Какво правите като почват да ви осветяват за да мръднете в друга лента? На магистралата - ок няма как да се движиш бавно в лява лента, но в града според мен е много тъпо да караш с 90 при позволено 80 и да почнат да ти намигат! Аз обикновенно или намалям докато тръгнат отдясно да ме изпреварват и после газ до дупка
, или ако видя, че колата е по бавна от моя фиатец го пускам да мине и после аз почвам да светя!Но в крайна сметка си е най-яко ако колата която карам е с теглич отзад!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За или против "присветването" с фарове?
Collapse
X
-
Re: За или против "присветването" с фарове?
и как тъй определяш коя кола е по-бързаrebel написа:Какво правите като почват да ви осветяват за да мръднете в друга лента? На магистралата - ок няма как да се движиш бавно в лява лента, но в града според мен е много тъпо да караш с 90 при позволено 80 и да почнат да ти намигат! Аз обикновенно или намалям докато тръгнат отдясно да ме изпреварват и после газ до дупка
, или ако видя, че колата е по бавна от моя фиатец го пускам да мине и после аз почвам да светя!Но в крайна сметка си е най-яко ако колата която карам е с теглич отзад! 
ВИНАГИ СЕ КАРА В ДЯСНА ЛЕНТА,КОГАТО Е СВОБОДНА,ОСВЕН В СЛУЧАЙТЕ,КОГАТО СЕ НАБЛИЖАВА КРЪСТОВИЩЕ-ТОГАВА СЕ ЗАЕМА НАЙ-УДОБНАТА ЛЕНТА!!! А с колко според теб трябва да кара линейка,патрулка и т.н с пусната сигнализация?! А ако тоя зад теб кара болен човек??? Ти изобщо замисляш ли се,че не си сам на пътя и не всеки е длъжен да се съобразява с теб? Пак казвам -когато е свободна лявата лента,никой не оправдава да караш в дясна,пък ако искаш и 150 карай!!!
ex.Мареа ТД100
Коментар
-
Тоя дето ти присветва да се отместиш от дадена лента се нуждае от опреснителни курсове. За съжаление много водачи не знаят, че в населено място водачът може по свое осмотрение на избира лентата за движение независимо от скоростта, с която се движи или нещо друго. Точната формулировка всеки може да си я прочете. Та на такива не обръщам абсолютно никакво внимание.Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
-
mnpenchev
paralesa написа:ВИНАГИ СЕ КАРА В ДЯСНА ЛЕНТА,КОГАТО Е СВОБОДНА,ОСВЕН В СЛУЧАЙТЕ,КОГАТО СЕ НАБЛИЖАВА КРЪСТОВИЩЕ-ТОГАВА СЕ ЗАЕМА НАЙ-УДОБНАТА ЛЕНТА!!!Последно, кое е вярно ? На никого не светкам/свиря ако съм зад него, пускам си мигач и си го заобикалям.venco67 написа:Тоя дето ти присветва да се отместиш от дадена лента се нуждае от опреснителни курсове. За съжаление много водачи не знаят, че в населено място водачът може по свое осмотрение на избира лентата за движение независимо от скоростта, с която се движи или нещо друго. Точната формулировка всеки може да си я прочете. Та на такива не обръщам абсолютно никакво внимание.
Коментар
-
Абсолютно точно!Преминаване покрай по-бавно движещо се МПС в лява лента от дясно НЕ Е изпреварване съгласно ЗДвП.В рамките на населените места, водачът може свободно да избира лентата за движение при много-лентово платно, както и скоростта си на движение, стига да не превишава максимално разрешената и да не кара под минимално допустимата, ако такава е указана.Единствено извън населените места, вкл. и на автомагистрала, ако не е указано друго, си ДЛЪЖЕН да се движиш в най-дясната свободна лента.Който ще да свети, да свири, да пее, негов си проблем.А ако е МПС със специален режим на движение, то съгласно ЗДвП всеки е длъжен да му направи път, ако е необходимо и да спре. Така че като си пусне буркана и сирената - ще се отместя. Дотогава проблемът си е негов.Нали все призовавате за спазване на закона?!venco67 написа:Тоя дето ти присветва да се отместиш от дадена лента се нуждае от опреснителни курсове. За съжаление много водачи не знаят, че в населено място водачът може по свое осмотрение на избира лентата за движение независимо от скоростта, с която се движи или нещо друго. Точната формулировка всеки може да си я прочете. Та на такива не обръщам абсолютно никакво внимание.
