значи случката няма значение- крайния резултат е че ми написаха акт.в който пише че при ограничение 50км/ч. съм минал с 105км/ч.- какви ще ми бъдат санкциите (кеш, контролни точки) в крайна сметка.10х
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
проблем,цапнаха ми акт
Collapse
X
-
Re: проблем,цапнаха ми акт
ForceWere написа:значи случката няма значение- крайния резултат е че ми написаха акт.в който пише че при ограничение 50км/ч. съм минал с 105км/ч.- какви ще ми бъдат санкциите (кеш, контролни точки) в крайна сметка.10хДа попиташ може да бъде моментен срам, но да не попиташ и да останеш невеж, е доживотен срам.
Brava 1.4 12V SX
Коментар
-
мерси за инфото, добре ще ме друснат гадовете- ма аз съм си виновен.а да питам, преди съм чувал че ако акт-та ако него платиш до 3години се загубва- сега още ли е така.Защото аз не плащам никакви данъци и няма към какво да ми го прикачат за да ме задължат да го платя.И след колко време трябва да отида в кат да си взема контролния талон.Tofas- Sahin 1.6 карб.
Коментар
-
ForceWere написа:мерси за инфото, добре ще ме друснат гадовете- ма аз съм си виновен.а да питам, преди съм чувал че ако акт-та ако него платиш до 3години се загубва- сега още ли е така.Защото аз не плащам никакви данъци и няма към какво да ми го прикачат за да ме задължат да го платя.И след колко време трябва да отида в кат да си взема контролния талон.
Коментар
-
ми аз досега имам 3 акта на обща стойност 350лв. и не смятам да си платя нито един! Не плащам данъци,нямам на мое име нищо,и няма как да ме задължатзнам,че не е правилно,че от такива като мене държавата била на такъв хал и т.н. но просто не ми пука,а и няма как да извадя толкова пари! Така че не бързай да плащаш и ако някой хубав ден потропат на вратата да си искат парите - тогава да му мислиме
Коментар
-
Логан
Не забравяй преди датата на изтичане на акта да отидеш в КАТ да ти го продължат.........ако те спипат с изтекъл акт, следва нов........срока на акта е един месец от датата на акта ти
Коментар
-
sehnsucht написа:ми аз досега имам 3 акта на обща стойност 350лв. и не смятам да си платя нито един! Не плащам данъци,нямам на мое име нищо,и няма как да ме задължатзнам,че не е правилно,че от такива като мене държавата била на такъв хал и т.н. но просто не ми пука,а и няма как да извадя толкова пари! Така че не бързай да плащаш и ако някой хубав ден потропат на вратата да си искат парите - тогава да му мислиме
no pain no pain
Коментар
-
върху глобите не се дължат и не се начисляват лихви...ЗАННЧл.82. (1) Административното наказание не се изпълнява, ако са изтекли:а) две години, когато наложеното наказание е глоба;б) шест месеца, когато наложеното наказание е временно лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност; в) три месеца, когато наложеното наказание е обществено порицание.(2) Давността започва да тече от влизане в сила на акта, с който е наложено наказанието, и се прекъсва с всяко действие на надлежните органи, предприето спрямо наказания за изпълнение на наказанието. След завършване на действието, с което е прекъсната давността, започва да тече нова давност.(3) Независимо от спирането или прекъсването на давността, административното наказание не се изпълнява, ако е изтекъл срок, който надвишава с една втора срока по ал.1.(4) (нова,ДВ,бр.28 от 1982 г.) Разпоредбата на предходната алинея не се прилага по отношение на глобата, когато за събирането й в срока по ал.1 е образувано изпълнително производство. Това се отнася и за висящите дела, давността по които не е изтекла до влизането на тази алинея в сила. не знам вече ако измислят нещо ново......Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Скоро ще ги нагласят всички тарикатчета дето не си плащат глобите, та всичките наведнъж ще си ги платят...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
sehnsucht написа:ми аз досега имам 3 акта на обща стойност 350лв. и не смятам да си платя нито един! Не плащам данъци,нямам на мое име нищо,и няма как да ме задължатзнам,че не е правилно,че от такива като мене държавата била на такъв хал и т.н. но просто не ми пука,а и няма как да извадя толкова пари! Така че не бързай да плащаш и ако някой хубав ден потропат на вратата да си искат парите - тогава да му мислиме
SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Аз пък имам една глоба само за 2 години и тя е за катастрофа по невнимание.Бях се "блъснал" в задните гуми на една водоноска.Никак не ми се ще да плащам 100лв, при положение че нищо не съм направил на никого.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
geshabeli написа:Аз пък имам една глоба само за 2 години и тя е за катастрофа по невнимание.Бях се "блъснал" в задните гуми на една водоноска.Никак не ми се ще да плащам 100лв, при положение че нищо не съм направил на никого.Изрази от типа Скоро ще ги нагласят всички тарикатчета дето не си плащат глобите, та всичките наведнъж ще си ги платят... ги чувам от 10 Ноември 89та. Няма сила тъй могъща да ме накара да плащам рекет на държавата от безопасното ми движение по пътищата.
Коментар
-
The Secret Lover написа:geshabeli написа:Аз пък имам една глоба само за 2 години и тя е за катастрофа по невнимание.Бях се "блъснал" в задните гуми на една водоноска.Никак не ми се ще да плащам 100лв, при положение че нищо не съм направил на никого.Изрази от типа Скоро ще ги нагласят всички тарикатчета дето не си плащат глобите, та всичките наведнъж ще си ги платят... ги чувам от 10 Ноември 89та. Няма сила тъй могъща да ме накара да плащам рекет на държавата от безопасното ми движение по пътищата.
SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
И аз за пореден път ще напиша: по-добре лош закон, който да се спазва, отколкото добър закон който да се пренебрегва!Въпреки недостатъците си ЗДП трябва да се спазва, което единствено би ни гарантирало спокойствие по пътищата. Ние не сме тези дето трябва да казват "на мен не ми харесва закона" или пък "закона не е справедлив спрямо мен, защото...". Когато има закони пък макар и не толкова добри, но се спазват безпрекословно, то страната ни ще е в ред и хората ще бъдат много по-доволни!Не коментирам конкретния случай с акта за превишена скорост, а говоря по приницип и се извинявам за офтопика, но така не може да се продължава по тея пътища! Например когато видя знак за път с предимство и отдолу е показан как точно се преобразува предимството и настръхвам! Почвам да се оглеждам като ненормален дали другите участници в движението са на ясно кой на кого трябва да даде път, да не говорим, че знака "Stop" никой за нищо го няма... и т.н. и т.н.FIAT Marea 1.9 JTD HLX
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар