Трагедия. Голяма трагедия е това. Някой по-горе беше писал, че ще цъкаме с език, ще потърсим вина тук - таме и...До следващия път, когато ще сме се "надявали" пострадалите да не сме ние или някой близък човек, предполагайки, че на нас няма да се случи подобно нещастие. Уви. За съжалени всички сме потенциални нарушители и жертви. Нека бъдем по-активни и назидаваме високите скорости, безразсъдството, пиянското шофиране...Поне там, където можем. Осъзнавам, че всичко тръгва от възпитанието и възприятието на човек, осъзнавам, че не всеки търпи дресура след, като първите му 7 годинки са фатално "убити", но знам, че нямаме избор - съжителстваме всички заедно. Ако сме безучастни свидетели - улиците ни ще се мият в кръв.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поуки след трагедията в Симеоновград
Collapse
X
-
Ами органите на КАТ са именно за това да си вършат работата съгласно закона и правилника . Много пъти съм се чудил аджеба как господарите на ефира на бърза ръка засичат магазинерите че продават алкохол и цигари на малолетни, а органите които са една сюрия призвани за това не си вършат работата .Абе как децата без всякакво затруднение успяват да си купят наркотици и знаят от къде ,само хората призвани за това да ловят наркодилърите не могат да ги открият ??? Ако едно от тия загинали деца беше на депутат или министър щяхме да сме свидетели на бърза реакция и промяна на закони . Но нали са деца от "простолюдието" да го наречем хич не се и трогват . Двоен аршин , но рано или късно той се връща като бумеранг .
Коментар
-
Re: Поуки след трагедията в Симеоновград
ele написа:коцев написа:Какви поуки можем да си извадим след тази тежка трагедия затрила толкова много семейства.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Stefanaki: Te поуките са много, ама щом не можеш сам да си ги изкараш, няма смисъл някой да ти ги казва. Може би си от хората, които цъкат с език и казват, че на тях не може да им се случи. Не знам какво му е абсурдното на едно кръгово - това че половината не могат да влязат в него както трябва не значи, че е абсурдно.... Но да спрем до тук, не това е темата. Повечето българи са по голямото и на тях акъл не им се дава, а законът не важи за тях - кучетата си лаят, керванът си върви. Докато човек не си промени начина на мислене, няма да се оправим. До тогава приветствам всички поправки в закона - мен няма да ме затруднят, но явно повечето ще ги затрудянят... що ли?Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:Stefanaki: Te поуките са много, ама щом не можеш сам да си ги изкараш, няма смисъл някой да ти ги казва. Може би си от хората, които цъкат с език и казват, че на тях не може да им се случи. Не знам какво му е абсурдното на едно кръгово - това че половината не могат да влязат в него както трябва не значи, че е абсурдно.... Но да спрем до тук, не това е темата. Повечето българи са по голямото и на тях акъл не им се дава, а законът не важи за тях - кучетата си лаят, керванът си върви. Докато човек не си промени начина на мислене, няма да се оправим. До тогава приветствам всички поправки в закона - мен няма да ме затруднят, но явно повечето ще ги затрудянят... що ли?FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
ele написа:Stefanaki: Te поуките са много, ама щом не можеш сам да си ги изкараш, няма смисъл някой да ти ги казва.ele написа:Може би си от хората, които цъкат с език и казват, че на тях не може да им се случи.ele написа:Не знам какво му е абсурдното на едно кръгово - това че половината не могат да влязат в него както трябва не значи, че е абсурдно.... Но да спрем до тук, не това е темата.ele написа:Повечето българи са по голямото и на тях акъл не им се дава, а законът не важи за тях - кучетата си лаят, керванът си върви.ele написа:Докато човек не си промени начина на мислене, няма да се оправим. До тогава приветствам всички поправки в закона - мен няма да ме затруднят, но явно повечето ще ги затрудянят... що ли?Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Като няма за какво да се хванете, се хващате за правописа, щото той е много важен за заяждането - честито да ви е.Не знам защо се обиждате, когато някой говори за българите в отрицателна посока. Има много хора, които си променят начина на мислене, но за съжаление има и много, които не желаят дори да се замислят дали с поведението си не засягат околните... след това съжаляват, ама връщане назад няма. На човек трябва да се казва истината в очите, а не "казвам ти дъще - сещай се снахо". Истината не е лицеприятна, но е най-доброто нещо.Stefanaki: То на кривата ракета все нещо ѝ пречи - не виждам никакъв проблем с кръговото - минавала съм веднъж. Това, че се спускат като луди е друг въпрос. Проблемът не е в пътя, в главите на хората е. То се изписа сума материал как кметицата била виновна, че забавила ремонта на пътя, дупките били виновни, не знам-какво-си още било виновно... само дето не изкараха родата от 10 века назад виновна...Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
[quote="ele"]Stefanaki: То на кривата ракета все нещо ѝ пречи - не виждам никакъв проблем с кръговото - минавала съм веднъж. quote]човека ти казва,ч е 40 тонни машини се спускат там, ти пак го сравняваш с пунтото си или квато беше там пича въшка. Или си тираджийка и си минала със Сканията?Виждала ли си как камионите спускат Шипка, е, помисли ....Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
[quote="ele"]Като няма за какво да се хванете, се хващате за правописа, щото той е много важен за заяждането - честито да ви е.Щом си перфекционист , пиши правилно бе , казъмFIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
Темата ,както и много други теми взе да избива в ТъчТрагедията не е малка и си мисля че поне болшинството от съфорумците трябва да се обединим около една гледна точка и да си направим правилни изводи. Верно е ,че където падне въглена там гори чергата , но също така е верно че утре може да падне и на нашата черга /не дай боже/.
Коментар
-
Каквото и да си кажем в тая тема, няма да върнем убитите деца. Съжалявам, че изобщо писах, защото ние тука се караме за правопис, а не можем и да си представим какво им е на родителите. Някъде четох, че според Църквата, това е Божи шамар за България. Според мен, ако има Бог, той отдавна е вдигнал ръце от нас.
Коментар
-
Станалото е безкрайно неприятно, но пък ми е интересно защо тва нещо се представя така, сякаш само у нас тва нещо се случва, и само у нас ората карат пияни......Изобщо начина по който медиите ни поднасят тая информация, и впечатлението което те оставят ми е безкрайно неприятно......Това което подсъзнателно държавата се опитва да втълпи на народа, е че за всичко е виновен тъпия драйвер, колкото по млад и пиян е той, толкова по добре за всеобщото впечатление че за дережето по пътищата са виновни драйверите.......докато държавата си е свършила перфектно работата, наказала ни е с огледални и добре отрегулирани с адекванти пътни знаци пътища, а ние некадърниците само гледаме да се избием по тях......Бас държа че ако натикат 4 милиона немци по нашите пътища, а ние 4 милиона идем там, тук само за седмица ще стане касапница, тия както там не са свикнали да карат с по малко от 150, ще ми е много чудно ако земат да тръгнат за друг град в БГ и не видят магистрала......Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
да карат с по малко от 150Всеки ден минавам покрай училище и днеска си направих труда да прочета колко са колите паркирани пред училището от ученици . Само 18 броя бяха. И като се има в предвид, че всички живеят на не повече от 20 минути пеш до училището ,то за какъв дявол идват с кола ? Каква нужда имат от кола ? И уж сме в криза ,безработица ....
ПП Айде някои си взеха поука от трагедията .
http://www.dnes.bg/crime/2011/04/27/...vdivsko.117236
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар