Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Внос на злато - проблем на митницата?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Внос на злато - проблем на митницата?

    Приятел ще се връща от чужбина през аерогара София и иска да внесе злато на някаква стойност, не знам колко, може да е повече от 10000лв или по-малко, по-скоро ще е някакво колекционерско(да кажем монети), за което има нужните касови бележки да речем. Въпросът му е дали се обмитява или и до каква сума ще трябва да го декларира и изобщо въпроси свързани с внос на злато? Предполагам има колеги запознати с въпроса и ще съм много благодарен за помощта!
    Fiat Punto 1.7 TD

    #2
    Монетите - в портмонето. Гривните - по ръцете, Ланците на врата ... и така Портмонето няма да му го отворят без причина, а като минава през датчиците, то минава отстрани
    Fiat Forum Bulgaria

    Прекаленият светец и богу не е драг !

    Коментар


      #3
      Да си обяви всичко, за което има документи! Дори и да е под нивото за деклариране, пак да си го опише, за да не го боли главата.И след като мине митницата и тръгнете да се прибирате минете през някой банка и наемете клетка в трезора, да не стане някой екшън.
      Няма начин да няма начин!

      Коментар


        #4
        http://info.mitnica.com/index.php?p=zabraniВнасянето и изнасянето на скъпоценни камъни и благородни метали от местни и чуждестранни физически лица се урежда от министъра на финансите и е свободно в следните размери: - злато и платина в необработен и полуобработен вид - до 37 грама - бижута и аксесоари от злато и платина - до 60 грама - сребро в необработен и полуобработен вид, както и бижута - до 300 грама Внасянето и изнасянето от местни и чуждестранни физически лица на благородни метали и скъпоценни камъни над посочените размерите, както и пренасяните във вид на прах или друг вид изделия от благородни метали и скъпоценни камъни, невключени в този списък, се декларират за целите на Валутния закон по реда на чл.14 (с валутна митническа декларация). По отношение облагането им и мерките на търговската политика те се третират като стоки, като за тях се прилагат разпоредбите на Закона за митниците и Правилника за прилагане на Закона за митниците. Недекларираните благородни метали и скъпоценни камъни се отнемат в полза на държавата. Забранява се вноса и износа им чрез пощенски пратки, с изключение на пратки с обявена стойност. И тук забраната не важи за БНБ и за търговските банки.
        Ex Fiat 126P
        Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
        Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
        Alfa Romeo 147 1.6 TS
        Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

        Коментар


          #5
          Ако не знаете, банките продават злато - монети и кулчета. По директива на ЕС, продаваното злато - 22 и 24 карата се продава без ДДС.
          Няма начин да няма начин!

          Коментар


            #6
            " По отношение облагането им и мерките на търговската политика те се третират като стоки, като за тях се прилагат разпоредбите на Закона за митниците и Правилника за прилагане на Закона за митниците."Ако са над посочените размери, ще ги обложат ли с мито след като се третират като стоки?
            Fiat Punto 1.7 TD

            Коментар

            Working...
            X