topuzko написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Троянски кон в компютъра (Google Chrome и AVG антивирус)
Collapse
X
-
.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
-
Orcinus
Безплатната Авира мен ме отказа преди време заради постоянните си изскачания на прозорци с предложения за платена версия. В крайна сметка минах на платена F-Secure Internet Security 2011 и до момента съм сравнително доволен. Струва ми се малко прекалено строга, но не бави машината по никакъв начин. Примерно се кара с Vuze чат пат, но и набарах цаката и там след малко четене по чужди форуми.
Коментар
-
Orcinus написа:Безплатната Авира мен ме отказа преди време заради постоянните си изскачания на прозорци с предложения за платена версия..: Disable the Avira AntiVir avnotify nag screen :. Windows 2000/XP: (2000 & XP Pro do not require you to boot into safe mode) 1. Boot into Safe Mode (tap F8 repeatedly after you restart the computer) 2. Log in using the Administrator account 3. Go to C:Program FilesAviraAntiVir PersonalEdition Classicavnotify.exe 4. Right-click avnotify.exe-> properties-> security-> advanced 5. Under the Permissions tab click on SYSTEM under Permission entries: 6. Edit-> locate Traverse Folder / Execute File-> deny-> ok ->apply-> yes -> ok-> ok 7. Reboot the computer into Normal Mode (start-> shutdown-> restart) Windows XP Pro & Vista Business/Ultimate/Enterprise 1. Start-> Control Panel 2. Administrative tools-> Local security policy 3. Click on Software Restriction Policy-> Action (at the top)-> create new restriction policies 4. Right-click additional rules (on the right side)-> new path rule 5. Click Browse and navigate to C:Program Files(Avira)AntiVir PersonalEdition Classic and double-click avnotify.exe 6. Set the security level to Disallowed-> apply-> ok Windows Vista Home Premium - Method 1 1. Go to C:Program FilesAviraAntiVir PersonalEdition Classicavnotify.exe 2. Right-click avnotify.exe-> properties-> security tab-> 3. Under the group or username SYSTEM click edit 4. Put a checkmark under the DENY column for "read and execute" - Method 2 (in case Method 1 causes you to reboot after each update) 1. Go to C:Program FilesAviraAntiVir PersonalEdition Classicavnotify.exe 2. Right-click avnotify.exe-> properties-> security tab-> advanced 3. Under the permissions tab highlight SYSTEM-> edit-> locate Traverse Folder / Execute File-> deny-> ok -> ok-> yes-> ok-> ok *Note: Avira changed the path in version 9 to C:Program FilesAviraAntiVir Desktop .: Disable the splash screen :. 1. Open regedit and navigate to [HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentV ersionRun] 2. In the right pane double-click avgnt and add /nosplash at the end of the path (ex. /min /nosplash). *Note: Avira changed /nosplash to /ns for version 9..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
emzo написа:http://www.microsoft.com/security_essentials/Я да видим колко от Вас имат лицензен Win или имат un black listed ключBrava 1.6 16V 103hp
Коментар
-
Malone написа:topuzko написа:За това коя да сложиш няма да те съветвам.Моят съвет е да НЕ слагаш AviraFiat Bravo SX 1.4 12V
Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!
Коментар
-
Най-добрата антивирусна програма е липсата на Майкрософтски софтуер. Предвид, че 60% от населението ползва общо взето компютъра за 3 дейности - не виждам смисълът от явно осакатяване на хардуера с инсталацията на лакомият за ресурси Microsoft Windows XX. Аз самият вече от половин година ползвам изцяло само Linux и съм повече от доволен и щастлив. Наложи ли ми се да седна на компютър с Windows (а ми се налага, поради спецификата на работата ми) се чувствам все едно съм инвалид. За основни ежедневни дейности като: 1. Интернет2. Чат по скайп3. Гледане на филми4. Слушане на музика5. Работа с документилично аз (повтарям, лично аз) не виждам НИКАКЪВ смисъл да крада интелектуален труд инсталирайки си пиратски софттуер.Преди няколко месеца смятах на мой познат графичен дизайнер колко ще му струва да е абсолютно законен и лицензен... цифрата е кошмарна.В един офис на мои клиенти на 3 от компютрите се ползват: 1. Офис2. Интернет3. Мейл клиентЗа да са законни - това са минимум 1500лв. За офиса, а не на компютър. И без антивируснатаSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 - Вируси се пишат за да се разпространяват. Мацина ще са тези които ще седнат да пишат вирус за Линукс който да кажем потенциално ще зарази под 1% от компютрите в мрежата. Ако доживеем някой ден Линукс-а да има по широко използване - ще има вируси и за тази "боза"Аз също не се притеснявам понеже съм на MAC OS ...Данните са за месец ноември:Operating System Market Share
Коментар
-
topuzko написа:На един от компютрите в старата фирма беше инсталирана Avira и от някаде се напъха вирус, който накара авирата да се деинсталира. След това последва преинстал на Уиндоуса и т.н.Кажи ми как да вярвам на антивирусна, която пуска вирус и го слуша?.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Humppa
emzo написа:http://www.microsoft.com/security_essentials/Я да видим колко от Вас имат лицензен Win или имат un black listed ключИначе най-яката антивирусна програма е коя да е дистрибуция linux.
Коментар
-
Има доста вируси и за Linux, не се заблуждавайте.Поразиите са по малко видими с просто око, това е тънкостта. И опасността същевременно..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Като заговорихме за вируси - на някой, някога, случвало ли му се е вирус да му затрие харда примерно?Т.е. каква е реалната опасност от тия вируси. Да, пъха ми се чат-пат някой троянец, който като го проверя пише, че не представлява особена опасност. Ще разпрати някой спам, голяма работа. Нямам номера на кредитни карти и важна информацияТа има ли от какво наистина да се плашим или не?
Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
Да изтрие харда, не. Да направи сериозни поразии, да.Да речем да направи операционната ти система неработеща. Маже по shell-a, а в някои случаи поврежда и важни файлове от ядрото. И на практика не можеш да си ползваш ОС.Затова, важните неща отделно. ОС на един дял [логически], по възможност само тя. Всичко важно на друг.В момента, в който преинсталирате ОС и инсталирате всичко, което смятате за необходимо, направете си пълен имидж. "Преинсталирането" после отнема минути..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар