Това с табелката с телефония номер е гот. Не се бях сещал за такъв вариант. Иначе пред блока огромен паркинг, място тир да направи обратен завои с 1 маневра
. В града, ако стане фал, чакам резонно 10тина минути, след това ползвам жокер " Обади се на колегите с Уаз-а и стоманеното въже" , местим колкото да минем и събираме крушите.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как постъпвате, ако паркирате, а след това някой ви запуши?
Collapse
X
-
Значи е нормално сутрин да тръгна за работа, някой да ме е запушил и да дойде след 40мин.?infineon написа:Иначе си е човешко случва се да те запуши човек, не бих седнал да пукам гуми.
Зимата така ме запушиха (не че ми беше проблем кога ще отида, важен е принципа) и се бях зарекъл тоя дето ме е запушил да не го пусна докато не ми даде надницата за деня (не че мога да го принудя, ама поне да мусветне нещо в кратуната). То пък дойде една девойка дето гледаше толкова изплашено, че ми мина веднага.А миналата седмица пак една жена си паркирала пред входа за гаражите (запушила е 30 коли, голяма работа, к’во толкова),както и да е, сложих мойта кола зад нейната и отидох в близкото кафе. Та оттам я гледах как дойде по едно време и почна да се върти. Изчаках няколко минути и отидох да я пусна.Въобще не виждам нищо човешко в това да запушиш някой, след като знаеш, че няма да те има поне 10мин.Никой не е длъжен да те чака.
Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
интересно,в яловия ни тесен град досега не ми се е налагало да запуша някого...мен май само веднъж са ме запушвали и оня дойде веднага. Ако не мога да паркирам,обикновено си намирам място по-далеч...все има къде,ама нали всички искат едва ли не колата да я паркират в офиса си вътре
Инъче случки съм имал с караници и все за глупости-абсолютни простотиив предната си квартира имаше една куха надута чалгарка,която си спираше пунтото както и дойде...тип карам и под какъвто ъгъл вляза в паркинга,така я оставям. Не ме е запушвала,но винаги заемаше място за две коли,а мястото за паркиране беше кът. Пак там един алкохолик ме заплашваше,че съм спирал на алея,по която минават майки с колички(в интерес на истината овцете наистина минаваха от там,макар да бе кално винаги,а десет метра встрани имаше асфалтирана алея точно за тях) -общо взето ако ми се озъбеше го предупреждавах да внимава какво върши,защото знам къде живее
Хаха,после от страх едва ли не ми пазеше колата да не и стане нещо. Сега два пъти са ми дигали кръвното- и двата пъти пенсионери търсещи с кого да се скарат,за да си разнообразят сивия ден. Единия една бабичка твърдеше,че съм спирал под терасата и ...и всичката жега дето се изпарявала нощем от колата влизала у тях и не можела да спи хахахаха,голям цирк направихме с тая тогава,ама не си мръднах колата. Втория беше с един дядка....бяха заети всички места и спрях пред гаража му,но на разстояние почти три метра. Тоест с две маневри си изкарва безпроблемно колата...Ама оня вика,реве,щял да вика паяк...имал голяма кола,която не можел да изкара заради мен( въпросната голяма кола е жигула комби,която никога не съм го вижда да изкара от гаража
) Накрая кандиса,като му казах,че ако на сутринта в девет колата е още там,може да извика паяк... Общо взето не са ми правили проблеми големи,но съм виждал мноооого дебили и мразя наглостта им. Не мога да разбера едно- защо българина е готов да направи 10 нарушения,да рискува глоба,разправии и ред други проблеми,само и само да спре точно пред входа на сграда която иска да посети? Толкова ли ще отслабне,ако спре двеста метра по напред,където има място? Просто ей с тая народопсихология,че всички са ни длъжни не мога да свикна! Мразя и тъпанарщините ,цялата ми кола е одрана ,и защо? Защо някой не дойде да ми каже какъв му е проблема с колата ми,а я дере ... А това с рязането на гуми си е направо банално...Ако някой ми нареже чисто нова гума за 80лв и го разбера кой е,тежко му... Виждал съм кола със спуснати гуми и винаги съм се чудел,защо сме такива?
ex.Мареа ТД100
Коментар
-
Най добрия вариант е да махнеш игличките и на двете гуми(ако махнеш само на едната ще сложи резервната) и като си загуби човека 2-3 часа в търсене на иглички и помпа,ще се замисли другия път нали ще те запуши.Проблема с КАТ е че като им се обадиш и почват.......ми то в кой раион сте.........ми то сега няма свободни колеги.........ми то трябва да звъннете на паяка да го вдигне (пълни пу.ки),а в неделя нямаш шанс ,защото паяка не работи а в събота до 13 00.Seat Ibiza 1.2 12v,ex.Fiat Brava 1.9JTD 105
ex bravo 1.6 16v,ex BMW 325 TD
ex opel corsa 1.6 16v,ex reno clio 1.2 ex seat ibiza 1.4
Коментар
-
mnpenchev
Живея на 500 метра от стадион, при всеки по-важен мач, на паркинга ни става мазало, всеки решил да дойде с колата до стадиона, нищо че, за 20-30 минути може да дойде и пеша, паркинга на стадиона е само за ВИП. Последния път ми се наложи да изляза с колата, но уви не можах, целия квартал се задръства от автомобили и единствения начин е пеша. Бях решил да режа гуми и да дера, но жената и комшията ме усмириха. Иначе ако се наложи, ще ги бутам броня в броня/врата.
