Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Трудово -правен въпрос?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Трудово -правен въпрос?

Здравейте колеги, оня ден прекия ми ръководител е говорил с управителя на фирмата да ми вдигне заплатата. Управителя се съгласи след разговор с мен, но от няколко дена започва да ме товари с неща които не са ми познати. Завършил съм Финанси, а сега понеже ми вдига заплатата(още не е) ме кара да отговарям за строително-ремонтна дейсност в фирмата и куп други чужди за мен неща. Утре трябва да наблюдавам строителството и да съставям протокол на който да се разпиша. Това няма да го направя!!! Преди това в разговор с управителя, същия ми каза" Ако не си доволен ще ти подпиша докумнентите за освобождаване", каза го на майтап вероятно но не подозира аз какво ще направя. Та реших да напусна и ще му припомня думите, да ми попише документите веднага(да видим дали сега ще е толквоа сигурен в думите си). Прекия ме видя, че се ядосах и ме пусна в отпуска, за да се успокоя Та кой в случая трябва да ми подпише молбата за напускане, прекия ръковдител или управителя.Вероятно този е управителя, но какво да правя с прекия или и той трябва да подпише преди това?п.с.Сега очаквам да ми вдигнат заплатата двойно и ако не поддам да ме изхвърлят от фирмата!
    now. BMW E39 523i '98 170hp
    ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
    ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Управителят назначава и уволнява. С 30 дневно писмено предизвестие (или с друг срок, според зависи какъв договор си подписал) можеш да напуснеш и те не могат да те задържат след края на предизвестието.

Коментар

Молбата ти я подписва управителя. По принцип не е ненормално същевременно не е съвсем правилно да те товарят с още повече работа за да ти качат заплатата. Причините да качиш заплатата на някой е или защото си доволен как си върши работата и искаш да продължи по този начин и по-добре или за повишение в длъжност което със сигурност означава повече отговорности и задачи + нови неща които вероятно са ти чужди. Вероятно управителя ти просто не се е усетил, че си е направил неуместно тъпа шега в неправилния момент. Според мен е по правилно да поговориш с него относно новите ти задължения и ако не те устройват съобразено със заплатата тогава вече молбичката и край. Прекия ти ръководител не може да направи нищо освен да посъветва управителя щом му е подчинен. Той не разписва нищо.ПС. Airfan е прав! Пуснеш ли си молбата след 30 дни, ако ще на челна стойка да ти стои имаш право да си тръгнеш! По принцип има начини и по-рано да си тръгнеш, но там става по неприятно и сложно и за двете страни.
      Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
      BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
      BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

kiselo написа:
        По принцип има начини и по-рано да си тръгнеш, но там става по неприятно и сложно и за двете страни.
        Какви са тези начини? Съвсем сериозно ме интересува, защото навремето имах неблагоразумието да подпиша договор с тримесечно предизвестие Пиши ми на лични, ако може.
        Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
        ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Колега, имаш ли подписана от теб "длъжностна характеристика"? Това е документ, който указва какви са ти задълженията във фирмата, на какъв ценз трябва да отговаряш и вобще кое е твоя работа и кое не. Ако те преназначават на друга длъжност, за нея има друга длъжностна характеристика, със съответните задължения. Поискай си я, за да видиш за какво си се подписал, какво да вършиш. Имай предвид, че работодателя може "с цел подобряване организацията на труда" да ти предложи да подпишеш нова длъжностна характеристика с много повече задължения и отговорности. Ако ти откажеш да я подпишеш, той просто те уволнава. Ако обаче я подпишеш, това е повод да си поговорите за повишаване на заплатата.
          ПОДКУПИ ПРИЕМАМ САМО В ПЕТЪК !!!

FIAT CROMA 2000ie 8V 1987год.

Коментар

dikanio написа:
            kiselo написа:
            По принцип има начини и по-рано да си тръгнеш, но там става по неприятно и сложно и за двете страни.
            Какви са тези начини? Съвсем сериозно ме интересува, защото навремето имах неблагоразумието да подпиша договор с тримесечно предизвестие Пиши ми на лични, ако може.
            http://www.evristika.eu/normativni/%D0%BA%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D1%81%20%D0%BD%D0%B 0%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%D0%B0-2011.htmЧленове от 220 нататък.
            ПОДКУПИ ПРИЕМАМ САМО В ПЕТЪК !!!

FIAT CROMA 2000ie 8V 1987год.

Коментар

Отговарям подред:kiseloТака си помислих и аз, че управителя подписва молбата. Реших да попитам все пак дали е уместно да ходя директно при него и да пропускам прекия ръководител. Увеличението му няма да е кой знае какво. Изпитал съм го това, за първото увеличение чаках 6 месеца. Сега, че си е особняк шефа и пари не му се дават лесно е ясно. Просто гърчи наред и иска за без пари да правиш всичко. Тази година ми дадоха допълнителни задачи, които бяха причината за увеличението, а сега още по негово решение. Аз не съм от желязо да отговарям за няколко неща, а тия които трябва да го правят да разчитат на моя труд. Няма да казвам разликите в заплатите на тези, които разчитат на мен и моята заплата. Поговорихме и ми каза, че ако не съм доволен няма проблем да ме освободи. 4-ри години съм в тая фирма и да ми го каже това, или не е наясно кой му движи работата или му е все тая(той си казва няма незаменими). Аз пък си казвам нека да видим. Два дена не съм на работа, щот ми писна и майната им на извънредните. Няма да ви казвам кво мазало е настанало във фирмата като ме няма. Как ще се сетят маа късно, че някой просто са си вършили перфектно работата но не са ги дооценилиМного ми харесва коментара ти колега T_SHOWДа имам длъжностна! Знам какво пише в нея но и има много неща които не пише! На него обаче не му пука кой колко е натоварен. Той само знае да казва на счетоводителките "допишете му го в длъжностната" не в моята обаче. Няма такова дописване на стара длъжностна щот на него така ми скимнало. С цел подобряване на организацията прави всякакви щури неща от които страда колектива. Няма начин просто да ме преквалифицира и да върша нещо което ми е непонятно. Баш пък с такъв тарикат като него няма да водя никакви преговори. Мисли се за мъж ама много добре знае, какъв човек седи пред него! Не като повечето заспали да му мечат и да ги прави на две стотинки! За уволнението ще се разберем с него лично на 4-ри очи. Подготвил съм си молбата с две точки.Първата е по взаимно съгласие по чл.325. т 1., втората е по член 326.1. с предизвестие от 30 дни Тоя не може да се преговаря с него, фирмата му е разделена на два отбора, едните сме ние основните, другите са офис сътрудници, от тях наказани няма за нищо а нас ни сече за всичко!Наистина ще е трудно утре, трябва да ходя до новата си работа да се разбера кога започвам, после да ходя да го питам тоя щурец какво ще прави, ще подписва веднага или с предизвестие Ще е трудно ще ми увеличат заплатата но аз преговори не водя"след дъжд качулка" се казва и ще му го кажа на тоя паляк!Утре ще ви уведомя колеги

Коментар

Ако трябва да съм точен молбата се дава на прекия ръководител и той я дава на управителя за подпис. По принцип такъв е реда...но щом имаш пряк контакт с управителя не е проблем да я дадеш на него..както каза колегата по-горе той те назначава и той те освобождава...Знам какво е да те товарят с много задачи...
                Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Ако я дам на прекия и ще почине горкия. Той разчиата най-много на мен. Но аз му обясних, че той няма вина за нищо просто друг е проблема(оня на втория етаж)

Коментар

кола

Нали казваш че си икономист ама сега те карат да разбираш и от строителство да си на обекта Сигурно няма да стане с -Това не го разбирам що ме пращате да го върша .
                    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: кола

kluchar написа:
                      Нали казваш че си икономист ама сега те карат да разбираш и от строителство да си на обекта Сигурно няма да стане с -Това не го разбирам що ме пращате да го върша .
                      Правилно, не обича да му се казва"не мога, не разбирам и т.н." Не обича да му се дава съвет (няколко пъти съм го правил , но не ме е послушал и сбърка) язък му за парите Пък и те са си негови, като не зачита мнението на някой който мисли!

Коментар

Ще вмъкна две неща:1. Ако имате деловодство, човешки ресурси и прочее - там с едава молбата и уведомяваш прекия.2. Наистиня няма незаменими хора - да, ще бъде хаос, но ще се оправят. Не разчитай на това в никакъв случай.

Коментар

Имаш нужда само от един входящ номер на молбата за напускане подписана от теб. От този момент започва да ти тече предизвестието. Могат да се ебав.. с некви обходни листове, но това да не те шашка. Ако има проблем след пускането на молбата отиваш в инспекцията по-труда.Не се занимавай да размахваш длъжностната, защото там винаги има изреченийца, които те забиват да вършиш всичко))

Коментар

Не разбрах след като чакаш да те изхвърлят от фирмата, защо искаш да подаваш молба за напускане? Моят съвет е да запазиш самообладание и да се договориш с шефа си, не да се ядосваш кой какво казал - няма ли черно на бяло - всичко си е хвърчащи думи. Колкото по-нестабилен си психически, толкова по-лесно ще изхвърчиш.
                            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Колега, ако не се съгласи на взаимно съгласие и искаш да си тръгнеш по-рано, веднага след като пуснеш предизвестието пускаш и второ че няма да спазиш срока на предизвестието и ще го ЗАПЛАТИШ.Дължиш неустойка в размер на една БРУТНА заплата по договор и можеш да си тръгнеш веднага.Airfan - незаменими хора има и то доста. Просто е толкова скъпо, че не си заслужава да бъдат сменяни. Виж ако бизнеса е просто пералня, тогава няма значение, всички са заменими и си прав.
                              Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                              Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Working...
                              X