Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кола с БГ регистрация в чужбина.

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Здравейте!Възможно ли е автомобил с българска регистрация да пребивава постоянно в чужбина. Става въпрос за Италия. Какви документи са ми нужни за там и какво трябва да плащам там.Търся вариант, защото в Италия са уникално скъпи осигуровките!? И изобщо заслужава ли си?Благодаря в аванс.

кой осигуровки.. здравните или социалните... и какво общо има това с колата??!?!

Коментар

Сума Българи живеят там и си карат колите с наши регистрационни номера. Застраховката я плаща някой твой близък тук , изпраща ти я по пощата и това е . Техническите прегледи в Италия са на 2 години .
      FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
      FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

С Българските номера минават ли технически преглед в Италия?
        F31 BMW 320d

Коментар

Ще проуча въпроса в началото на идущата седмица в директен разговор .

Коментар

кола

Може да си караш направи си всички докумнти както тук -зелена карта също гражданска или каско във някоя по известна компания например HDI,UNIQA ,Алианс http://www.miolink.com/assicurazioni...icurazione.htm брата вече 1 година там и не е имал проблем Братовчет ми там си живее от 15 години и също кара ПУНТ с БГ регистрация е идва си от време на време тук си оправя документите .
            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Проблема е техническият преглед!Мойте хора от 3 години не са си идвали с колата (с тези ниско тарифни самолетни ...)и колата не е минавала технически преглед.А като нямаш такъв и удариш някой то тогава и зелената карта не се признава (защото колата ти се води технически не изправна).
              F31 BMW 320d

Коментар

Dimo_J написа:
                кой осигуровки.. здравните или социалните... и какво общо има това с колата??!?!

Коментар

кола

Ми аз на брата документите ги пращам по едни маршрутки а на прегледа не минава а само давам 30 лв и те ми дават документие -талончето и това е поне още може ама имам и големия талон тук
                  КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                  Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                  http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Не знам как седи въпроса за в Италия, но за Швеция мога да кажа - със сигурност, ако колата седи повече от 1 седмица в страната, трябва по техните закони да се пререгистрира с шведски номера. Това не пречи на много българи да си карат с българските номера, но като те наколади някой, стават едни трицифрени суми...За в Гърция е още по-страшно - там сумите са 4-цифрени (глобата за непререгистрирана кола е 2000 евро).Срокът в Гърция, в който можеш да караш с български табели е 3 месеца. На сестра ми познат е отнесъл вече един акт. Легитимирал се е с гръцка шофьорска книжка (нямал е друга), и веднага без обяснения е последвал акт заради българските номера. Не са минали обяснения от типа "ама аз вчера я докарах от България".Това не пречи Пунтото на сестра ми да е с български номера и стикер на ФФБ, но си поемат риска.Няма да се учудя и в Италия да има някакви такива правила. Интересното е, че и в България има такова правило:Гражданите на други страни, притежаващи разрешение за постоянно пребиваване в България, са длъжни в 14-дневен срок след вноса на МПС с чужда регистрация да го пререгистрират в България. Разбира се, че в България никой не контролира това правило (чл.1 (2) и чл.3 (1) от Наредбата за регистрация на МПС), затова се е напълнило с какви ли не регистрации у нас - основно немски и британски...

Коментар

а ако колата е собственост на друго лице - физическо или юридическо и се кара с пълномощно?
                      2015 Renault Megane Expression GT
                      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

За Италия няма никакъв проблем.Братовчед ми живее там вече 15-16 години и всички коли са му били с БГ регистрация. Относно прегледите-минават се в БГ като си идват или аз го правя по втория начин.
                        MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
                        "Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
                        R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12

Коментар

kik73bg написа:
                          За Италия няма никакъв проблем.Братовчед ми живее там вече 15-16 години и всички коли са му били с БГ регистрация. Относно прегледите-минават се в БГ като си идват или аз го правя по втория начин.
                          Най-точното изказване , но въпреки това ще направя всичко възможно да дам информация в понеделник на колегата от Велико Търново за италианските технически прегледи в понеделник

Коментар

Към документите които ти трябват в България ,добавяш една зелена карта и си ти...Преглед и застраховка,си ги правиш в България ,ако ще си ходиш поне веднъж в годината,или по вторият начин-все още може :D .Документите могат да ти ги изпращат с препоръчано писмо,по маршрутките,по приятели и така нататък-за по пощата предвиди поне две седмици,че да не ходиш пеша. По сервизи,магазини за авточасти и автоморгите можеш да ходиш колкото си искаш-да не се налага...Ако ще минаваш през Словения,трябва да си купиш винетка-веднага още на границата попитай откъде можеш да си я купиш.А за теб като пристигнеш в седемдневен срок си направи-COMUNICAZIONE di CESSIONE FABBRICATO(DOMICILIO-ДОМИЧИЛИО)прави се в Полицията(QUESTURA di-Градът,Общината)-Хората при които ще отидеш знаят как става,просто ги подсети.Успех.
                            FIAT500.1.1.1997

Коментар

По принцип, всички, попадащи в категорията "местно лице" - т.е. лице, чиито основни жизнени интереси(пребиваване повече от 183 дни в годината, работа, семейство) са в дадената държава, са длъжни да използват местни шофьорски книжки и да пререгистрират колата си там. Става дума за международни споразумения, определящи мястото, където ще се заплащат съответните данъци и такси(в крайна сметка до това опира всичко). Определението "обичайно местоживеене" няма връзка с гражданството и задължава всички, чиито интереси са на територията на дадена държава, да изпълнят съответните изисквания. Доколкото се докаже, че някой има месторабота в тази държва, това е достатъчно основание за започване на наказателна процедура за митническо или друго нарушение(като в случая с шофьорските книжки). В много държави се вземат регистрационните табели и дори се конфискуват автомобилите. Не се прави разлика дали автомобилът е собственост на местното лице или чужда. Местното лице е длъжно да обяви пред митницата, когато влиза в страната със собствен автомобил, с чуждестранна регистрация и да го пререгистрира там. Глобите са сериозни. Това е законовото положение. Дали в Италия следят за тези неща, е друг въпрос. В интерес на истината, заради падането на границите понятията са малко мътни, но има държави, които стриктно спазват условията(Гърция). В България е същото положение. И тук не може да се управлява автомобил с чужди номера, освен при внос или доказателство, че се управлява от местно лице(дори и да е български гражданин) на чужда държава. Но и в този случай автомобилът не може да остава в страната по-дълго от определен срок(последното, за което знам, беше 6 месеца). След това трябва да мине митница.

Коментар

Working...
                              X