Е, спазвам си го.
Коментар
-
Чл. 15. (1) На пътя водачът на пътно превозно средство се движи възможно най-вдясно по платното за движение, а когато пътните ленти са очертани с пътна маркировка, използва най-дясната свободна лента.(2) Разпоредбите на ал. 1 не се прилагат и водачът на моторно превозно средство може да използва за движение най-удобната за него пътна лента в следните случаи:...2. (изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) в населените места, на пътно платно с две и повече пътни ленти за движение в една посока, обозначени с пътна маркировка или пътен знак, по които е разрешено движението на пътни превозни средства със скорост не по-голяма от 80 км/ч;.(всички двулентови и повече-лентови улици в населените места са такива).mnpenchev написа:paralesa написа:ВИНАГИ СЕ КАРА В ДЯСНА ЛЕНТА,КОГАТО Е СВОБОДНА,ОСВЕН В СЛУЧАЙТЕ,КОГАТО СЕ НАБЛИЖАВА КРЪСТОВИЩЕ-ТОГАВА СЕ ЗАЕМА НАЙ-УДОБНАТА ЛЕНТА!!!Последно, кое е вярно ? На никого не светкам/свиря ако съм зад него, пускам си мигач и си го заобикалям.venco67 написа:Тоя дето ти присветва да се отместиш от дадена лента се нуждае от опреснителни курсове. За съжаление много водачи не знаят, че в населено място водачът може по свое осмотрение на избира лентата за движение независимо от скоростта, с която се движи или нещо друго. Точната формулировка всеки може да си я прочете. Та на такива не обръщам абсолютно никакво внимание.
Коментар
-
Особенно на магистралата съм имал доста случай, в които тръгвам да изпредварвам някакъв ТИР и когато вече съм на средата на ТИР-а ме настига някой бързак, и почва да ми свети постоянно. В тая ситуация намалям още повече и го изпредварвам супер бавно, за да му е гадно на изключително много бързащия.
Като толкова много бързат да си купят самолет, с него няма кой да му се пречка.
Виж бейби не сме глупаци,
ние сме отбор от здравеняци.
Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo
Коментар
-
Абсолютно съгласен ! в града няма бързи и бавни ленти, а за наляво , надясно и ограничения за скорост. Тоя който свири, да ми свирне в гъ..а. Няма да нарушавам правилата, рискувам и да си отвличам погледа от обстановката заради селски бекове. Който иска да кара екстремно, да ходи извън града . Там има достатъчно завои и празно място. Отсреща има тирченца ... като е такъв шофер , да направи тройно изпреварване без да застрашава другите и ще го призная. Ама работата е там , че почват да пълнят гащи точно там, където трябва да се проявява мислене и умения. Там дето ми пресичат деца, за такива дет въртят гуми около спирките, пешеходните пътеки и легналите полицаи в колата си имам бухалчица дет` тежи 4 кила ... която за щастие още не ми се е налагало да използвам.dani389 написа:Карам си по правилата ами не да свети ако иска и да свири и да пее неми пука все едно не съм го видял.тише едешь - хрен приедешь!
2.0 16V Delta 2 Продава се - http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...653&highlight=
http://www.3na100.com/ - за всеки, който иска да пътува ефтино.
Коментар
-
mnpenchev
Не се ли замисляш, че някой път може тоя отзад да не успее да намали достатъчно и да те те прати под гумите на тира, в мантинелата или в насрешното платно? Длъжен си да изпревариш максимално бързо, нищо че другия е в нарушрние с скоростта. Такива са ми най-интересни, изпреварват по 10 часа или се влачат по еднолентов път на ограничение 80 с 40 и като тръгнеш да ги изпреварваш мачкат газта.fiatmaniak написа:Особенно на магистралата съм имал доста случай, в които тръгвам да изпредварвам някакъв ТИР и когато вече съм на средата на ТИР-а ме настига някой бързак, и почва да ми свети постоянно. В тая ситуация намалям още повече и го изпредварвам супер бавно, за да му е гадно на изключително много бързащия.
Коментар
-
Re: За или против "присветването" с фарове?
Ееее...веднага се намери предател в четатаparalesa написа:и как тъй определяш коя кола е по-бърза
ВИНАГИ СЕ КАРА В ДЯСНА ЛЕНТА,КОГАТО Е СВОБОДНА,ОСВЕН В СЛУЧАЙТЕ,КОГАТО СЕ НАБЛИЖАВА КРЪСТОВИЩЕ-ТОГАВА СЕ ЗАЕМА НАЙ-УДОБНАТА ЛЕНТА!!! А с колко според теб трябва да кара линейка,патрулка и т.н с пусната сигнализация?! А ако тоя зад теб кара болен човек??? Ти изобщо замисляш ли се,че не си сам на пътя и не всеки е длъжен да се съобразява с теб? Пак казвам -когато е свободна лявата лента,никой не оправдава да караш в дясна,пък ако искаш и 150 карай!!!
Много е трудно да различиш лада от мерцедес и да прецениш кой е по-бърз нали? В случая изобщо не говорим за автомобили със спец. режим на движение, а за гъзари които ти се залепят за задната броня докато не ги пуснеш да минат. А това, че в колата си караш болен човек, не ти дава право да нарушаваш закона! Ако е толкова болен - викни линейка. Според мен не е правилно да се опиташ да го доубиеш по път за болницата с нелепото си шофиране! И май аз се замислям доста повече за това, че не съм сам на пътя, защото с това че не пропускам такива тъпанари да минават пред мен им преча да развият въпросните 150км. (с които ти явно смяташ, че е правилно да караш стига да ти се иска) и да предизвикат катастрофа.
Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP
Коментар
-
Ми то аз си карам със 130-140 км по магистралата, кво да направя че някви ми карат със 200км.Аз да не карам Ферари за да ускоря толкова бързо, все пак карам Фиат.mnpenchev написа:Не се ли замисляш, че някой път може тоя отзад да не успее да намали достатъчно и да те те прати под гумите на тира, в мантинелата или в насрешното платно? Длъжен си да изпревариш максимално бързо, нищо че другия е в нарушрние с скоростта. Такива са ми най-интересни, изпреварват по 10 часа или се влачат по еднолентов път на ограничение 80 с 40 и като тръгнеш да ги изпреварваш мачкат газта.fiatmaniak написа:Особенно на магистралата съм имал доста случай, в които тръгвам да изпредварвам някакъв ТИР и когато вече съм на средата на ТИР-а ме настига някой бързак, и почва да ми свети постоянно. В тая ситуация намалям още повече и го изпредварвам супер бавно, за да му е гадно на изключително много бързащия.
Виж бейби не сме глупаци,
ние сме отбор от здравеняци.
Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo
Коментар
-
А ти не се ли замисляш, че отпред може да е някой млад шофьор, който тепърва се учи да изпреварва и изгуби оправление над колата като се опитва да изпревари по бързо, защото някой му св бута и светка.На мен пък са ми най интересни тези дето се нареждат по петима един зад друг и изпреварват заедно! Обикновенно тези катастрофи са най интересни наистина.....mnpenchev написа:Не се ли замисляш, че някой път може тоя отзад да не успее да намали достатъчно и да те те прати под гумите на тира, в мантинелата или в насрешното платно? Длъжен си да изпревариш максимално бързо, нищо че другия е в нарушрние с скоростта. Такива са ми най-интересни, изпреварват по 10 часа или се влачат по еднолентов път на ограничение 80 с 40 и като тръгнеш да ги изпреварваш мачкат газта.
Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар