Токущо го казаха по новините
и адски много се накефих! Имам смътни, но много силни спомени от едно време... Маршрута - от Созопол до Златни Пясъци. Някой да има някакво по конкретно инфо, цени, какво кораби ще са - нови или стари оправени, колко курса на ден ще са? Това задължително ще се пробва това лято
Едно време тати ме возеше, сега е време и аз (тати) да кача дребосъка
Ей, много се радвам
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пускали корабите "Комета" отново? :)
Collapse
X
-
Етикети: –
-
Аз знам от около 2 седмици, че ще ги пускат, понеже имаше обяви за набиране на персонал. На мене също ми стана много интересно и почнах да се ровя в нета ама нямаше никакви подробности. 2009г лятото пуснаха до Истанбул, но бързо им умря ентосиазма. Поради високите цени нямаще кандидати. Дано и сега не убият рибата с цена на билетите. А в Гърция гледах комети в движение и си бяха като тукашните старите.Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
Ex.Opel Astra
Коментар
-
Пускали корабите "Комета" отново?
Алоу , варналиите !Че отидете до Морска Гара де ...
Вижте разписанието . На ,, Комета ’’ единственият и недостатък е , че при вълнение 3-4 бала не плават . Иначе си спомням , че беше голямо удоволствие.Притеснението ми за бъдещето на каботажното ( крайбрежното ) плаване се състои в следното :Някога , когато БМФ беше собственик на товарни превози си позволяваше да извършва и пътнически превози ( обикновено са губещи ) , а сега поради силно редуцираният флот няма как да покрива загубите.Но се надявам да се вее флагът и да се оживи акваторията.
FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
Re: Пускали корабите "Комета" отново?
Алоууууу колегата, днес специялно заради тебе съм ходил до Морска Гара Варна. И кво ? Хората ме гледат като полезно изкопаемо. Само един е чул, че някаква фирма щяла да закупува някакви бързи корабчета, но не Комети. Никой (от тези дето ги питах, поне 10 човека от работещите там) не знае от къде ще тръгват (Варна, Златни пясъци). Естествено и никой не знае до къде ще пътуват (Бургас, Созопол, Слънчев бряг). Специялно ти обещавам като пуснат каквито и да е бързоходни корабчета по Черноморието, лично да ти преснема разписанието им.Румен_Хинчев написа:Алоу , варналиите !Че отидете до Морска Гара де ...
Вижте разписанието . На ,, Комета ’’ единственият и недостатък е , че при вълнение 3-4 бала не плават . Иначе си спомням , че беше голямо удоволствие.Притеснението ми за бъдещето на каботажното ( крайбрежното ) плаване се състои в следното :Някога , когато БМФ беше собственик на товарни превози си позволяваше да извършва и пътнически превози ( обикновено са губещи ) , а сега поради силно редуцираният флот няма как да покрива загубите.Но се надявам да се вее флагът и да се оживи акваторията.
ПОДКУПИ ПРИЕМАМ САМО В ПЕТЪК !!!
FIAT CROMA 2000ie 8V 1987год.
Коментар
-
Re: Пускали корабите "Комета" отново?
Трогнат съм от вниманието !Бирата и картофките от менT_SHOW написа:Алоууууу колегата, днес специялно заради тебе съм ходил до Морска Гара Варна. И кво ? Хората ме гледат като полезно изкопаемо. Само един е чул, че някаква фирма щяла да закупува някакви бързи корабчета, но не Комети. Никой (от тези дето ги питах, поне 10 човека от работещите там) не знае от къде ще тръгват (Варна, Златни пясъци). Естествено и никой не знае до къде ще пътуват (Бургас, Созопол, Слънчев бряг). Специялно ти обещавам като пуснат каквито и да е бързоходни корабчета по Черноморието, лично да ти преснема разписанието им.Румен_Хинчев написа:Алоу , варналиите !Че отидете до Морска Гара де ...
Поздрави !
Коментар
-
Готово !Днес ми трябваше компания за речен кораб в Русчук ( жената не може да пие , сина се скатава ).Добре че се сдуших с едни швейцарки - колоездачки .Тръгнали от Шварцвалд към Делтата .....с колелета покрай брега .Славни жени !!!T_SHOW написа:Само на борда на бързоходен кораб иначе "НЕ".
Коментар
-
bubachko
http://www.btv.bg/story/2079993731-2...erno_more.html
След повече от 20 години България възстановява пасажерските плавания в Черно море. От началото на юни т.нар. "комети" отново ще превозват туристи между Созопол и Златни пясъци.30-годишните катамарани са закупени преди два месеца от Гърция. Въпреки че са в движение и в добро състояние, корабите на подводни криле са подложени на основен ремонт."Произведени са от алуминиево-магнезиева сплав, която е почти вечна. Даже и да има някъде някакви повреди, след като се покрият изискванията на корабен регистър и на Морска администрация за безопасност, корабът може да бъде и 100-годишен", казва собственикът на плавателните съдове Петър Узунов. Корабчетата ще се движат по редовна линия между Созопол и Златни пясъци и ще спират в Несебър. Два пъти в седмицата ще минават през Варна и Бургас. Най-дългият маршрут ще се взима за 3 часа. По-възрастните жители на морските градчета с носталгия си спомнят държавните комети, спрени през 90-те години на миналия век, които са пътували от Балчик чак до Царево. Цените ще са два-три пъти по-високи отколкото на автобусите. Засега кометите са две. Ако има интерес, ще се увеличи и броят на корабчетата, и маршрутите.
Коментар
-
Humppa
Искам Видин - Белене - Силистра!И всички форумци да разведа около площадката на АЕЦ - Белене, да се впечатрлят както fuoko на времето...
Коментар
-
Тези журналисти ...!!! Какви катамарани , тоест плавателен съд с два корпуса ? Или си мислят , че щом на двата борда има криле , са катамарани ..вах..докога ще се пишат простотии...bubachko написа:http://www.btv.bg/story/2079993731-20_godini_pokasno_Kometi_pak_shte_plavat_v_Cherno_ more.html
След повече от 20 години България възстановява пасажерските плавания в Черно море. От началото на юни т.нар. "комети" отново ще превозват туристи между Созопол и Златни пясъци.30-годишните катамарани са закупени преди два месеца от Гърция. Въпреки че са в движение и в добро състояние, корабите на подводни криле са подложени на основен ремонт."Произведени са от алуминиево-магнезиева сплав, която е почти вечна. Даже и да има някъде някакви повреди, след като се покрият изискванията на корабен регистър и на Морска администрация за безопасност, корабът може да бъде и 100-годишен", казва собственикът на плавателните съдове Петър Узунов. Корабчетата ще се движат по редовна линия между Созопол и Златни пясъци и ще спират в Несебър. Два пъти в седмицата ще минават през Варна и Бургас. Най-дългият маршрут ще се взима за 3 часа. По-възрастните жители на морските градчета с носталгия си спомнят държавните комети, спрени през 90-те години на миналия век, които са пътували от Балчик чак до Царево. Цените ще са два-три пъти по-високи отколкото на автобусите. Засега кометите са две. Ако има интерес, ще се увеличи и броят на корабчетата, и маршрутите.FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар