Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор На Автомобил

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Immortal: не е точно така. Хората, които познавам, и които могат да си позволят скъпи коли, ги карат на бензин. Проблемът е в това, че българинът има примерно 5000 лева в джоба и си купува кола за 10000 и после се чуди от къде да вземе пари за останалите неща. Почти всеки път, като отида да проверя климатика, има някой с джип за над 50 000, който, като му кажат сметка от 100-200 лева за обслужване и зареждане, се държи като пълен идиот, спори, че било много и от къде ги вадели тия цени. Тук наблюдавам същата тенденция - колегата едва ли ще вземе повече от 1500 -2000 лева, но се е хвърлил на доста по-скъпа кола с доста по-скъпа поддръжка, вместо да си вземе същата или по-евтина. А от въпроса му колко ще вземе става ясно, че едва ли може да отдели пари да си купи кола в момента. Колега, слушай кака си, вземи саксото или пежото, или някое браво, пък пак му сложи газ или метан.doichinov: АКо попаднеш на читав екземпляр - взимай.
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
      Immortal: не е точно така. Хората, които познавам, и които могат да си позволят скъпи коли, ги карат на бензин.
      Твоите познати не ги знам, казвам ти какво наблюдавам по метан станциите. А че има много хора мазохисти - това е ясно.Спокойно могат да карат на по-евтино гориво, а спестените пари да използват за увеличаване на заплатите на служителите си, ама...

Коментар

ele написа:
        Колега, слушай кака си, вземи саксото или пежото, или някое браво, пък пак му сложи газ или метан.doichinov: АКо попаднеш на читав екземпляр - взимай.
        Мале Пежо при това на газ или метан (повръщащо човече). От такива съвети май ще станеш добър познат със майстора си Французите коли НЕ могат и не трябва да правят. Имал съм едно Пежо, пак това няма да си го причиня. Не съм толкова богат за да го карам и да е всеки ден на ремонт. Мерцедес по евтино щеше да ми излезне.
        Grande Punto 1.4 16V 95hp

Коментар

Nocturne) написа:
          ele написа:
          Колега, слушай кака си, вземи саксото или пежото, или някое браво, пък пак му сложи газ или метан.doichinov: АКо попаднеш на читав екземпляр - взимай.
          Мале Пежо при това на газ или метан (повръщащо човече). От такива съвети май ще станеш добър познат със майстора си Французите коли НЕ могат и не трябва да правят. Имал съм едно Пежо, пак това няма да си го причиня. Не съм толкова богат за да го карам и да е всеки ден на ремонт. Мерцедес по евтино щеше да ми излезне.
          Уф, айде да не почваме, че аз ако започна моя фиат ква помия е и как италианците не могат да правят автомобили, щото всеки месец все нещо ново излиза и съм станала голям познат с майстора си... Аз в същия тон ще кажа, че съм имала един фиат и такова нещо няма да си причиня... но ще задълбаем в тема, която я има сигурно на всяка страница от списъка с теми.

Коментар

Аз имах една жена, дето се развали и ме изостави. Всички жени са такива и повече няма да си го причиня това Точно така звучат горните ви писания.Аз пък съм имал 5 италианки, една от тях постоянно се чупеше, ама постоянно... останалите пък са като нови - не се чупят, само консумативи сменям.Ха сега де?!?Като не сте гледали като купувате - после се каете... ама както се казва в една реклама: "После ебеoeе нема каеoeе" http://www.youtube.com/watch?v=CfUbM5cAEAE

Коментар

Всеки сам си решава как ще си харчи парите. Дали ще зарежда газ или бензин, си е лично негова работа.Ако вие му давате парите, тогава имате право да му казвате как. Много сте ми интересни.Еле, ти пък как така реши, че човека нямал възможност да си позволи кола от списъка му..да не би да имаш кълбо у вас и да хвърляш боб, или гледаш на кебапчета? Питам щото имам малко проблеми и ако можеш да ми решиш въпроса, май имам черна магия?!?

