Колеги, първо искам да уточня, че изобщо не съм тръгнал да правя такова нещо, а само си говорим.... за сега
Просто пускам тема с идеята, ако случайно някой от вас е запознат с особеностите около отварянето на козметично студио и фризьорски салон в едно, да ми разясни малко някои неща.Изобщо не съм наясно и не знам дори към кого да се обърна с въпроси, за това реших да попитам тук.УЖ четох по интернет разни неща, но те са написани до голяма степен за чисто маркетингово развитие на подобен бизнес.Мен ме интересува оборудването задължително ли е да бъде професионално, защото един "обикновен" стол струва 400-600лв., а стол с мивка е 1000лв.
Персонала от къде е най-правилно да бъде нает (фризьорски техникум)? Какви са изисквания за квадратурата на всяко работно място и/или на прав/легнал солариум, примерно? Нужно ли е да имам някакво специално образование, за да мога да създам подобен салон? Нужно ли е да имам течаща вода на всяко фризьорско място? Ит.н., и т.н.....Наясно съм, че ще трябва да попрочета някоя и друга наредба за изискванията на ХЕИ, статута на помещението и прочие, НО има неща, които може да ми обяснят само хора работещи в тази сфера и точно за това питам - тънкости???Благодаря предварително
П.П.Забравих да опиша данните на обекта.Две нива: кота 0,00 и -2,80Кота 0,00 е 34кв.м., а долния етаж е 36кв.м., като това е чиста площ 70кв.м. - по документи се води 83кв.м.Първия етаж е висок 262см., а подземния е 280см.Санитарния възел е на долния етаж, но има възможност да се изведе водопровод до горния етаж.Прозорците (витрините) на първия етаж са неотваряеми - само входната врата
Вентилацията на долния етаж е под всякаква критика - едно прозорче 40х80см.Реално има възможност да се обособи "приемна", две работни места за фризьорство и едно работно място за маникюр/педикюр на първия етаж.На долния етаж има място за един прав и един легнал солариум, кошетка за кола маска (масаж), стаичка за спа-лифтинг-мифтинг и прочие.Това обаче е физически възможно, а не знам дали ще бъде разрешено по закон, заради квадратурата

Коментар