Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Някой тук да вдява от техническо чертане?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Някой тук да вдява от техническо чертане?

    Както винаги ни нахвърляха всичко и оправяйте се. Та имам да чертая чертеж на отливка за сефте, и изпитвам известни затруднения. Някой ако може да помага. Става дума за едни наклони тука, които не знам точно как се определят.

    #2
    Колега дай условието. Ще се опитам да помогна

    Коментар


      #3
      И аз мога да помогна. Дай да видим.

      Коментар


        #4
        Така значи, първо ме интересува какви наклони трябва да има и как се определят? Eто детайла и само щрихования ли трябва да чертая? Защото даскала нещо си измрънка под носа, че другото било само за пояснение. Правилно ли съм определил прибавките? Мат`ряла е сив чугун.Ето таблицата с прибавките и наклоните.

        Коментар


          #5
          Някакво задание нямаш ли?Тук не става дума за техническо чертане, доколкото виждам, а за изработване на леярски чертеж, което е нещо много различно.Леярски наклони би трябвало да има на всички вертикални повърхнини, за по-лесно изваждане от леярската форма.От значение е обаче избраното разположение на отливката в леярската форма.Трябват и изискуемите грапавости, за да се види къде ще има последваща механична обработка и къде няма да има, за да се предвидят и прибавки за това.П.П. Струва ми се, че заданието е изписано в текста над чертежа на детайла, дай да видим и него.

          Коментар


            #6
            Да се направи чертеж на отливка на зададения детайл, като се знае, че е СЧ20, 3 клас на точност, 100бр годишно. Да се определи делителната повърхнина, прибавки, допуски, наклони, катети, радиуси на закръгление, брой на сърцата, брой на касите, начина на леене и формоване.

            Коментар


              #7
              Колега, това изобщо не е техническо чертане Наистина ли не знаеш точно какво учиш?!?!?Това си е цял курсов проект по "леене на металите"... поне при нас беше нещо такова.Работа поне за един цял ден минимум.

              Коментар


                #8
                Техническо чертане, е самата скица и писаниците и . Ако беше за "как да се начертае" можех и аз да помогна. Учил съм го скоро, нямам много спомени, но имам тетрадка с пълни описания а и имам грамота, че навремето съм ходил на такова състезание . Така че както споменаха колегите, това дето питаш май няма много общо с техническото чертане освен чертежа който си ни качил. А и не можеш ли да питаш учителя си, или нямаш ли някой познат инженер.

                Коментар


                  #9
                  Мога да го питам естествено, прсото днес ми беше свободен деня и седнах малко да си отхвърля нещата. Значи приемам, че няма кой да помогне, тогава темата е излишна. Много добре знам, какво уча, ако го няма техническото чертане е логично и да няма чертеж на отливка....

                  Коментар


                    #10
                    ThE_PuNiSHeR написа:
                    Мога да го питам естествено, прсото днес ми беше свободен деня и седнах малко да си отхвърля нещата. Значи приемам, че няма кой да помогне, тогава темата е излишна. Много добре знам, какво уча, ако го няма техническото чертане е логично и да няма чертеж на отливка....
                    Бе за помощ има кой да ти помогне, ма не знам какво разбираш под помощ.Ако е някой да ти направи целия проект - няма да е безплатно, най-малкото щото ще му отнеме поне 1 цял ден, ако не и повече.Ако искаш само насоки - мога да ти подскажа какво да правиш:1/ Трябва да си избереш метод на леене съгласно серийността на отливката - това зависи от указаните бройки, които трябва да се произведат.2/ Трябва да си избереш положение на отливката в касата, както и делителна равнина за отливката (равнината, която разделя горната от долната половина на леярската форма3/ Да си определиш формата и броя на леярските сърца 4/ Да определиш добавките за термично свиване на материала, за механична обработка на повърхнините, леярските наклони (такива, че формата да се изпълни с течен метал равномерно и да може след леенето да се извадят формите),5/ Да проектираш леярските сърца и сърцевите кутии6/ Да се определи състава на формовъчната смес, да се определи методът на формоване на леярската форма7/ Да се изготви чертеж с леярски технологични указания и т.н.Ако мислиш сам да си го правиш, имам страхотно ръководство как да го направиш стъпка по стъпка с всички необходими таблици. Ако искаш - намери ме в скайп да ти го изпратя, на PDF е и не е малък файла.

                    Коментар


                      #11
                      Не е никакъв проект, а протокол. Всичкото това което си го написал го има и в учебника. Мене просто ме интересува как се определят наклоните от таблицата, която съм качил защото имам някаква идея, но не съм сигурен. И къде съм написал, че искам някой да ми го направи??? Нещата отиват към оная тема, където беше за курсова по математика, така или иначе си написах, курсовата и си взех изпита, с или без ваша помощ. Очаквам и някой да напише, защо не си прочетеш уроците? Еми то ако е само четене, нямаше да давам по 2к лева на година, аз щях да си гледам нещата в интернет, така че мисълта ми е не става само с четене, трябва и практика, до сега не са ми казали почти нищо ново... Няма да коментирам как мина часа, в който ни дадоха заданието и асистента как обяснява. Първия семестър имахме стругарство, аз струг така и не видях "щото били счупени", както и да е това е друга тема.Благодаря все пак, на включилите се.

                      Коментар

                      Working...
                      X