Коментар

В кюстендил си имаме един пич с Бентли и Порше Кайен.Ами от 2 месеца Кайена е на метан.
                VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

ele написа:
                  Тук наблюдавам същата тенденция - колегата едва ли ще вземе повече от 1500 -2000 лева, но се е хвърлил на доста по-скъпа кола с доста по-скъпа поддръжка, вместо да си вземе същата или по-евтина. А от въпроса му колко ще вземе става ясно, че едва ли може да отдели пари да си купи кола в момента. .
                  Попринцип търся нещо до към 3500 с обслужването да излезе към 4000. По въпроса с газта и метана, не е казано че ще е задължително на газ или метан, ако колата гори към 9-10/100км градско ще мога да си позволя да я карам, но ако надхвърля този разход няма да мога да я карам всеки ден и се обезсмисля купуването на тази кола. Колата ми трябва за ежедневно градско каране и удобна за извънградско, не знам коя е подходящата кола затова се обърнах към колегите. П.С- Бившото ми Браво гореше около 9-10/градско и към 6-6.5 извънградско. Нещо такова търся. Но да има разнообразие не искам да вземам пак такава кола Доста доволен останах от нея, дизайн и екстри с красив вид и евтини части. Това за мен представлява "Бравото"

Коментар

Яяя Киро, верно ли, не съм ги засичал с жена му на метанстанцията :D

Коментар

На пържоли гледам.Това за метана и газта го казах по друг повод, ама кой да чете - не мисля, че една алфа дизел е толкова тромава, че да бъде пренебрегната, само щото е дизел. coolboby: ми той сам пита, що да не му кажем на човека???? MaRtInHoOo: За да ти излезе към 4000, търси нещо към 3000, щото не ти е само обслужването на колата. Щом бравото ти допада, купи си пак браво. А алфата не ти влиза в сметките, ако е бензинова и не я обгазиш, щото със сигурност дава над 10 разход в града. Вземи си дизел, ако няма да навърташ много километри. Голфът също не е лош избор, стига да не попаднеш на някой кенеф, но това важи за всички коли втора ръка.Успех с търсенето

Коментар

А сега имам следното чудене дали мога да намеря малко по дълги пружини за да я вдигна малко Мареата че ми се струва доста нисичка въпреки че е с 15 цолови джанти а размера на гумите не съм го загледал другия вариант е да и сложа по високи гуми какво ще ме посъветвате?
                        Жоре

Коментар

Аз лично бих те посъветвал да използваш съответния раздел във форума за този въпрос, наример "Спирачна система и окачване", защото този тук е за всичко, което не е свързано с конкретен технически въпрос.

Коментар

Благодаря за съвета, ще свикна но съм още нов и в момента навлизам в материала, надявам се и аз да бъда полезен с нещо за напред
                            Жоре

Коментар

MaRtInHoOo написа:
                              ele написа:
                              Тук наблюдавам същата тенденция - колегата едва ли ще вземе повече от 1500 -2000 лева, но се е хвърлил на доста по-скъпа кола с доста по-скъпа поддръжка, вместо да си вземе същата или по-евтина. А от въпроса му колко ще вземе става ясно, че едва ли може да отдели пари да си купи кола в момента. .
                              Попринцип търся нещо до към 3500 с обслужването да излезе към 4000. По въпроса с газта и метана, не е казано че ще е задължително на газ или метан, ако колата гори към 9-10/100км градско ще мога да си позволя да я карам, но ако надхвърля този разход няма да мога да я карам всеки ден и се обезсмисля купуването на тази кола. Колата ми трябва за ежедневно градско каране и удобна за извънградско, не знам коя е подходящата кола затова се обърнах към колегите. П.С- Бившото ми Браво гореше около 9-10/градско и към 6-6.5 извънградско. Нещо такова търся. Но да има разнообразие не искам да вземам пак такава кола Доста доволен останах от нея, дизайн и екстри с красив вид и евтини части. Това за мен представлява "Бравото"
                              Щом търсиш кола която да е около тази цена , която си посочил , аз ще те посъветвам да си отвориш карсбг-то и да потърсиш Ксарите.Комбито е добър вариант ако си семеен.А и като гледам към какъв разход се стремиш ХДИ мотора на извънградско пада под 5/100.И стига сте се правили всички на разбирачи ! Италянката била еди ква си , Френската пък още по зле , Немеца незнам си какво.Зависи в какво състояние я взимаш.
                              Citroen Xsara 1.9 TD 90 hp

ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp

Коментар

Перфектната кола е мутант !С возия на французойка, със съединител и маховик на германка, с икономичност на японка и визия на италианка
                                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                                X