Колега kiselo честито и от мен . Бих ти препоръчал да прочетеш моята тема по надоло УДАРИХ СТИЛОТО и да ти обърна внимание, че на сух път Стилото се държи чудесно, но на мокър и хлъзгав път ще имаш проблеми. Ударих моето със скорост не повече от 60км ,но правейки тройно разминаване и набиране на кал с десните гуми колата стана почти неуправляема и стана това което не трябваше да става. Вината си остава моя защото не отчетох, че ръми дъжд и вече внезапното спиране не става така както при сух път . Тъй че имай едно на ум. Дано не те постигне моята участ и да си я караш със здраве .Аз си купих друго Стило, но вече си имам едно на ум за стабилноста му на пътя.
При теб мисля, че инцидента е просто съвкупност от моменти със неприятно съдържание...две коли срещу теб...кал...60км/ч...99% съм убеден, че в тази ситуация с поднасянето в калта не би се справила почти нито една кола т.е. според мен причината не е в автомобила, а в "ефекта на пеперудата"... иначе никога не си играя със стабилността. Имам два инцидента със бравата. Единия зимата се въртях на един завой с 90км/ч и си счупих бронята поради не съобразена скорост и стабилност на пътя, а другата със 110км/ч се въртях на един булевард (селските ми изпълнения да се гоня с голфове) по чист късмет не закачих нито мантинелата нито дърветата които бяха от другата страна. Отделно веднъж изпуснах типото в един завой до Приморско и насреща ми дойде камион.Все още незнам как успях да го вкарам в пътя само чух, че гумите започват да свирят и да отива в насрещното. Тези случки за щастие минаха без инциденти и още докато бях съвсем млад водач. Взел съм си поуките ! Като казвам, че е стабилна го казвам за случаите когато скоростта е съобразена със условията на пътя(дъжд, завои и т.н.).
Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Пак ще пусна пост, но... Отправям молба към колегите от Бургас за читав сервиз. Искам да сменя тампона на стилото и още някой дреболии. Сега завъртях 2-3 телефона, но нито един сервиз не ми допадна. Във фирмения на фиат неискат да правят поправки с мои части (което не ме изненадва), а други сервизи незнам. Ако някой мопже да ми препоръча добър майстор...ПС. Единия при който ходих на живо и се отказах от него каза така. "Нека да разглобя колата, да видя къде е ремъка и как е сложен и после ще ти кажа колко ще струва!!!"
Пак ще пусна пост, но... Отправям молба към колегите от Бургас за читав сервиз. Искам да сменя тампона на стилото и още някой дреболии. Сега завъртях 2-3 телефона, но нито един сервиз не ми допадна. Във фирмения на фиат неискат да правят поправки с мои части (което не ме изненадва), а други сервизи незнам. Ако някой мопже да ми препоръча добър майстор...ПС. Единия при който ходих на живо и се отказах от него каза така. "Нека да разглобя колата, да видя къде е ремъка и как е сложен и после ще ти кажа колко ще струва!!!"
въпреки някои критики към Кафеджиев - аз ти препоръчвам да отидеш тамдва пъти съм карал Бравата - съвестно работят...Кафеджиев вече не е официален сервиз и цените са добриможе да си носиш част купена от теб
След абсолютно некоректното им отношение на никого не бих препоръчал да стъпва там.Като сервиз може и да работят добре,но в отношение с клиентите и ценообразуване са пълна трагедия.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=360973#360973
kiselo Има едни момчета дето много разбират и много фиатки правят, знам че и в форума влизат, аз там си правя колата и съм супер доволен от тях. Сервиза се намира срещу магазин Плюс в славейков - до мотоексперта има и автомивка, ще го намериш.Аз от кафеджиев съм супер недоволен, мотаха ме 3 часа, нищо не свършиха и накрая ми взеха 20 лева. Е на това му казвам обслужване.
Колега kiselo честито и от мен . Бих ти препоръчал да прочетеш моята тема по надоло УДАРИХ СТИЛОТО и да ти обърна внимание, че на сух път Стилото се държи чудесно, но на мокър и хлъзгав път ще имаш проблеми. Ударих моето със скорост не повече от 60км ,но правейки тройно разминаване и набиране на кал с десните гуми колата стана почти неуправляема и стана това което не трябваше да става. Вината си остава моя защото не отчетох, че ръми дъжд и вече внезапното спиране не става така както при сух път . Тъй че имай едно на ум. Дано не те постигне моята участ и да си я караш със здраве .Аз си купих друго Стило, но вече си имам едно на ум за стабилноста му на пътя.
Малко офтопик, но: колега Коцев, с какви гуми беше колата по време на катастрофата?
Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
Volvo S60 Sport 2.4D
Да ,задната лява беше износена и тъкмо се канех да слагам другите джанти със зимните гуми,но не търся толкова вина в гумите ,колкото в мене си че не предвидих, че от завоя може да ми изкочи кола . Ако бях карал вместо със 60 с 40-50 км може би щях да спра сравнително леко.
Фиат Панда 1.2 2006година
Синджира си идва ,а козата я няма...
Да ,задната лява беше износена и тъкмо се канех да слагам другите джанти със зимните гуми,но не търся толкова вина в гумите ,колкото в мене си че не предвидих, че от завоя може да ми изкочи кола . Ако бях карал вместо със 60 с 40-50 км може би щях да спра сравнително леко.
А всъщност е точно обратното - ако беше с читави гуми можеше и да не се завъртиш, дори да беше с по-голяма скорост.Затова нека ми се смеят, че на кола, дето струва 1000 лева, и купувам гуми за 500 ...
Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
Volvo S60 Sport 2.4D
казах ти и да те е яд файда няма...Станалото станало тенекии...а между другото утре сутрин ще водя колата в Кастрол до Домко много любезни бяха и добра цена казаха за всичко което искам. Дано и да си свършат работата качествено.
Коментар