Най после че ми писна некви антики да ми вадят очите по пътищата и то най нагло да си карат, след като очевадно самите те виждат че заслепяват много?Ксенон, без лупа се спира от движение!
На базата на кой член от закона, в който пише, че в тъмната част на денонощите е забранено движението с нефабричен ксенон, ще го направят това?
Чл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е техническинеизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:....а) изменени са броят, типът, цветът и разположението на предписаните светлини, сизключение на светлините за мъгла;...само не знам как се тълкуваи четирите ли трябва да са изпълнени, или само едно от условията
На базата на кой член от закона, в който пише, че в тъмната част на денонощите е забранено движението с нефабричен ксенон, ще го направят това?
Чл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е техническинеизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:....а) изменени са броят, типът, цветът и разположението на предписаните светлини, сизключение на светлините за мъгла;...само не знам как се тълкуваи четирите ли трябва да са изпълнени, или само едно от условията
А 4300К как по точно ще го познаеш,че е ксенон и ако баластите са ти под фаровете? В момента като спират се позовават на чл100.) Водачът на моторното превозно средство е длъжен да поддържа:...2. устройствата за осветяване и светлинна сигнализация при маневри чисти, видими, регулирани и в изправност... И колегата да си оправи заглавието защото казвам за 2ри път,ч е оригиналния ксенон също е китайски
Аз нямам нищо против да сваля ксенона и да си монтирам халогенни крушки, но да се съобщи от някоя КАТ "клечка" в ефир.Е*ати държавата дето сме, дай да спираме и да глобяваме и после .... всяко чудо за 10 дни.
Най после че ми писна некви антики да ми вадят очите по пътищата и то най нагло да си карат, след като очевадно самите те виждат че заслепяват много?Ксенон, без лупа се спира от движение!
Хейтиш си ей така на изуст. Има автомобили с оригинален заводски ксенон и фар без лупа, а с рефлектор.
Въпреки "забраната" днес напук на сержантите и частниците дремещи по кварталните улици, ще си купя ксенон!Бравото ми е с ксенон вече повече от 6 години и не вярвам да съм заслепил или попречил на някой колега!
и кой ще установи изменението? Катаджията, дето не може да си върже обувките ли? Защото аз имам документ, че светлините ми са проверени преди 20 дни и отговарят на всички изисквания- документа от ГТП. Той какъв документ има, че е техническо лице? Той е регулировчик и махач с палката, дотам.Може да установи единствено свети или не свети крушката
Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Най-после едно разумно решение.Подкрепям забраната на нефабричен ксенон,така както въпросният е абсолютно забранен в Германия. Нека да попитам тези които карат с нефабричен ксенон, колко от тях имат автоматично регулиране на фаровете,когато идва насрещен автомобил? Ако ксеноните,които са монтирани имат подобно регулиране,нямам нищо против ксенона.
Коментар