Ако ти Venco67 случайно започнеш като проектант в нашата фирма никой няма да ти поиска документ за проофесионална компетентност-член на камарата на инженерите-и ти го знаеш това нали ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
курсове за "професионална компетентност" на водачи
Collapse
X
-
Всъщност, искат, Емо. При това искат "пълна проектантска", и ако нямаш, те отсвирват. Там където не искат, просто заобикалят закона. В закона изрично си пише, че проекти, изготвени от проектанти, които не са членове на камарата не подлежат на разглеждане и одобрение от компетентните органи.Това че на много места един прави проекта (без да е член на Камарата), а друг се подписва отдолу - е масова практика - но в един момент някой така ще изгърми, че...Разбира се, че моето мнение е съвсем различно от сегашната действиетелност.Истински проектант не се става, като платиш 120 лв членски внос някъде. Както и безумното решение твои "колеги" (а всъщност - директни конкуренти) да решават дали си способен да си вършиш работата или не. Но моето мнение е без значение... плащам си като поп и толкоз. Поне спретват по един банкет годишно за тези 120 лв... Друга файда досега не съм видял от тая Камара...кроко61 написа:Ако ти Venco67 случайно започнеш като проектант в нашата фирма никой няма да ти поиска документ за проофесионална компетентност-член на камарата на инженерите-и ти го знаеш това нали ?
Коментар
-
nedialk00 -
nedialk00
добре примерно ако си имам мой си камион и си го карам за кеф, без да извършвам заплатени услуги с него, необходим ли е този документ ?
Коментар
-
По-горе вече отговорих на този въпрос.НЕ.На ДАИ изобщо не им е работа да те спират, щом си караш камиона за кеф, а не извършваш "превоз на пътници и/или товари".nedialk00 написа:добре примерно ако си имам мой си камион и си го карам за кеф, без да извършвам заплатени услуги с него, необходим ли е този документ ?
Коментар
-
Не,необходим е само ако изкарваш пари по този начин тоест ако си шофьор на заплата или собственик на транспортна фирма.А и цената си е супер, в Германия са пет модула на обща стойност около 850 Евроnedialk00 написа:добре примерно ако си имам мой си камион и си го карам за кеф, без да извършвам заплатени услуги с него, необходим ли е този документ ?
Fiat Coupe 20V Turbo & Audi A4 2.5TDI Quattro & Fiat Punto Evo
Сутрин вечер моторизъм,здрав и бодър организъм!
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар