Колеги, някой карал ли е кола с десен волан за по-продължителен период, как смятате, дали се привиква към нормално ползване на такъв автомобил или е въпрос на време да не видиш някой насрещен... Прави ми впечатление,че тия коли, които са в продажба, все си имат по някоя драскотина, може би от невъзможността да се види всичко при паркиране или от липса на опит с такава кола.Допълнено заглавие.Модератор.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Десен волан - въпрос на свикване ли е, или не се свиква?
Collapse
X
-
Не съм карал такъв автомобил, но мой приятел има Опел Фронтера с десен волан от 3 год. Е не точно Опел, а някакво сложно съчетание от букви. Та на въпроса - да свикна. Е често вкарва вместо 4-та 2-ра, но това може да се случи и с дясната ръка. Виж при изпреварването - там няма свикване. Видимост нулева. Винаги изпреварва с навигатор - този който седи на лявата седалка. Разни припособления като огледала, камери и пр. не дават реална представа за идващите насреща автомобили, особено при интензивно движение. Виж, като ходим за риба - по черния път и без път дали волана е отляво или отдясно - все тая.Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
-
Re: Десен волан
Преди година карах за около 3 месеца бус Мерцедес с десен волан,за свикването се виква , но видимост за изпреварване почти никаква особенно ако си зад някой камион.Надяваш се камионджията да е печен да ти даде мигач , и пак се изнасяш със страх.Отказах на шефа повече да го карам и той ме напрай докер , адокера шофьор на въпросния бус.Кара пича месец и половина и се трясна.Отърва се много леко.Разправят щото бил отдясно.Поздрави.Fiat Marea 1.9 JTD
Коментар
-
Свиква се, ама аз карах автомат, паджеро, демек висока кола. В града е ок, нямам сериозни проблеми, обаче извънграско си е мъка. Не бих си купил, освен ако верно не е джип и да го карам или основно по черно или само зимата да мога да джасам в снега.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Свиква се, с всичко се свиква. А драскотините не е задължително да са от България - в Англия редовно се тряскат и удрят леко, но никой не го прави на въпрос заради застраховката, пък и не ги е грижа много, стига да не е проблем за МОТ-а. Ако обаче колата ти е за ежедневно каране - по-добре не си взимай, дори и да не се тряснеш, стресът е доста по-голям, особено при изпреварване. Ако ти е за офроуд или за пътища без много движение - вземи си.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Добре де, ако човека е спокойно каращ и неизпреварващ - ще му пречи ли обратния волан? Виждам достатъчно изумен народ напоследък да ме гледа от неправилната страна на колата
Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
колко спокойно да е караш, тировете катерят всеки баир с 30, ако е голям и натоварен тира и с 10 качват, колко да кара спокойно? Това с десния волан са простотии, казвам го като човек карал с десен волан / не моя кола/. Бахти тъпата мания, да имаш хубава кола, нова и бърза, ама не може да изпревариш, щото не виждаш. Да си гъзар с нова и лъскава кола, ааааааааааааа, тя била с десен волан, ясно. Лятото Дч-Вн една лагуна гледам на правата ме застига и отвява- аз карам 130. След 20 сек трактор, аз му светвам и газ изпреварвам без грижа, този го губя от поглед, след минути пак ме отвява със 160-170... после оп, камион, айде пак същата ситуация. по-добре едно дърто браво, ама с лява дирекция.jenshen73 написа:Добре де, ако човека е спокойно каращ и неизпреварващ - ще му пречи ли обратния волан? Виждам достатъчно изумен народ напоследък да ме гледа от неправилната страна на колата
Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Въпрос на свикване, и начин на каране.С агресивен начин на каране със сигурност няма да ти допадне, щото ще трябва да обикаляш от дясно на ляво , и после пак в дясно , да си сигурен че няма никой ..Имам няколко познати които караха с обратен волан, и от примерно 10 човека , 6-7 си карат колите все още..Другите си продадоха колата, а един си обърна волана, щото разбираш ли, турбината трябвало да свири и да може да се кара спокойно и бързо по пътищата
Та , до човек си е
Аз лично с удоволствие бих се боцнал в нещо с десен волан, за супер приемливи цени и мощност.... в такъв район и място живея , че изпреварване ми е нужно рядко..
Fiat Tipo 1600cc 84hp+? , цвят Бордо , Полукабриолет , GT интериор. На кратко - една истинска машина.
Бившата - Volvo V702.5 TDI 140 hp. - една УНИКАЛНО МОЩНА дизелова кола в моите очи..
Коментар
-
Re: Десен волан - въпрос на свикване ли е, или не се свиква?
Карал съм, цяла година, но в държава, където движението е от ляво. На втория ден вече не ти прави впечатление. Но за каране на такава кола в БГ ми се вижда безмислено.Plastex написа:Колеги, някой карал ли е кола с десен волан за по-продължителен период, как смятате, дали се привиква към нормално ползване на такъв автомобил или е въпрос на време да не видиш някой насрещен...
Коментар
-
Карал съм английски камион сметосъбирач към Бургаския Титан за около два месеца автоматик.Аз отдясно мангалите отляво като левия прозорец умишлено беше свалена машинката,за да не се провисват индианците през стъклото и да се кълчат като чалгата е надута до Бога.Когато завалеше дъжд и се прибирерат в кабината мокри до кости еее тогава не се издържаше на фанар.Ей с това не можах да свикна и с това,че имаше скъсана мембрана на задния ляв спирачен цилиндър и като натискаш спирачки покрай казаните като паднеше въздуха нямаше спиране тази боклукчуйка
.От друга страна си имаше пък удобства.
EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
Според мен - автомобил с десен волан няма място в България. Вярно, много народ кара такива коли, но това нито означава, че са удобни, нито, че са допустими. Все пак - ако можеше кво да е да се кара къде да е - нямаше да ги правят с ляв-десен волан, а щяха да са с централен
Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Според мен карането на автомобил с десен волан разваля всякакво удоволствие от шофирането. Освен това е опасно. А и фаровете на такива автомобили са пригодени за движение в лявото платно, т.е. ако се карат вдясно ще заслепяват насрещно движещите се автомобили.Fiat Bravo 1.4 16v T-jet 120 Dynamic
Коментар
-
Orcinus
Re: Десен волан - въпрос на свикване ли е, или не се свиква?
Не се свиква, тези, които ти го казват, не са коректни. Не можеш да свикнеш ДА НЕ ВИЖДАШ насрещното без да излезеш в него, когато вече от насрещното те чака челен удар.Plastex написа:Колеги, някой карал ли е кола с десен волан за по-продължителен период, как смятате, дали се привиква към нормално ползване на такъв автомобил или е въпрос на време да не видиш някой насрещен... Прави ми впечатление,че тия коли, които са в продажба, все си имат по някоя драскотина, може би от невъзможността да се види всичко при паркиране или от липса на опит с такава кола.Допълнено заглавие.Модератор.
Коментар
-
Благодаря за мненията, от казаното дотук си давам сметка, че нямам здрави гащи да взема такава кола за постоянна употреба. Общо взето съм спокоен човек, и мечката спи в мен /както и във всички нас/ но понякога се пробужда и превъртам гумите като се изнервя, а с такова нещо няма да е за дълго.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар