Колеги искам да се науча да смятам колко ток харчи една крушка телевизор или климатик.Как мога да сметна по сегашната цена на тока пр 100W крушка и т.н.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
как се изчислява тока?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Re: как се изчислява тока?
Ти сериозно ли питаш или ... ??? Като за начало ти препоръчвам да си вземеш калкулаторkontrakciqta написа:Колеги искам да се науча да смятам колко ток харчи една крушка телевизор или климатик.Как мога да сметна по сегашната цена на тока пр 100W крушка и т.н.
Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
-
моля малко по сериозно не съм учил математика или физика....Ако знаех кое как става нямаше да питам,а за калкулатор лесно но като нз формулата и цената на токаele написа:Ти сериозно ли питаш или ... ??? Като за начало ти препоръчвам да си вземеш калкулаторkontrakciqta написа:Колеги искам да се науча да смятам колко ток харчи една крушка телевизор или климатик.Как мога да сметна по сегашната цена на тока пр 100W крушка и т.н.
(Не ми се смейте това на аватара не съм аз
)
Ти какво направи за страната си,че искаш нещо от нея?!?!?
Коментар
-
Ами виж си по бележките за ток колко пари ти е 1киловат.Примерно 30ст.Една 100ватова крушка ти консумира за 10ч 1киловатПри климатик е относително.Зависи как го ползваш.Ако е вкл. 24часа и не е набузен на макс може да му засечеш колко време за 1час работи компресора(вкл. и изкл.) и от там ако примерно е 50/50 и климатика ти има 1,6кв./ч умножаваш по в 12 часа и след това по цената за киловат електроенергия и такатова е приблизителноkontrakciqta написа:Колеги искам да се науча да смятам колко ток харчи една крушка телевизор или климатик.Как мога да сметна по сегашната цена на тока пр 100W крушка и т.н.
Коментар
-
Ти да не очакваше ele да ти отговори нещо по-различно, с нея да говориш е все едно да говориш на стена, никакъв смисъл няма.1.2. Потребителските постове трябва да показват респект към другите потребители. Гневни или оскърбителни постове няма да бъдат толерираниМодераторски екип на fiat-bg.orgkontrakciqta написа:моля малко по сериозно не съм учил математика или физика....Ако знаех кое как става нямаше да питам,а за калкулатор лесно но като нз формулата и цената на токаele написа:Ти сериозно ли питаш или ... ??? Като за начало ти препоръчвам да си вземеш калкулаторkontrakciqta написа:Колеги искам да се науча да смятам колко ток харчи една крушка телевизор или климатик.Как мога да сметна по сегашната цена на тока пр 100W крушка и т.н.
)Виж бейби не сме глупаци,
ние сме отбор от здравеняци.
Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo
Коментар
-
Е ти па кво искаш бе? Да му преподаваме математика за трети клас ли? Баси елементарното питане.Формулата е следната:X*h*Y=Z, като:X = консумацията във kW на електроуреда (1kW=1000W)h = часове на работа на електроуредаY = стойността на 1kW електроенергияZ = стойността която търсиш.fiatmaniak написа:Ти да не очакваше ele да ти отговори нещо по-различно, с нея да говориш е все едно да говориш на стена, никакъв смисъл няма.kontrakciqta написа:моля малко по сериозно не съм учил математика или физика....Ако знаех кое как става нямаше да питам,а за калкулатор лесно но като нз формулата и цената на токаele написа:Ти сериозно ли питаш или ... ??? Като за начало ти препоръчвам да си вземеш калкулаторkontrakciqta написа:Колеги искам да се науча да смятам колко ток харчи една крушка телевизор или климатик.Как мога да сметна по сегашната цена на тока пр 100W крушка и т.н.
)Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Не знам аз какво искам, ама ти не говори на бе, чули ли професоре.Първо се погледни как изглеждаш на снимката, и тогава ми говори.jenshen73 написа:Е ти па кво искаш бе? Да му преподаваме математика за трети клас ли? Баси елементарното питане.Формулата е следната:X*h*Y=Z, като:X = консумацията във kW на електроуреда (1kW=1000W)h = часове на работа на електроуредаY = стойността на 1kW електроенергияZ = стойността която търсиш.fiatmaniak написа:Ти да не очакваше ele да ти отговори нещо по-различно, с нея да говориш е все едно да говориш на стена, никакъв смисъл няма.kontrakciqta написа:моля малко по сериозно не съм учил математика или физика....Ако знаех кое как става нямаше да питам,а за калкулатор лесно но като нз формулата и цената на токаele написа:Ти сериозно ли питаш или ... ??? Като за начало ти препоръчвам да си вземеш калкулаторkontrakciqta написа:Колеги искам да се науча да смятам колко ток харчи една крушка телевизор или климатик.Как мога да сметна по сегашната цена на тока пр 100W крушка и т.н.
)Виж бейби не сме глупаци,
ние сме отбор от здравеняци.
Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар