Това са пълни идиотщини - никой не събира храната от чинийте, които са сервирани. Чисто и просто ако в ресторанта са изпекли 100кебапчета, а са продали 80 - другите 20 са ги направили на нещо като мусака. И в това няма ама абсолютно нищо лошо - храната се охлажда шоково и проблема е решен.Всякакви други идиотщини се приказват от хора, които хал-хабер си нямат от готвене и ресторантьорство!Храната, която си проготвяш и съхраняваш в къщи е в пъти по-опасна за теб и семейството ти, от тази която ядеш в ресторанта и това е абсолютен факт, защото ти нямаш никаква представа как да я съхраняваш. Друг е въпроса, че българина обича да се завира по някакви странни дупки, наречени "кръчмета" и там вече ядеш нещо, което е приготвено от същите лаици-това е проблем.С оборудването с което разполага ресторанта на един читав хотел, можеш да си напълно спокоен за това, което ядеш.Това е истината.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мусака от кебапчета ( по български)
Collapse
X
-
Ти къде от скумрията на скара отиде при кренвиршите, бе мойто дете!????Обясни какво точно си видял в кухнята на един РЕСТОРАНТ за да ти обясня колко си работил в ресторант. Пак ти казвам - да се забиеш в някаква дупка с кухня 2на2 не значи, че това в което си попаднал е ресторант. Така го е нарекъл собственика му, но това не е ресторант. Това си е кенеф.Толкова по темата - стига с глупостите за ресторантите и хотелите! Не ходете в евтини заведения и повече не мислете за глупостите, които ви приказват. Това е.
Коментар
-
Това определение "бе мойто дете" го запази за поколението си.Достатъчно съм видял с очите си.Определение кое е ресторант и кое кенеф си е твоя работа.Само дето 70% от ресторантите са кенефи.В България от всичко се печели "тате".Дори и в "ресторантите" с повече звезди.PASSARELLA написа:Ти къде от скумрията на скара отиде при кренвиршите, бе мойто дете!????Обясни какво точно си видял в кухнята на един РЕСТОРАНТ за да ти обясня колко си работил в ресторант. Пак ти казвам - да се забиеш в някаква дупка с кухня 2на2 не значи, че това в което си попаднал е ресторант. Така го е нарекъл собственика му, но това не е ресторант. Това си е кенеф.Толкова по темата - стига с глупостите за ресторантите и хотелите! Не ходете в евтини заведения и повече не мислете за глупостите, които ви приказват. Това е.
Коментар
-
Подкрепям мнението.Точно и ясно е казал всичко колегата.PASSARELLA написа:Това са пълни идиотщини - никой не събира храната от чинийте, които са сервирани. Чисто и просто ако в ресторанта са изпекли 100кебапчета, а са продали 80 - другите 20 са ги направили на нещо като мусака. И в това няма ама абсолютно нищо лошо - храната се охлажда шоково и проблема е решен.Всякакви други идиотщини се приказват от хора, които хал-хабер си нямат от готвене и ресторантьорство!Храната, която си проготвяш и съхраняваш в къщи е в пъти по-опасна за теб и семейството ти, от тази която ядеш в ресторанта и това е абсолютен факт, защото ти нямаш никаква представа как да я съхраняваш. Друг е въпроса, че българина обича да се завира по някакви странни дупки, наречени "кръчмета" и там вече ядеш нещо, което е приготвено от същите лаици-това е проблем.С оборудването с което разполага ресторанта на един читав хотел, можеш да си напълно спокоен за това, което ядеш.Това е истината.Не всичко което има две бузи ......... е лице.
Коментар
-
Orcinus
Ааааа, в никакъв случай от наядени кИфтета и кИбапчИтаls1 написа:Сега остана и да обясниш как става побирането в 3лв/храноден.
Коментар
-
Ти пък нямаш никаква представа от какво аз или който и да е друг колега имаме представа.Ако ти се хранищ само и единствено в 5-звездни ресторанти, то повечето хора се хранят (когато изобщо си позволят да се хранят навън) в точно такива "капанчета", които са и преобладаващия вид заведения.Щото много имат представа в ресторантите, затова на Китен половината се одрискахме (с извинение).PASSARELLA написа:Храната, която си проготвяш и съхраняваш в къщи е в пъти по-опасна за теб и семейството ти, от тази която ядеш в ресторанта и това е абсолютен факт, защото ти нямаш никаква представа как да я съхраняваш.
Коментар
-
Ей, Балкантурист-кото мислене е голяма работа.Пасарела, човек когато плати за храна в ресторант очаква да получи нещо свястно. До сега не съм видял някъде да пише "В нашата храна влагаме неизядената храна от последните Х дни." Ако някъде го пише и ти си поръчаш - О.К., уведомен си, приел си условията. Ако са толкова зле в сметките и не могат да преценят колко храна да приготвят, нека си купят няколко прасенца, да си ги отглеждат и хранят с неизядената храна.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Колгата Красьо няма представа със сигурност, след като поддържа тези измислици. Очевидно е, че и ти нямаш.Проблема на храните с които се хранят хората у нас не идва от този който я приготвя и от ресторантите.Проблема идва от производителите - най-вече това се отнася за млечните продукти и продуктите от месо, които успяват да пласират на пазара сирене от 2.90 и кайма на 3.70 килограма. Не може да се сърдите на хотела, че отива и купува тези боклуци - въпроса е защо са на щанда в магазина! Законите за безопасността и етикетирането на храните ни са едни от най-добрите в света и се спазват по един от най-добрите начини в света. Проблема е, че някъде в брънката има корупция и контрабанда и имаме глупави медии, които не запознават хората с истинския проблем. Нищо му нямаше на 20 годишното месо, нищо им нямаше на колбасите от акция "Дупетата". А кайма Народна продължава да се продава. Ей това е гадното, колега.И съвсем отделен е въпроса, че нито един уважаващ себе си готвач и професионалист не би приготвял храна с подобни материали. Но когато собственика му е казал: имаш 5 лева на ден - човека няма особен избор. Това е гадното и глупавото - не трябва такива храни да се продават и след това трябва българина да спре да ги купува. А той не иска. Той продължава да е сигурен, че е ударил келепипра.Immortal написа:Ти пък нямаш никаква представа от какво аз или който и да е друг колега имаме представа.Ако ти се хранищ само и единствено в 5-звездни ресторанти, то повечето хора се хранят (когато изобщо си позволят да се хранят навън) в точно такива "капанчета", които са и преобладаващия вид заведения.Щото много имат представа в ресторантите, затова на Китен половината се одрискахме (с извинение).PASSARELLA написа:Храната, която си проготвяш и съхраняваш в къщи е в пъти по-опасна за теб и семейството ти, от тази която ядеш в ресторанта и това е абсолютен факт, защото ти нямаш никаква представа как да я съхраняваш.Колега, никъде, никой не е забранил и не е казвал, че е НЕ редно да използваш храни, които си прготвил вчера днес. Това се опитвам да ти обясня. Че си има начини на обработка и съхранение, които правят храната годна и след месец и това е съвсем в реда на нещата. А защо ти си си внушил, че храната ти трябва да е приготвена имено днес нямам никаква представа и ми звучи доста странно като идея.Lane Staley написа:Ей, Балкантурист-кото мислене е голяма работа.Пасарела, човек когато плати за храна в ресторант очаква да получи нещо свястно. До сега не съм видял някъде да пише "В нашата храна влагаме неизядената храна от последните Х дни." Ако някъде го пише и ти си поръчаш - О.К., уведомен си, приел си условията. Ако са толкова зле в сметките и не могат да преценят колко храна да приготвят, нека си купят няколко прасенца, да си ги отглеждат и хранят с неизядената храна.
Коментар
-
Да, предполагам, че ти е странно. Което учудване, съчетано с познанията ти в ресторантьорството, са достатъчна илюстрация за нивото и разбиранията на туристическия бранш у нас, част от който несъмнено си и ти.PASSARELLA написа:А защо ти си си внушил, че храната ти трябва да е приготвена имено днес нямам никаква представа и ми звучи доста странно като идея.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Верно е. Нивото и разбиранията на туристическия бранш са на едно от най-високите нива в света - казвам го напълно убедено. Туризма у нас беше унищожен от собствениците и строителните фирми - не от браншовиците. Така, че ако обичате не говорете за неща от които пак казвам - не разбирате нищо и за съжаление сте подведени в огромна заблуда.
Коментар
-
Колгата Красьо няма представа със сигурност, след като поддържа тези измислици. Очевидно е, че и ти нямаш.Нямаш си и бегла представа от това което съм виждал с очите си.Алчни готвачи има колкото си щеш.Алчни шефове има също колкото си щеш.Единия лъже за да му излезе килипира,другият за да не го надчетат при ревизията.Да не отварям дума за продуктите използвани при готвенето и при студената кухня.Айде каймата била така направена,ама зарзавата що ли го купуват от най-скапания.Сигурно щото нямат избор горките.Па омлет за 400 души сещаш ли се как се приготвя?Дали проверяват яйцата едно по едно за развалени?ПП.Радвай се,че не си видял това което аз съм виждал по заведенията.Да ти е сладко.PASSARELLAКолгата Красьо няма представа със сигурност, след като поддържа тези измислици.
Коментар
-
Да, едно от най-високите нива в света - изпълняват плана за петилетката за три години, и хранят с една храна по три петилетки.Човече, ти излизал ли си от България? Защото аз имам директни впечатления от нивото на този бранш в няколко европейски страни, а индиректни ( чрез познати и колеги ) за още над 20 страни по света.Ние сме на дъното. Но с теб не ми се спори.PASSARELLA написа:Верно е. Нивото и разбиранията на туристическия бранш са на едно от най-високите нива в света - казвам го напълно убедено. Туризма у нас беше унищожен от собствениците и строителните фирми - не от браншовиците. Така, че ако обичате не говорете за неща от които пак казвам - не разбирате нищо и за съжаление сте подведени в огромна заблуда.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
Реклама
Collapse




Коментар