Здравейте колеги трябва ми някакъв софтуер за маркиране на продукти безплатен софтуер с него ще се работи в кафене ако можете да ми помогнете ще съм ви много благодарен
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софтуер за кафе/бар/ресторант
Collapse
X
-
Абе ти безплатно кафе даваш ли ? Няма такъв софтуер, който да ти върши работа и да е безплатен. Ако имаше безплатен, никой нямаше да си купува Microinvest за едни париDikata_BG написа:Колега сега тези 200лв не могат да се отделят и съм подчертал безплатен софтуер ако някой може да помогне ще съм много благодаенnikolovvd написа:Направо си подготви едно 200 лв.!
Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
За да използваш компютър с търговска цел трябва да имаш лицензиран софтуер, като начало:1. Windows - Можеш да закупиш лицензен такъв изгодно заедно с компютър втора употреба - лиценза се води Refurbished PC2. Безплатен софтуер за бар не съм срещал, не и такъв, който да върши работа - всичко е боклук. По-малкият боклук се нарича Microinvest Коктейл, като текущата му цена е 233лв. Какво те грози ако работиш с пиратски софтуер, цитирам закона, може с леки неточности:Затваряне на помещенията в които се извършва нарушението, изземване на техниката, 3 до 5 години затвор и 3 до 5 хиляди лева глоба.Ти сам си преценяваш дали искаш да рискуваш.Dikata_BG написа:Колега сега тези 200лв не могат да се отделят и съм подчертал безплатен софтуер ако някой може да помогне ще съм много благодаенnikolovvd написа:Направо си подготви едно 200 лв.!Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Мдам, като сложиш компютър на обществено място всичко трябва да е лицензно, даже и Флекс-тайпа...Антивирусната - също, като не можеш да ползваш ХОУМ версия - трябва да е лицензирана или безплатна ( а всички знаем колко са калпави изцяло безплатните такива). Макар че ако няма нет, може и без антивирусна.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Колега, FlexType е една огромна простотия ! Има си майкрософтски софтуер от много време за фонетична клавиатура на ХР, а да не говорим че вече се използват по-нови версии на WINDOWS, които си имат вградени вече всякакви подредби на БГ- клавиатура. Има си Microsoft Security Essentials - антивирусна на Microsoft която е напълно безплатна за потребителите на оригинално копие на Microsoft WINDOWS и на всичко отгоре е една от двете антивирусни програми, които в момента поне според мен са перфектни. Та до момента става чсно, че на колегата Dikata_BG му е необходим компютър, какъвто предполагам вече има на разположение, оригинално копие на Microsoft WINDOS - различно от HOME версия, оригинален счетоводен софтуер от типа на Microinvest , и евентуално оригинално копие на Microsoft Office. До тук нищо от изброеното не е безплатно. Не знам колега, сега ли ще прохождаш в бизнеса, но освен компютър ти трябва и касов апарат - от порядъка на 500 лв. е , за да имаш постоянна връзка с НАП и интернет в в завението, по същата причина. Мисля че 230 лв за Microinvest са най-малкия ти разход от изброеното до тук.Успех в начинанието !Yavor написа:Мдам, като сложиш компютър на обществено място всичко трябва да е лицензно, даже и Флекс-тайпа...Антивирусната - също, като не можеш да ползваш ХОУМ версия - трябва да е лицензирана или безплатна ( а всички знаем колко са калпави изцяло безплатните такива). Макар че ако няма нет, може и без антивирусна.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Човекът пита за безплатен софтуер, пък вие бизнес план още малко ще му направите. Владовсофт има една за склад безплатна, прегледай я, може и да стане за кафенето. http://www.vladovsoft.com/bg/sklad.phpВсеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Една от най-приятните програмки с които съм работил на бара
http://eshop.eltrade.com/one_product.php?product_id=121
Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
Чакай сега? Ако ще ползва Windows 95 и нагоре - за какво му е Флекс-тъп? И има прекрасна опън-сорс антивирусна, която е и клауд-базирана. Но в общи линии си прав.@Дидо Любенов: В лицензията на Windows HOME не пише, че трябва задължително да се ползва само в домашна обстановка. Не си запознат и с останалите неща - за какво му е ОФИС пакет в БАРЧЕ? А и има Office Libre. @ele: Складов софтуер в бар е неподходящ, особено този, който си предложила. Задължително обаче е Windows да е лицензен.Yavor написа:Мдам, като сложиш компютър на обществено място всичко трябва да е лицензно, даже и Флекс-тайпа...Антивирусната - също, като не можеш да ползваш ХОУМ версия - трябва да е лицензирана или безплатна ( а всички знаем колко са калпави изцяло безплатните такива). Макар че ако няма нет, може и без антивирусна.Steliyan's Life!
Коментар
-
