Блажиш ли блажиш ли, дядо попе :D Аз имам някакъв спомен че при мачкането с бутилката трябва да се прави през филтърна хартия, да обира мазнинка.А така на климатика не бих овесил. Колкото и да го чистиш си е развъдник на бацили.
Грозно е под вътрешното тяло на климатика. Не е "изискано" някак си. Пред външното тяло хем по-добре, хем по-качествено...Стига да има лесен достъп до него и тялото да е скрито от хорски погледи, че си е "картинка" с пръта пред него и люшкащите се от течението суджуци...Ама, гАт "влизат" с виното - биват де. :D
A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Абе аз бих направил на другата година, но тези дето висят отвън бих им добавил някой голям гъзораздиращодрискав елемент (ядете? Сори!). И после по пътечката по пътечката ще ги намеря. Страхотно е че Явор даде толкова лесна рецепта. Хайде, издавайте и другите тайните
Моята рецепта е по-различна в подправките,а именно:23гр. сол,5 гр. захар, 5гр. риган,3 гр. черен пипер, евентуално 1-2 гр. ронена чубрица. Захарта се слага за да се запази цвета на месото червен. Ако партидата е малка и се консумира бързо може да се сложи праз.
Е благодаря за съветите,Суджука е във дървена клетка със мрежа за изолация, да не кълвят врабците и други стръвни летящи и котките да не го докачат, а клетката е в задният двор под зоркия поглед на кучето, обещавам му парче, ако не го докопа преди това, там е на теферич и на сянка,Питах че ми е севтето за сушене на суджук, пък и рецептите ще си ги копи пейс и във харда, като заколим прасето ...утре за първи път шъго масажирам и после през два дни, пък да видим...
мааа дояде ми се суджук (отивам до тавана)за мойто рецепта кво слагам ще пиша тези дни :D не знам дека ми е рецептата ама вече си го правя почти на око и става добре да ви кажа ПС:абе друго си е домашното ммммм че вкусно цяла подкова ми се стопи в ръцете :D
Шофирай разумно, на пътя не си сам. Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Колеги,а какво ще кажете за опушване(домашно)на разни меса.В тази пушилня слагам всичко:наденици,пилешко филе,свинско филе и врат,ребра,а сръбската рецепта за наденица ще я споделя само тук в форума.Леко опушена става перфектна.
За опушване баща ми ползва варел и в него, мобилна е и като свърши варела се прибира, тук е важно дървото което ще тлее и стърготините които дават дима.На едно събиране в нас като седнах ме дружина отиде едно две кила от пшеното на башами, как не ни изсели от нас незнам, баси...Днес тате ми растури работата, превари ме и направи севтето на суджука - разточил го е точно преди да се прибера...
Коментар