Коментар
-
Пукане на гуми, раздиране на боята, трошене на огледала и рамена на чистачки... нищо ново под слънцето. Случвало ми се е да ме запушват по супер тъп начин без колата да има аларма с шок датчик и без някой да си е оставил телефона. Със сложни галимации успях да се измъкна. Други два пъти с помощ успях да избутам колите, които ме бяха запушили, като в единият случай колата бе с навит волан и като я преместихме 4-5 метра тя се озова по средата ул. Московска. Разбира се така и я зарязахме. :D Минавали са ми мисли да правя мизерии по чужди коли, но като се сетя, че няколко пъти на различни места ми дерат колата без да схвана причината съм се отказвал. В големите градове отдавна се практикува оставянето на бележка, визитка с телефонен номер на таблото. За съжаление все още се намират гъзове, които запушват без да оставят координати. Знам, че няма как всички хора да са стриктни и съобразителни, затова подобни случки ги приемам, като нещо нормално.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
И какъв е смисъла? И ти няма да може да излезеш още 2-3 часа, не само тоя, дето те е запушил. Другия път няма да е същия, а ще дойде друг!shopovite написа:Най добрия вариант е да махнеш игличките и на двете гуми(ако махнеш само на едната ще сложи резервната) и като си загуби човека 2-3 часа в търсене на иглички и помпа,ще се замисли другия път нали ще те запуши.
Коментар
-
Случи ми се веднъж да ме запуши жена ! Е няма такова чудо, видях я докато паркираше и учтиво я помолих да си премести автомобила. Тя ме погледна, погледна ми колата и каза: " Ще минеш ! ", аз пак учтиво и казах, че няма да мога без поражения, но тя отказа. Викам си хубуу, аз мойта ще я боядисвам и минах като я задрах доволно. Странното беше, че аз имах малко от нейната боя. После разбрах, че ме била търсила ...
Щях да се радвам да ме беше намерила ...
Винаги първо пробвам с доброто
Punto Sporting 1.2 16V 85 h.p. - ex, but first in my heart
AudiLina A3 1.8 20V 125 h.p. - NOW DRIVING
Коментар
-
Колега , ами резервоара ако се заключва ....захарта отива за ракия :DIchkin написа:Оги - риташ гума, или удряш с ръка да засвири алармата ... До 5 минути ако дойде, му е простено ... случва се да се наложи ... не всички хора си паркират сутрин колата и я прибират вечер ... Ако не дойде, вече може да предприемеш някакви мерки. Най-бързо, лесно, вкусно е да отскочиш да вземеш една пяна от железарията и да я нажмулиш в ауспуха ... При повторно провинение - кило захар в резервоара, а при системно нарушаване на правилата, взимаш монтажни винтове и с някой по-як акумулаторен гайковерт хващаш 2те предни врати с по 2 винта :D Са да не ме помислите за някъв ... никога не съм ги правил тия неща, но не ми се е случвало да ме запушат за повече от 2-3 минути
FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
Мен най-много ме дразнят шофери, които виждат, че в гаража имам само мотори и си мислят, че може да спират отпред, защото не влизат/излизат коли, т.е. УЖ няма на кого да пречат
Първо моля учтиво да не се повтаря или оставям бележка, после спадам гума, третото подканяне е с едно паве на джама, а крайния вариант е павето да го монтирам от вътрешната страна на стъклото
Коментар
-
Тук искам да насоча разговора в едно малко по-друго русло . Става въпрос за паркингите пред нашите соцчудовища - блоковете .В нашия блок има лекарски кабинет и редовно паркинга е зает от паркирали като на селската поляна ...Разправям се , ама в един момент ти писва. Сега ровя в законодателството да разбера как е решен тоя проблем .В Италия е много просто - имаш дом - имаш паркингмясто .Рано сутринта на 12 юни с моя колега влязохме в Болцано за да разгледаме града и да видим музея където е тялото на ЙОЦИ ( мумия намерена в Италианските Алпи ) . Всички обществени паркинги бяха затворени .Имаше много места за паркиране , но всички бяха бели правоъгълници с надпис RESIDENTE ( ЖИТЕЛ - в случая ЖИВУЩ ). Коли нямаше защото явно хората хукват за работа още в 6,30 .Но ай си спрял там ай е дошъл паяка .Паркирахме на майната си и с двойките разгледахме центъра .Ето това е ред ....FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
Значи ситуацията при мен в Атина е следната в квартала който живея е ад за паркиране значи обикалям средно около 30 -40 мин .товае при всяко паркиране ,колите спират на една боя растояние и в карайна сметка се самозапушваме и после съответно си избираш коя кола да бутнеш :D :D :D и никой не може да те намери съответно и ти де :D :D :D Та след едно мое не съзнатено заемане на инвалидно място обикновенно са с по 2 табели ,а там дето бях спрял имало само и със залепени обяви по нея.Наследващития ден отивам за колата и опа ........ няма никой.Мисляси кадели сам я спрял обикалям из квартала няма я,сетихсе че при паркинето закачих няква жълта стойка и виждам въпроснияя знак за инвалида съответно и кола със същия номер,като тоя на табела и ми стана ясно............Та едно запушваане ми излезе окло 300 евра от тогава нататък като паркирвам се оглеждам по 100 пъти :D :D :D И си извадих мн бързо извода че запушването е неприятно и за двете страни :D :D :Dкойто разбира на ФИАТ се спира FIAT BRAVO 1.9 100TD
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар