nikolovvd написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дали ще наказват катаджии за това където се крият в храсти
Collapse
X
-
Ух, че вълнуващо ...Чак настръхвам..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
-
А дали е за наказание полицаят, който снощи в движение ме заслепи с прожектор ?Случката е следната: пътуваме с един приятел с Кадетта на баща ми, беше към полунощ. В кв. Бенковски сме, идваме от Военна рампа. Няма никакво движение, и след една чупка на пътя, по който се движим се показва патрулка спряла на тротоара на насрещното платно. Малко преди да се разминем, единият от двамата господа полицаи реши да светне с един от онези фенеро-прожектори право в лицето ми. Е знаете колко е яко усещането, когато е тъмно и ви светнат в мутрата . Реших все пак да отбия... а те тръгнаха в обратната посока ... :D
Коментар
-
Веднага напиши една жалба до началника на РПУ-то. Това не са служители на КАТ, а патрулиращи. През последните няколко години доста хора с ниско самочувствие станаха полицайчета, за да сбъднат детските си мечти и нямат елементарно поведение в работата. Опиши случката, а началникът им ще ги намери кои са бабаитите.Няма начин да няма начин!

Коментар
-
Интересно.В полунощ как могат да видят кой управлява автомобила. Част от рутинната работа на патрулиращи полицаи.Да речем, че имат информация за издирвани лица, каквато винаги има в което и да е РПУ.Вършат си работата по най-явния начин.Може би трябваше да са в клоните на дърветата с апарати за нощно виждане?И като ти образува такъв невероятен дискомфорт, като освети лицето ти, какво се случи? С какво те притесни господин полицая?Срещу какво ще се жалваш?Ако са в храстите лошо.Ако са на улицата и си вършат работата пак лошо.Във връзка с последния пост, по-лошото е, че има и доста хора, които са искали да сбъднат детските си мечти, но така или иначе не са успели да се справят с изискванията на МВР и сега избиват комплекси, като плюят където и каквото видят с униформа. Най-често обличат комплексираното си поведение си като гражданско съзнание..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Защо да те спират и да ти проверяват документите, ако очевидно не приличаш на този когото търсят.Защо да те спират, ако не изглеждаш съмнително и не се държиш така?Ако да кажем си спрял след като си видял, че си привлякъл вниманието им, както се е случило.Нормално поведение на нормален гражданин.Нужно ли е било да те притесняват повече с по-подробна проверка?Според мен, не.Прожектора.С какво трябва да светят според теб?Със светещ ключодържател?Идващите автомобили срещу теб не създават ли предпоставка за ПТП?Малко или много, 30-40 секунди ти светят в очите. Как реагираш на това?Ако не можеш да се справиш с подобни неудобства, може би трябва да преосмислиш способността си да управляваш автомобил..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
И кои са "изискванията на МВР" - да те пратят в школа за 3 или 6 месеца, където ще бъдеш с банда безхаберници, които ще бъдат облечени с власт след свършването на курса и ще са силно "респектиращи". Публични тайни са сумите са прием в Симеоново или за назначаване директно, стига вятърните мелници на Дон Кихот. Първо служителите на МВР трябва да се научат да спазват правилата, след това да ги изпълнявват и тогава може да получат уважение.Fiat Brava 1.8 16V GT
Коментар
-
В нормалните държави никой няма право да те спира, ако не си извършил нарушение. Преди няколко години и у нас бе така, но пак си бяха оставили вратичка - "с изключение на случаите когато има планирани акции", но го махнаха от ЗДвП.В САЩ полицаят те спира за проверка само с автомобил и само отзад. Да споменавам ли, че всичко се записва и се използва в съда.У нас всеки може да те спре на пътя. Не само служителите на КАТ Пътна полиция, но дори и ония с моторит от "Сигма" и "Гранична полиция". Защото министърът е решил, че еди кой си може да те спира.Чл. 165. (1) Определени от министъра на вътрешните работи служби:1. контролират спазването на правилата за движение от всички участници в движението и техническата изправност на движещите се по пътя пътни превозни средства, като за целта служебните лица са длъжни при проверка да се обозначат ясно, осигурявайки необходимата видимост;Сега остава да станем като Румъния. Там всеки с шапка като започне да маха на пътя и те спира. Без значение дали е военен или ватман.Някой да е искал документите на полицая преди да представи своите при проверка? Или се одървяте като ви спрат и си гълтате граматиката.До кога ще стоите да ви газят някакви овластени хорица със съмнително образование и комплекси.Няма начин да няма начин!

Коментар
-
Това кой ти го каза? Можеш ли да го докажеш?Вестник "Шок" не е доказателство, уточнявам.Достатъчно време съм живял в нормални европейски държави и САЩ и по ред причини претендирам, че познавам правоохранителната уредба там в достатъчна степен.Няма никъде подобна разпоредба.Основна функция на полицейските служби, навсякъде по света, особено пък в цивилизованите държави е и превенцията, която означава регулярни проверки, а не спиране само когато има очевидно нарушение.В САЩ полицията те спира по всякъкъв начин на улицата, вярвай ми. И там имат мобилни радари и там застават така, че да не ги видиш от един километър.Полицая ИДВА КЪМ СПРЕЛИЯ АВТОМОБИЛ задължително отзад, може би това те е заблудило или си чул, но не си разбрал.И застава така, че да е зад гърба ти, колонката остава между него и водача.Но дори и това не е нормативно определено, а го е наложила практиката, безопасността, на български "охраната на труда".И да, записаното с камера може да бъде използвано в съда. Но срещу теб.Нямаш право да го докосваш, нито да го снимаш, ако преди това не го уведомиш за това [или нямаш разрешение от прокурор].nikolovvd написа:В нормалните държави никой няма право да те спира, ако не си извършил нарушение.Да, така е. Министъра определя кой ще контролира спазването на правилата за движение, а не това кой на нас ни се иска.В Италия абсолютно всички полицейски органи могат да те спират за нарушение на техния закон за движение по пътищата и да те санкционират. Включително финансовата гвардия, включително и полицията на затворите, включително общинската полиция. За карабинери е ясно. Макар че са военна полиция, те могат всичко.nikolovvd написа:У нас всеки може да те спре на пътя. Не само служителите на КАТ Пътна полиция, но дори и ония с моторит от "Сигма" и "Гранична полиция". Защото министърът е решил, че еди кой си може да те спира.Чл. 165. (1) Определени от министъра на вътрешните работи служби:1. контролират спазването на правилата за движение от всички участници в движението и техническата изправност на движещите се по пътя пътни превозни средства, като за целта служебните лица са длъжни при проверка да се обозначат ясно, осигурявайки необходимата видимост;Не, защото има нагръден знак с номер на гърдите си, а освен това и се представя с име и длъжност.Не е длъжен да ми разказва автобиографията си, а е длъжен да носи баджа на гърдите си. Това е достатъчно за мен, ако имам някакви претенции към работата му.nikolovvd написа:Някой да е искал документите на полицая преди да представи своите при проверка?Искаш да кажеш, че само ти ще бъдеш "хаберник"? Другите са банда простяги, а ти си интелектуалеца в МВР.Завидно самочувствие.Иначе информация за изискванията има ТУК.Нужните документи са ТУК.Интелектуалните способности и психологическото изследване въобще не са за подценяване като фактор.Най интересното е, относно "безхаберниците", че е доказано в практиката, че за лудия той е нормален, а на другите им хлопа дъската.Надявам се да ме разбереш.И стига вече с тези легенди от жълтата преса.Как не се намери един за толкова години да разкрие [и докаже] тази публична тайна на обществото, назначението в МВР [а и където и да е] срещу пари.Ще се радвам, ако станеш известен с едно такова журналистическо разследване, което да завърши с арести на кадровици.niko09 написа:И кои са "изискванията на МВР" - да те пратят в школа за 3 или 6 месеца, където ще бъдеш с банда безхаберници, които ще бъдат облечени с власт след свършването на курса и ще са силно "респектиращи".
.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Така си е у нас. Ревем че нямало закони . Като започнат да ги прилагат законите ,почваме да ревем ,че ни тормозят . Управия няма . Пресен пример ставащото в Несебър . Строили кой както си искал ,без план без разрешение и хоп сега когато се прилага закона се вдига голяма олелия.Аз пък съм съгласен на всеки завой ,на всеки скрит участък да има полицаи и да спират нарушителите, защото такъв ми излезе насреща /може, и антирадар да е имал в колата / и си отпраши без да мисли за последиците.А оставете моя случай ,ами се нагледахме всеки ден на какви ли не нарушения, катастрофи все от философи.
Коментар
-
Точно.И за да няма недоразумения, не съм служител на МВР, има хора които ме познават.От скитанията си по света съм научил едно. Ако искаш едно уважение, ти трябва да покажеш две.Не може да ругаеш непрекъснато и да очакваш отсреща да те уважават.И въпроса не е кой ще започне пръв с уважението.Защото отговора е, че по интелигентния би трябвало да го направи.коцев написа:Като започнат да ги прилагат законите ,почваме да ревем ,че ни тормозят . Управия няма ..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Колега Malone,когато видиш да един плац хора облечени в сини дрехи (бъдещи катаджии) , на които единия им слага нарочно белезници,а другия е взел ключовете и не иска да ги откопчее,а лекциите им са започнали и те не могат да влязат в залата, тогава може пак да поговорим, кой е безхаберник, кой е психически пригоден и кой е с ламаринени очила, ако ти ме разбираш сега
Документите и изисквания са достъпни за всеки, който може да работи с Google, но те не са важни. Всеки, който познава митничар, граничен полицай или служител на икономическа полиция може да потвърди за заплатеното назначаване. И все пак най - сигурно е защо не извадиш всичките ти нужни документи и не отидеш да кандидатстваш за някакъв пост в системата ? Как мислиш, човекът с връзките или ти ? И пак ще кажа Първо служителите на МВР трябва да се научат да спазват правилата, след това да ги изпълнявват и тогава може да получат уважение.не може патрулката е с изгорял фар, не може патрулката да е спряна под знака забранено паркирането и престоя, за да може служители да седнат да пият кафенце, не може разпасания чичко да е респектиращ и да иска уважение, при условие, че за 20 лв се продава и т.н и т.н. Въпросът е как се печели уважение. http://vbox7.com/play
6873ed1
Fiat Brava 1.8 16V GT
Коментар
-
Не, не те разбирам.niko09 написа:Колега Malone,когато видиш да един плац хора облечени в сини дрехи (бъдещи катаджии) , на които единия им слага нарочно белезници,а другия е взел ключовете и не иска да ги откопчее,а лекциите им са започнали и те не могат да влязат в залата, тогава може пак да поговорим, кой е безхаберник, кой е психически пригоден и кой е с ламаринени очила, ако ти ме разбираш сега
Искам ти да го докажеш, ти го твърдиш.niko09 написа:Всеки, който познава митничар, граничен полицай или служител на икономическа полиция може да потвърди за заплатеното назначаване.Няма нужда да се явявам на конкурс. Аз имах уверението, че когато и да пожелая, ще бъда приет "в системата". Да се явя на конкурс, на който щях да бъда одобрен. Но избрах друга професия, имах нужда от повече средства и не сбърках.niko09 написа:И все пак най - сигурно е защо не извадиш всичките ти нужни документи и не отидеш да кандидатстваш за някакъв пост в системата ? Как мислиш, човекът с връзките или ти ?Абсолютно прав си градски, така е.Но ти вместо да се плюнчиш по форумите, иди на "кръговото", искай среща с Началника на ОДП и му кажи кой автомобил, в колко часа, на коя дата е спрял под знака за да "пият кафенце".Кажи му също кой ти е искал 20 лева и за какво.Бъди пич и покажи, че ти стиска в действителност, а не само тук.niko09 написа:И пак ще кажа Първо служителите на МВР трябва да се научат да спазват правилата, след това да ги изпълнявват и тогава може да получат уважение.не може патрулката е с изгорял фар, не може патрулката да е спряна под знака забранено паркирането и престоя, за да може служители да седнат да пият кафенце, не може разпасания чичко да е респектиращ и да иска уважение, при условие, че за 20 лв се продава и т.н и т.н. Въпросът е как се печели уважение..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар