Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 английският е по-богат от българския на свети Мук! Ние само в диалектното си разнообразие имаме матрял за 3 английски езика!!!!! Да не говорим, че можем да си разделим езика на 4-5 книжовни според диалектите и всички ще бъдат по-богати от английския!Тва ча завършилите английска гимназия се изразяват по-грамотно на английски отколкото на български е ВЯРНО! Познавам такива хора!Проблемът на българското образование е, че в часовете по "Български език" се учи литература, а не език!Дреме ми дали знам какво си е мислило задното дясно копито на санчовото магаре, като Дон Кихот се юрнал към мелниците, щом не мога да си напиша правилно трите имена! Лаладжийство!!!! На всичкото отгоре литература не може да се учи ако не си учил история и философия, че и психология!! Абе толкова е в дивана цялата система, че не може повече! Проблемът е че в белите държави и университета и в училището граматиката е граматика, литературата - литература! Не може един филолог да е пенкилер! Учат се разделно! Трябва да се учи в училище и старобългарски и диалектология (естествено в разумни и понятни дози)! Тогава може да се разчита на грамотност. А за часовете по краснопис..... такова чудо няма сигурно вече 40 години!!! Аз например пиша с краката си! Не е нечетливо, но е грозно! В Япония децата в детската градина ги учат от 3-годишни да пишат йероглифи, учат ги на етика и морал, бойни изкуства, после що Япония е друга планета! Ами друга планета е, щото на нашите в детската градинка даскалиците им пускат Планета и ги оставят да маат гюбеци 

Все повече се радвам като чуя диалектна форма на Л вместо очакваното УЪЪЪЪЪЪЪЪ
Коментар