Може човекът да си има лицензиран уиндоус, или може да иска удома да си чатка и да знае какви са му запасите = никъде не пита дали уиндоусът му трябва да е лицензиран или не. Съвети колко да му е високо помещението няма ли да дадеш?Това дали става или не - нека сам да прецени. За безплатна програма - толкова - едва ли очаква да има същите функции и характеристики, както някоя, струваща 200-300-400 лева.jenshen73 написа:Чакай сега? Ако ще ползва Windows 95 и нагоре - за какво му е Флекс-тъп? И има прекрасна опън-сорс антивирусна, която е и клауд-базирана. Но в общи линии си прав.@Дидо Любенов: В лицензията на Windpos HOME не пише, че трябва задължително да се ползва само в домашна обстановка. Не си запознат и с останалите неща - за какво му е ОФИС пакет в БАРЧЕ? А и има Office Libre. @ele: Складов софтуер в бар е неподходящ, особено този, който си предложила. Задължително обаче е Windows да е лицензен.Yavor написа:Мдам, като сложиш компютър на обществено място всичко трябва да е лицензно, даже и Флекс-тайпа...Антивирусната - също, като не можеш да ползваш ХОУМ версия - трябва да е лицензирана или безплатна ( а всички знаем колко са калпави изцяло безплатните такива). Макар че ако няма нет, може и без антивирусна.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Ele, това нещо е тествано в барче от мои клиенти. В момента работят с коктейла на микроинвестиращите, същата помия, но поне има лесен модул за продажби в заведение. Тавана му трябва да е по-висок от 180санта, че да може да се побира егото на пийващите...ele написа:Може човекът да си има лицензиран уиндоус, или може да иска удома да си чатка и да знае какви са му запасите = никъде не пита дали уиндоусът му трябва да е лицензиран или не. Съвети колко да му е високо помещението няма ли да дадеш?Това дали става или не - нека сам да прецени. За безплатна програма - толкова - едва ли очаква да има същите функции и характеристики, както някоя, струваща 200-300-400 лева.jenshen73 написа:Чакай сега? Ако ще ползва Windows 95 и нагоре - за какво му е Флекс-тъп? И има прекрасна опън-сорс антивирусна, която е и клауд-базирана. Но в общи линии си прав.@Дидо Любенов: В лицензията на Windpos HOME не пише, че трябва задължително да се ползва само в домашна обстановка. Не си запознат и с останалите неща - за какво му е ОФИС пакет в БАРЧЕ? А и има Office Libre. @ele: Складов софтуер в бар е неподходящ, особено този, който си предложила. Задължително обаче е Windows да е лицензен.Yavor написа:Мдам, като сложиш компютър на обществено място всичко трябва да е лицензно, даже и Флекс-тайпа...Антивирусната - също, като не можеш да ползваш ХОУМ версия - трябва да е лицензирана или безплатна ( а всички знаем колко са калпави изцяло безплатните такива). Макар че ако няма нет, може и без антивирусна.Steliyan's Life!
Коментар
-
Ясно е, че изобщо не си на ясно!Ако допуснем, че имаш всичко необходимо, от това което някой колеги ти изброиха, то едва ли ще стигнат тези 200 лв. Защо?Отговорът е между редовете. Само Коктейла няма да ти свърши работа. За да свържеш касовия апарат ти трябва и програмата Касов сървер. Без нея софруерите на Микроинвест няма да комуникират с касата, освен ако в края на името на програмата няма - Pro. До тук имаш 99 Евро за Коктейла и 29 Евро за касов сървер, като и двете цени са без ДДС. От друга страна, ако касовият апарат няма комуникационен порт, ще се наложи да се монтира допълнително. Ако пък имаш нещастието да работиш с каса на Елтрейд, то ще се наложи да им платиш и на тях още 70+ лв. да техния драйвер, който ако смениш фискалната памет поради препълване заплащаш отново. Всичко това ти го пиша от лични препъвания и падания във финансови и технологични дупки!В крайна сметка, щом 200 лв. са ти много в момента няма защо да се напъваш да слагаш компютър и програма. Съвета ми е да се ориентираш към комбинацията касов апарат+софтуер. В момента Датекс предлагат Касов апарат с Мистрал, един доста добър продукт на цена около 500 лв., но мисля че ако си бракуваш апарата при тях и им го оставиш, може да ти свалят още до 100 лв. Програмата си предлага с хардуерен лиценз, което е един голям плюс и ако ти се повреди компютъра няма да се налага отново да плащаш!Dikata_BG написа:Колега сега тези 200лв не могат да се отделят и съм подчертал безплатен софтуер ако някой може да помогне ще съм много благодаенnikolovvd написа:Направо си подготви едно 200 лв.!Няма начин да няма начин!

Коментар
-
Межди другото във Варна има над 30 фирми занимаващи се с касови апарати. Не виждам причина да не се възползваш от ценовата войната между тях и да се сдобиеш с нов касов апарат и програма на цената на касов апарат. В крайна сметка до 31 Март 2012 година трябва да си сминиш стария касов апарат.Няма начин да няма начин!

Коментар
Реклама
Collapse

Коментар