Здравейте.На 13.01.2011 ми написаха фиш за не спиране на знак СТОП в района на околовръстно-Пловдив и по-точно на път 2(римско)-86.Фиша е за 20 лв. ,но до днес нямах възможност да го платя,а на него пише,че трябва да се плати в седем дневен срок по банков път. Днес ,което е два месеца по-късно отидох в КАТ-Асеновград за да видя дали е изленал АКТ или НП.Обясних им,че не съм си платил фиша в срок и вероятно ми е излезнало НП,но служителката дори не ми взе документи да провери,а направо каза да отивам с фиша в банка и да си го плащам,понеже не била писала актове за фишовете (аз го разбрах в смисъл,че не е писала последно време тия фишове,а не изобщо).Проблема е,че трябва да заминавам в началото на април за Германия и от тамошната фирма ми изискват бележка от НАП,че нямам задължения към държавата.Нямам паричната възможност да платя фиша по банков път и ако се окаже в последствие,че е късно за такова плащане,да платя отново в КАТ-Трябва да платя на едно място
.Четох из интернет,различни мнения,а и според закона трябва да стане наказателно постановление,така че не искам да рискувам с парите.Дали НП не ми е в Пловдив,защото там ми съставиха фиша,а и книжката ми е издадена от МВР-Пловдив?В коя банка ще ми излезне по-евтин превода,понеже на фиша не пише име на банка,а само номер на сметката.И изобщо какво ще ме посъветвате?Грешен раздел - преместена.Модераторски екип на fiat-bg.org

Коментар