-рей, заради 3D -то - PowerDVD 11 . На МРС от блу-рей филмите нямат грижи - вървят идеално, но не мога да ги гледам на 3D . С TotalMedia Theatre е още по-зле. Гадното е че на NVIDIA, 3D плеъра не поддържа възпроизвеждане на блу-рей, а само той ползва хардуера на видеокартата и разтоварва CPU. Решението е нови дъно, процесор и памет, но сега няма с какво да ги купя. След време като ми останат "излишни" финанси, ще се случи и това. Явно че за сега, ще гледам по-малко 3D. От друга страна NVIDIA 3D Vision Video Player се спрява прекрасно с възпроизвеждане на всеки 2D филм в 3D формат, но друго си е да е сниман в 3D формат. Ефектите са доста по-добри.Linux ... със графична среда, направо ме върна във времето на WIN98 :D И който твърди че не забива ... не вярвам. Вече ми се наложи да ползвам F13 :D - reset бутона, а бях забравил че има такъв и на моя комп. Линукс -а искам да го поизуча, че до сега винаги е имало кой да ми го инсталира, компилира и направи необходимите настройки, а аз само се логвам и проверявам каквото ме интересува, и правя някои настройки през МС. А и след толкова хвалби от феновете му, реших че може и да се справи с мераците ми, но ... не става за юзърска ОС, каквото и да ми говорят. Ще трябва да науча командите за работа само през конзола, но ще мине време докато ги запомня. Благодаря за отделеното време ! Ако имам други въпроси, ще питам пак.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:Благодаря за помоща, получи сеИзползвах това http://ihaveapc.com/2010/07/daemon-t...or-linux-mint/ Стигнах до него докато преглеждах един от линковете които ми прати. За съжаление блу-рей дисковете вървят още по-зле под линукс. Не е изключено да ми трябва някой кодек, за да тръгнат нормално, но ще си търся сам, че да му хвана цаката :D
Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Видеокартата е NVIDIA GeForce 9800 GTX/9800 GTX+ . Ще пробвам да инсталирам драйвер от сайта на NVIDIA, пък каквото стане. Инсталирах си Линукс за да го разуча, не за да го ползвам като сновна ОС. WIN7 покрива всичките ми необходимости, така че си остава в употреба.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:Видеокартата е NVIDIA GeForce 9800 GTX/9800 GTX+ . Ще пробвам да инсталирам драйвер от сайта на NVIDIA, пък каквото стане. Инсталирах си Линукс за да го разуча, не за да го ползвам като сновна ОС. WIN7 покрива всичките ми необходимости, така че си остава в употреба.Steliyan's Life!
Коментар
-
Така е. Прочетох и аз за проблемите с производителите на видеокарти, и не очаквам поне за сега в това отношение Линукс да ме впечатли. За интернет ... като че ли маааалко по-бързо ми отваря страниците от Уиндоус, но още не познавам добре Линукс, за да твърдя че всичко съм направил както трябва, а видиш ли има някакъв проблем :D Докато не му науча и "кътните зъби", ще питам. Благодаря за съветите !Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:Така е. Прочетох и аз за проблемите с производителите на видеокарти, и не очаквам поне за сега в това отношение Линукс да ме впечатли. За интернет ... като че ли маааалко по-бързо ми отваря страниците от Уиндоус, но още не познавам добре Линукс, за да твърдя че всичко съм направил както трябва, а видиш ли има някакъв проблем :D Докато не му науча и "кътните зъби", ще питам. Благодаря за съветите !Steliyan's Life!
Коментар
-
благодарение на отзивите ви си качих Мая-та на лаптопа и наистина е добра. Правя сравнение с убунто-то. Красиво са я изпипали и колкото и странно да е всичко(до момента) което съм тръгнал да ръчкам по нея работи
Имам въпросче. Тествали ли сте как се държи при HDMI изход ?
Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар